IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi -

ÖkySunnuntai 06.12.2009 15:26

Snobi

Snobi tarkoittaa hienostelijaa, teeskentelijää ja hienona pidettyjen tapojen jäljittelijää. Ökyily ei ole mitään tällaista hienostelua. Ökyily on päinvastaoin suurieleistä ja kovaäänistä. Snobismi on neideille. Snobi supattaa hermostuneesti, kun öky huutaa niin, että varmasti kuuluu siellä perälläkin. Nämä kaksi ryhmää pystyvät ärsyttämään ympäristöään aivan eri tavoin. Snobi saa kuulijansa kypsymään kertoessaan, miten hienoja hänen tavaransa ovat, kun taas ökyn juttujen raivostuttavuus perustuu hänen materiakokoelmansa kalleuteen. Snobi on perillä vaatteista ja suunnittelijoista; öky muistaa vain hinnan.

Juppi

Suomessa ryhmään luettiin vapaamielisesti miltei kaikki olkatopatuissa irtotakeissa kulkeneet nuoret miehet, jotka jaksoivat kantaa mukanaan sen aikaisia, tiiliskiven kokoisia matkapuhelimia. Jupit erottuivat perus ökyistä siinä, että he pyrkivät korostamaan kaupallisia saavutuksiaan ja nopeaa päätöksentekoaan, siksi tuo halon mittainen puhelin oli heille niin tärkeä. Juppi-termin synty nosti myös juntti-sanan uuteen kukoistukseen. Muutaman vuoden päästä tästä syntyi uusi termi: juppitauti.

Öykkäri

Ökyä ei pidä sotkea öykkäriin. Öky on kovaääninen, mutta hän ei ole lainkaan niin aggressiivinen kuin öykkäri. Kun öky ohittaa määrätietoisesti seurueensa kanssa ravintolajonon, on öykkäri jonon perällä ilman paitaa haastamassa riitaa edellisestä ravintolasta ulos lennettyään. Jonossa seisova snobi huokailee eikä halua olla missään tekemisissä kummankaan tyypin kanssa. Öykkäri saa ökyn tuntumaan peräti mukavalta hahmolta.

Nimistelijä

Nämä ovat ökyilijöistä kaikkein epämääräisempiä. Mitä vähemmän nimistelijällä on tuttuja sitä rasittavammmaksi hänen juttunsa tulevat. Tähän kastiin kuuluu heterogeeninen sekoitus niin julkisuuden hekilöiden kampaajia kuin pääministerien entisiä tyttöystäviäkin. Hupaisimmillaan nämä hahmot ovat kirjoittaessaan kirjoja omasta villistä elämästään. Ensimmäinen tutuillaan ökyillyt hahmo on Suomen ensimmäinen julkkishomo, Monsieur Mosse. Monet suomalaiset tod näk muistavat Mossen vetävän asun hänen omilla 50-vuotis päivillään: turkisstringit.

Ökyily ja tyylikkyys

Ökyily

- tarjoaa kaikille
- väittää tuntevansa ravintolan omistajan
- kehuskelee tutuillaan
- etsii kalleinta
- vaatii palvelua
- haluaa viihdettä

Tyyli

- tarjoaa ystävälle
- omistaa ravintolan
- suojelee tuttujaan
- etsii parasta
- kiittää palvelusta
- haluaa kulttuuria

©

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.