IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Rakas Joulupukki, olen ollut kiltti...Maanantai 17.12.2007 19:35

23.12 maailma pysähtyy kun espanjan jättiläiset Real Madrid ja Fc Barcelona kohtaavat maailman suurimmassa liigapelissä, el clásicossa. Kyseessä ei ole pelkästään taistelu kolmesta pisteestä, vaan myös idealogien taistelu. Näiden kahden sota alkoi jo 1920-luvulla, mutta todenteolla se käynnistyi vuonna 1939 kun fasistinen kenraali Franco alkoi diktaattorimaisesti hallita espanjaa ja samalla julisti epävirallisen sodan Katalonialle. Katalonian kieli, lippu ja sen oma hymni kiellettiin kaikkialla espanjassa. Myöhemmin ainoastaan Fc Barcelonan kotistadion Nou Camp oli ainoa paikka jossa kiellettyä kieltä sai puhua. Nationalistinen Franco vihasi kaikkea mitä Barcelona edusti. Katalonia ei voinut julkisesti ilmaista mielipiteitään, joten he ottivat Fc Barcelonan poliittiseksi välineeksi, jolla kansa ilmaisi mielipiteitään.

Franco tajusi, että kansa rakastaa jalkapalloa ja otti haltuunsa monta espanjalaista jalkapalloseuraa, jotta voisi nöyryyttää kataloniaa ja Barcelonaa myös kentällä. Lisäksi Franco perusti Marca-sanomalehden joka levitti propagandamaisesti Francon idealogiaa ja solvasi Kataloniaa. Katalonialaiset selvisivät juuri ja juuri espanjan sisällissodasta, mutta Franco ei antanut armoa heille. Francon kätyrit valvoivat jokaista Barcan kokousta ja näin varmistivat ettei seuraa käytetä poliittisena välineenä. Franco halusi talloa joukkueen maanrakoon ja murhasi monta seuran johtohenkilöä, jotta sota Kataloniaa vastaan voitettaisiin.

Barcelona ei alistunut kohtaloonsa vaan taisteli vastaan. Real Madrid sai valtion kassan pelaajahankintoihin ja mm. e-amerikkalaisten pelaajien passeja väärennettiin, jotta seura saisi riveihinsä parhaat pelaajat. Vieläkin kun Barcelona taisteli ylivoimaista goljattia vastaan, Franco alkoi lahjomaan tuomareita. Tuomarit viheltelivät tilanteita aina valkoisten hyväksi, hävyttömämpänä esimerkkinä eräs NouCampilla käyty ottelu, jossa tuomari tuomitsi vierasjoukkueella rangaistuspotkun vaikka itse rike tapahtui viisi metriä alueen ulkopuolella. Maalivahti Reina - Barcelonan kauden 00/01 maalivahdin isä - johti protestointia tuomarin päätöstä kohtaan. Protestoinnin tuloksena neljä Barcan pelaajaa käveli pois kentältä, vaikkakin englantilainen valmentaja Vic Buckingham komensi heidät hetkeä myöhemmin takaisin kentälle.
Real Madrid teki rangaistuspotkusta maalin ja Barcelonan pelaaja ajettiin ulos, koska hän taputti sarkastisesti tuomarille, Herra Gurucetalle, ja syytti tätä lahjusten vastaanottamisesta Real Madridilta.
Esineitä alkoi sataa katsomosta, fanit hyökkäsivät kentälle ja tuomarin piti lopettaa peli viisi minuuttia ennen täyttä aikaa samalla kun pelaajat juoksivat pukuhuoneisiin turvaan.

Kerran Barcelona johti espanjan cupissa ensimmäisen osaottelun jälkeen 3-0 RMadridia vastaan ja Madridissa käyty toinen osaottelu alkoi normaalisti. Vierasjoukkueen pelaajat valmistautuivat pelin alkuun rauhassa pukuhuoneessa, kunnes hiljaisuuden rikkoi rikki potkaistun oven ääni. Sisään asteli muutama aseistautunut mies. Heidän viestinsä oli selvä: "Te häviätte tämän ottelun tai te häviätte pelin jälkeen." Lopputulos 11-1.

Nämä ovat niitä kärjistetympiä esimerkkejä näiden kahden seuran sodasta. Tilanne rauhoittui huomattavasti vuonna 1975 kun Franco kuoli. Kuoleman jälkeen katalonialaiset yhdistyivät ja järjestivät näyttävän mielenosoituksen. He salakuljettivat ison määrän katalonian lippuja El Classicoon ja juuri ennen ottelun alkua Nou Camp täyttyi punaisesta ja keltaisesta. Se oli ensimmäinen julkinen huuto sortovuosien jälkeen ja samassa ottelussa Barca teki viimeisellä minuutilla voittomaalin.

Moni asia on muuttunut, mutta jotkut asiat eivät muutu. Edelleen kohtaavat oikeus vastaan vääryys. Real Madridilla ei ole katalonialaisten mielestä sielua. Se tulee olemaan heille aina fasismin perikuva.
Jos Barcelonan pelaaja siirtyy RMadridiin, hän myy sielunsa.

'Kun kuulen nimen Real Madrid niin minua alkaa oksettamaan. Lucifer enkelin asussa tosiaankin" - Stoichkov

"Tämä ei ole ottelu kahden joukkueen välillä. Tämä on sotaa Katalonian puolesta ja minä olen sotilas heidän armeijassaan" - Lineker

"En ikinä suostuisi pelaamaan Madridissa, en vaikka Perez rukoilisi polvillaan edessäni. Sielulle ei voi asettaa hintaa" - Kluivert

En toivo mitään muuta joululahjaa, kuin oikeuden voittoa vääryydestä, Barcelonan voittoa Madridista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.