IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

Jumala, me, Jeesus ja sinäSunnuntai 28.12.2008 20:20

Jumala

Jumala on rakastava Jumala. Hän loi meidät rakkaudesta ja haluaa olla yhteydessä meihin. Vaikka olemme syntisiä ja olemme kapinoineet Häntä vastaa, Hän edelleen kärsivällisesti osoittaa meille rakkauttaan.

Jumala on myös pyhä. Jumalan pyhyys tarkoittaa sitä, että hän on ehdottoman puhdas ja erossa kaikesta, mikä on epäpuhdasta ja likaista. Elämämme voi näyttää melko hyvältä, siinä ei ole vakavia moraalisia tahroja tai vikoja, mutta kun Jumala valaisee tekomme, ajatuksemme ja aikeemme mahtavalla pyhyytensä valolla, niin esille tulee vähemmän kauniita asioita.

Jumala on myös oikeudenmukainen. Hän on hyvän tuomarin kaltainen, joka ei katso lain rikkomista sormien läpi, vaan Hänen on tuomittava oikein. Hän jakaa oikeutta kaikille tasapuolisesti.

Me

Kun Jumala loi meidät, Hän teki meistä synnittömiä ja hyviä. Me käytimme kuitenkin vapauttamme väärin, kapinoimme Häntä vastaan ja niin meistä tuli pohjiltamme pahoja.

Jumalan pyhyys paljastaa meidät ja Hän käsittelee oikeudenmukaisesti meidän syntimme. Valitettavasti syntimme ovat niin vakavia, että Jumalan on langetettava niistä kuolemantuomion. Se merkitsee sekä ruumiillista että hengellistä kuolemaa. Hengellinen kuolema on ero Jumalasta paikassa, jonka nimi on kadotus.

Lisää huonoja uutisia: kaiken kukkuraksi olemme täysin avuttomia, emme pysty tekemään aloitetta ja toimimaan niin, että tilanne muuttuisi. Tämä on meidän moraalinen vararikko, omalla tilillämme ei ole mitään, mikä auttaisi selviämään laskuista. Onneksi tarina ei lopu tähän.

Jeesus

Vain Jeesus Kristus pystyy ratkaisemaan mahdottoman ongelmamme, sillä Hän on samalla Jumala ja ihminen. Jumalana Hänellä oli voima ja valta suunnitella pelastussuunnitelma. Ihmisenä Hän pystyi toteuttamaan sen. Hän otti ihmisenä vastaan sen rangaistuksen, joka olisi kuulunut meille.

Evankeliumin hyvä sanoma on, että Jeesus Kristus kuoli meidän tilaltamme, sijaisenamme. Jeesus kärsi kuolemanrangaistuksen meidän velkojemme eli syntiemme tähden. Tehdessään näin Jeesus ilmaisi Jumalan rakkauden, piti voimassa Jumalan pyhyyden ja täytti Jumalan oikeudenmukaisuuden vaatimukset.

Tekemällä näin Jeesus käänsi toivottoman tilanteemme toiseksi. Hän tarjoaa meille lahjana anteeksiantamusta, ystävyyttä ja herrauttaan. Me emme voi maksaa sitä, emme voi ostaa sitä emmekä me edes ansaitsisi sitä. Voimme vain ottaa sen nöyrästi vastaa tunnustamalla harhautumisemme ja myöntymällä Hänen käsittämättömään armoonsa. Kun teemme näin, meidän syntivelkamme on täysin maksettu ja saamme ottaa vastaan lupauksen iankaikkisesta elämästä taivaassa. Saamme myös ystävyyden Jumalan kanssa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.