IRC-Galleria

Jagesta

Jagesta

Jaakko Vasankari

Porvarihallitus, olkaa hyväMaanantai 19.03.2007 23:40

Eilen käytiin, kuten osa tämän blogin lukijoista varmaan tiesikin, eduskuntavaalit. Porvarit pesi lattiaa vasemmistolla. Keskustan ja Kokoomuksen yhteinen äänisaalis riittää enemmistöhallitukseen. Sellainen todennäköisesti muodostetaan.

Ennakoitavissa olevia asioita:
- Verojen alentaminen suosimalla tietenkin niitä, joilla on jo ennestään jotain (perintöverotus tulee poistumaan tai laskemaan, pääomaverotus tulee laskemaan tai poistumaan osittain, ansiotuloverotus tulee laskemaan kaikissa tuloryhmissä)
- Irtisanomissuojan heikentäminen (nykyisin irtisanomissyyksi riittää taloudelliset syyt tai työntekijän tekemät laiminlyönnit kuten jättämättä työt tekemättä)
- 6. ydinvoimala
- Irtisanomisajan lyhentäminen (nykyisin 14 päivää ja, työsuhteen jatkuttua pitempään, 30 päivää)
- Palvelujen yksityistäminen (terveydenhuolto, yleisradio, sosiaalivirasto, koulut)
- lukukausimaksut korkeakouluopiskelijoille (tai ainakin ulkomaalaisille)
- Opintorahan nostaminen (listan ainoa positiivinen juttu). Kokoomus teki tästä kuitenkin oppositiokysymyksen, joten olisi parasta, että porvarihallitus tekisi edes tämän parannuksen.
- Ammattiyhdistystoiminnan hankaloittaminen
- Paskaduunien lisääntyminen (työehdoiltaan heikkojen työsuhteiden)
- Kuntien rahoituksen laskeminen (kaikki kunnan tuottamat palvelut huononevat)

Lupaukset, jotka eivät välttämättä toteudu:
- Kokoomuksen tasa-arvo tupo, eli miehille ja naisille sama palkka samasta työstä, sekä naisten aseman ja palkan parantaminen. Kunnallisella puolella tämä tarkoittaisi sairaanhoitajien määrän lisäämistä, opettajien ja sairaanhoitajien palkkojen nostamista. Ei tule tapahtumaan.
- Opintorahan nostaminenkin on vähän kiikun kaakun.
- Kansaneläkkeellä purnuttavien asema ei parane. Päästään korkeintaan punamultahallituksen köyhyyspakettiin eli eläkeläisille 5 euroa lisää kuussa, ja Aatos Erkolle 1,5 miljoonaa lisää (veroja laskemalla).

Jotta ei ihan jäis paskan maku suuhun, niin Paavo Arhinmäki meni vihdoinkin lävitse! Ja se meinas eilen bileitä!

VaalikuumettaLauantai 17.03.2007 23:50

Niinpä sitten kävi, että ruumis sanoi, että kaput ja lomalle piti eilen lähteä. Helsingin sanomat on jo pitkään mitannut vaalikuumetta. Minulla se nousi eilen 39 asteeseen, ja piti lopettaa vaaliduuni. Eilen podin illan kotona, ja harmittelin, että vartalo ei kestänyt. Kaksi päivää, jos olisi vielä jaksanut, niin sitten ei olisi ollut mitään kaduttavaa. Kiitokset kuitenkin tukiryhmälle, joka sai tänään jaettua päivällä kaikki viimeisetkin flaijerit.

Nyt on olo paranemaan päin. En ole mitannut kuumetta, mutta en hikoile enää, enkä nukahtele kahden tunnin välein. Oletan, että olen paranemaan päin.

Kaikki on siis tehty melkein. Vielä on tietenkin lähes neljä viidesosaa äänestysikäisestä, jotka voivat sen numeron käydä lappuun pistämässä, tai jättää laittamatta.

Huomenna sunnuntaina voi seurata vaalivalvojaisia television lisäksi myös Kulttuurivihkojen vaalistudiosta. Minä olen kameran edessä kello 20.00 jolloin julkistetaan ennakkoäänet. Tämän lisäksi epävirallisia vaalivalvojaisia vietetään ravintola Chaplinissa, Svenskania vastapäätä. Vasemmistoliiton viralliset vaalivalvojaiset ovat Kappelissa.

Sopiiko niin, että käytte äänestämässä, ja äänestätte sitä vaihtoehtoa, mikä teidän mielestänne on oikea tai se vähiten paha?

Huomenna sitten jännitetään miltä tuleva eduskunta näyttää mahdollisesti seuraavat neljä vuotta. Niin, ja minunhan on numero oli 246 Helsingissä. Uudenmaan alueella vastaavan numeron laittaminen menisi kristillisdemokraatille, joten varmistakaa, että olette Helsingin vaalipiirissä, kun menette tuota yhtä ja ainoaa arvokasta ääntänne antamaan.
Niin monet varmaan kelailee näinä päivinä. 20 prosenttia tyypeistä on jo ratkaissut tämänkin ongelman, ja käynyt äänestämässä ennakkoon, kuten minä. Sunnuntaina pitäisi sitten valita se oikea ehdokas ja oikea puolue. Joskus nämäkin saattavat sekoittua ihmisten päässä. Muistan kyllä kun Helsinki2006-verkostoa ja Smash asemia ennen suomi24-palstalla keskusteltiin siitä, olenko Vihreiden vai Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja. Tämä oli tietenkin ymmärrettävää, koska toimittajatkaan eivät tätä tienneet. Teki mieli sanoa, että en ole kumpaakaan, mutta väittelyn seuraaminen oli sen verran antoisaa. Jälkipyykkinä voin kertoa, että emme polttaneet yhtäkään autoa, kuten ennustin.

Vaaleissa taas pitäisi nyt jotenkin erottaa vaalilupaukset ja ideologiat toisistaan. Jannuthan nyt kaikki lupailee opintotuen, ja osat jopa opintorahan nostamista. Tulorajoillekin pitäisi tehdä jotain. Kansaneläkkeen varassa kituville pitäisi antaa lisää. Terveydenhuoltoa pitäisi joko tehostaa pilkkomalla tai yhdistelemällä palveluita. Sosiaaliturvaverkkoa pitäisi paikkailla, ja joidenkin mielestä pummit pitäis saada duuniin.

Enää olis muutama päivä aikaa katsoa, kellä on puhtaat jauhot pussissa, ja ketkä on reilusti oikeaa mieltä, ja jos sitä oikeaa ehdokasta ei nyt löydy, niin älkää nyt saatana menkö väkisin äänestämään, vaan jääkää himaan löhöämään. Tyhjä lappu on tyhjä protesti. Siihen ei kukaan kiinnitä mitään huomiota, mutta äänestysprosenttiin kiinnitetään. Samoin kiinnitetään myös vaaliliittojen ja ehdokkaiden saamiin äänimääriin. Jos tiedät siis vähiten pahan, tai sen aidon tyypin, jonka näkisit edustavan itseäsi, niin sunnuntaina 18.3. (tasan kaksi kuukautta meitsin synttäreihin) käyt sitten pistämässä sen numeron siihen lappuun, ja pudottamassa sen lootaan. Ainoastaan annetut äänet lasketaan.

Eduskunnan koostumukseen voi vaikuttaa vaikuttaa yksi ihminen täsmälleen kahdella tavalla: tappamalla kansanedustajia tai äänestämällä.

Korjataan maailmaKeskiviikko 07.03.2007 18:43

KORJATAAN MAAILMA! -BILEET 9.3. klo 20-02

Tule perjantaina 9.3. parantamaan maailmaa Kulttuuritehdas Korjaamolle (Töölönkatu 51 b, 00250 Helsinki) klo 20.00!


Esiintymässä loistavia bändejä, eli

Try it again Sam

The Army?

Thin White Line ja

Musical Chairs

sekä Teatteri Poleemin Kapteeni Jubilaatio-show!


Tavattavissa myös Vasemmistoliiton nuoret eduskuntavaaliehdokkaat Pekka Buttler, projektityöntekijä (230) ja Jaakko Vasankari, tarjoilija (246).


Tervetuloa!

Liput 2 euroa, K-18

Galtsun vaalikonePerjantai 02.03.2007 21:27

Jes!

Meitsi on top20:ssä Irc-gallerian varjovaaleissa äänestysikäisten parissa. Käykääpä hyvät immeiset tekin äänestämässä.

http://irc-galleria.net/vaali.php?active=s&group=a&dom=1&par=0&candidate=0&show=all_sp

Pappi siunasi naisparinPerjantai 26.01.2007 17:27

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id52058.html

Hah hah, kirkkohäät on sittenkin mahdollisia lain sallimissa puitteissa, tai ainakin melkein. Nyt asiasta on kuitenkin kanneltu. Mitäköhän tästä seuraa? Itselleni tämä oli päivän hymiö.

Kristillisdemokraattien piirissä ollaan varmaan kauhuissaan. Ennustan välikysymystä, jolle löytyy allekirjoittajia Kokoomuksen, Demareiden ja Perussuomalaisten edustajista. Yksinäänhän kristillisdemokraatit eivät voi välikysymystä tehdä. Ensi viikon torstaina Eduskunnan kyselytunnilla asiaa varmasti puidaan lävitse.

Oikeasti vasemmallaMaanantai 22.01.2007 18:52

Vasemmistoliitto otti oman vaalistarttinsa viime lauantaina kaapelitehtaalla. Vaalilauseena on "Oikeasti vasemmalla". En ole pettynyt, mutta minä olisin muotoillut termin "Vasemmalla - aikuisten oikeesti". Tällä nyt viittaisin ihan pelkästään tuohon edelliseen vaalikauteen. Demarit ja Kepu ottivat teemakseen mieluummin palvelut kuin veronalennukset, ja vaalien jälkeen teema unohtui kuin ihmisoikeudet Asem-kokouksen aikana.

Olen vuosi vuodelta muuttunut skeptisemmäksi demareiden vasemmistolaisuuden suhteen. Puheiden ja tekojen välillä näyttää olevan hieman ristiriitaa kiltisti sanottuna. Veroja on alennettu, kunnille on lisätty lisää velvotteita, kuntien taloutta kurjistettu ja tästä on hyötynyt ne, joilla on jo vähän kaikkea, ja kärsinyt ne, joilla se toisen vähä on paljon.

Vasemmistoliitto on oman määritelmänsä mukaan punavihreä. Kestävän kehityksen periaatteet on tavoiteltavia asioita. Kestävällä kehityksellä tarkoitetaan sitä, että kulutetaan luonnonvaroja vähemmän kuin mitä luonto pystyy uusintamaan. Uraani ei ole uusiutuva luonnonvara, mutta siitä huolimatta joidenkin mielestä ei voi vastustaa sekä ilmastonmuutosta, että ydinvoimaa. Tämä on tietenkin selkeästi erottava tekijä SDP:n ja Vasemmistoliiton välillä. Se pieni ero koskee kestävää kehitystä ja ilmastonmuutoksen hallintaa. Kestävä kehitys ja ilmastonmuutoksen hallinta eivät ole toisiaan poissulkevia, vaan molemmat ovat tavoiteltavia asioita - aikuisten oikeesti. Kestävän kehityksen unohtaminen ilmastonmuutoksesta keskusteltaessa on puolivihreyttä, koska silloin katse on kääntynyt ydinvoimaan.

Voitaisiin puhua ydinvoimakiimasta. "Nyt isillä on semmoinen voimala, että sieltä tulee tuhat megawattia virtaa ja tikkuaskillinen ydinjätettä, joka säilyy yli 25 000 vaalikautta."

Päästöjen laskeminen talouskasvunkin uhalla on sekä punaista että vihreää politiikkaa. Talouskasvu ei väistämättä johda hyvinvoinnin jakaantumiseen tasaisesti ihmiskunnalle, mutta välinpitämättömyys ympäristöä kohtaan vie leivän tuleviltakin sukupolvilta.

Vasemmisto yhteen -niminen yhdistys on ajanut jonkin aikaa SDP:n ja Vasemmistoliiton yhdistämistä. Ohjelmatasolla ei kuulemma ole eroja, mutta teoissa on. Jos Vasemmistoliitto ja SDP pääsisi yhteisymmärrykseen toimista, joilla poistetaan köyhyys ja saadaan ihmiskunnan toiminta kestävälle pohjalle, niin ajatus voisi herättää sympatiaa punavihreissä. Vielä ei ole kuitenkaan semmoisen aika. Veronalennuksilla ei voi syödä eikä sijoittaa yhteiskunnan varoja ympäristöön.

Hyvinvoinnin tasaisempi jakaminen ja rikkaita suosivat veronalennukset eivät voi esiintyä samassa virkkeessä sen enempää kuin ydinvoima ja kestävä kehitys.

OhoTiistai 16.01.2007 18:03

Kristallipallossa on käynnissä Galluppi vaaleista. Yllätyksenä huomasin, että olen sijalla kolme. Edellä menee ainoastaan Paavo Arhinmäki (entinen Vasemmistonuorten puheenjohtaja) ja Tuomas Nurmela (Kokoomusnuorten puheenjohtaja). Perässä hiihtää miellyttävästi Seppo Lampela aka Steen1 ja Reko Ravela.

Tulos oli vähintäänkin yllättävä.


1 Arhinmäki Paavo, vas. Äänestetty 413 kertaa (19,6%)
2 Nurmela Tuomas, kok. Äänestetty 400 kertaa (19%)
3 Vasankari Jaakko, vas. Äänestetty 326 kertaa (15,5%)
4 Lampela Seppo, SKP Äänestetty 311 kertaa (14,8%)
5 Ravela Reko, vas. Äänestetty 296 kertaa (14,1%)
6 Ristola Tommi, peruss. Äänestetty 149 kertaa (7,1%)
7 Zyskovicz Ben, kok. Äänestetty 101 kertaa (4,8%)
8 Backlund Lotta, kok Äänestetty 38 kertaa (1,8%)
9 Thors Astrid, RKP Äänestetty 35 kertaa (1,7%)
10 Kuvaja Pekka, kd Äänestetty 34 kertaa (1,6%)

http://www.kristallipallo.com/index.php?top10_id=17

Maikkarin vaalikone avattuPerjantai 12.01.2007 04:12

Maikkari avasi tänään vaalikoneensa. Sain omaksi tuloksekseni 96,35 prosenttia. Tämän verran olen siis eri mieltä itseni kanssa neljän päivän takaisesta.

http://www.mtv3.fi/vaalikone/


Olin eilen käymässä Wäiskillä maanantaiklubilla mielenkiinnosta seuraamassa myötä- vai vastavirtaan -otsikolla järjestettyä aikuisten keskustelukerhoa. Pääpuhujina oli Seppo Lampela (Skp, sit.) ja Lotta Backlund (kok.).

Tulin vähän myöhässä, joten en tiedä mitä ensimmäisen kolmen vartin aikana oli keskusteltu, mutta puheet kestivät yli yhdeksään. Ensimmäinen asia, mikä kävi todella ärsyttämään, oli Backlundin tapa väistää kaikki vähänkin hankalat kysymykset. Kysyin molemmilta ehdokkailta, että onkos hyvinvointivaltion puolustamisella ja muilla tukien korotuspuheilla sekä jatkuvien veronalennusten välillä jonkinlainen ristiriita. Lotta alkoi sitten haukkumaan demareita, että nehän sen on tehnyt. Totta, viime vaaleissa Keskusta ja Demarit lupasivat puolustaa palveluita veronalennuksia vastaan, mutta teki hallituksen muodostettuaan niin kokkarimaista veropolitiikkaa, että Kokoomus on aika hampaaton oppositiopuolueena. Mitäs sitä mennä oikein vittuilemaan oppositiosta, "te teette just niinku mekin oltais tehty, mutta te ette saa tehdä niin, koska me halutaan tehdä niin". Stenkan vuoron tultua, hän ei voinut muuta kuin vain hämmästellä, "mä en voi sanoo tohon enää mitään". Tietynlainen närkästys vallitsi varmaan Seponkin päässä. Omasta mielestäni tuommoinen täydellinen kyvyttömyys itsekritiikkiin ja kaikenlaisten kysymysten väistely syyttämällä muita oli törkeää yleisön aliarviointia.

Tahattoman huvittaviakin asioita tapahtui. Tiedonantajan joku toimittaja kyseli ryhmäkurin perään. Henkilön nimestä en saanut selvää. Kysymys kuului kutakuinkin näin: "aina välillä puolueiden edustajat näyttävät puhuvan milloin minkäkin puolesta Eduskunnassa, mutta sitten kaiken maailman Paavo Arhinmäet äänestävät omia puheitaan vastaan puolueensa puolesta. Näettekö tässä ongelmaa?" Ensinnäkin Arhinmäki ei ole kansanedustaja, minkä olisin poliittisen lehden toimittajan tietävän. Toiseksi Paavo Arhinmäki ei kyllä todellakaan ole mikään tunnettu ryhmäkurin noudattaja.

Sepolla alkoi kuitenkin muutaman tunnin päästä kisakunto loppumaan ja naamasta alkoi näkyä tottumattomuus pitkiin keskustelutilaisuuksiin. Kyllähän alkuasetelma oli ehdokas Backlundin (Kokoomuksessa 15-vuotiaasta asti) puolella ehdokas Lampelaa (vähän aikaa sitten sitoutumattomana Skp:n listalle mennyt) vastaan. Ehdokas Lampelaa tuntuikin vaivaavan eräs puoluepolitiikalle vieras sairaus, nimittäin rehellisyys. Jäbä heitti rehellisesti silmääkään räpäyttämättä, että mistä asioista ei tiennyt paljoakaan ja miten hän priorisoi asiat: "kehitysyhteistyö on kivaa, mutta ei se paljoa mittarissa paina, kun faija joutuu hakemaan ruokansa leipäjonosta joka päivä". Backlund taas väisteli kaikenlaisen kritiikintyngän ja lupasi kaikille kivakivaa. Oman rehellisyyden nimissä, on myönnettävä, että Backlund kyllä välillä vastasi ihan oikeasti joihinkin kysymyksiin: "kokoomuslaisena kannatan tietenkin veronalennuksia".

En minä ennenkään olisi hypännyt Kokoomuksen kelkkaan, mutta muutama mielipiteeni sai vahvistuksen maanantaiklubilla. Paskanjauhaminen on aina paskanjauhamista ja rehellisyys on aina rehellisyyttä. Tuntui, että yleisökin aisti tämän. Tuntemukseni oli, että yleisö oli todella vahvasti vasemman laidan ehdokkaan puolella. Siihen saattoi riittää pelkkä rehellisyys.