IRC-Galleria

Jagesta

Jagesta

Jaakko Vasankari
Kirjailija- ja taitelijajärjestö Kiila ry. on syvästi huolestunut hankkeesta, jonka tarkoituksena on yhdistää ja yksityistää Taideteollinen korkeakoulu, Teknillinen Korkeakoulu ja Helsingin Kauppakorkeakoulu.

Valtiosihteeri Raimo Sailaksen johtaman työryhmän esityksen mukaan korkeakoulujen yhdistäminen on toteutettava, koska nykyinen suomalainen yliopisto ei Sailaksen työryhmän mukaan vastaa globalisaation haasteisiin.

"Vaihtoehdottomuuden aika jatkuu Suomessa, eikä arvokeskustelua haluta käydä", tiivistää puheenjohtaja Ropponen työryhmän esityksen sisällön.

Kiila pelkää, että korkeakoulujen yhdistämishanke heikentää opetuksen laatua sekä laskee eritysesti taiteellisten alojen opetusta ja tutkimusta. Kiila on huolestunut myös opiskelijan asemasta tulevasssa huippuyliopistossa".

Kiila pitää kannatettavana asiana hankkeessa korkeakoulujen välisen yhteistyön lisäämistä, mutta tämä on jo nykyisellään varsin pitkällä.

Kiila näkee kulttuurin ja luovuuden muuna kuin kilpailukykyindeksinä tai bruttokansantuotteen kasvattamisena. Itsenäisen, omaehtoisen ja maksuttoman korkeakoulutuksen on säilyttävä Suomessa jatkossakin. Kulttuurilla tulee olla taloudellisen arvon lisäksi itseisarvoa.

Kiila tuomitsee yritykset siirtää päätäntävaltaa korkeakouluilta yritysmaailmaan, sillä tämä nakertaa korkeakoulujen autonomiaa. Yhteiskunnan tuen lisääminen korkeakouluille sen sijaan olisi suotavaa. Sailaksen työrymhä on esittänyt valtion omaisuuden myymistä uuden yksityistettävän "huippuyliopiston" perustamista varten. Kiila kaipaa vaihtoehtoja.

Opetusministeriön asettaman Sailaksen työryhmän esitys yliopiston työsuhteiden huonontamisista on osoitus siitä, että prekarisaatio eli työsuhteiden silppuaminen, pätkiminen ja määräaikaistaminen on trendi, jonka torjumiseen edes opetusministeriö ei halua puuttua. Virkasuhteiden muuttaminen työsuhteiksi on selvä huononnus yliopiston työntekijöiden asemaan.

"Sailaksen työryhmän johtopäätöksenä näyttääkin olevan, että valtion virkasuhteet ovat pahasta. Kummalliseksi asian tekee se, että Sailas on itse valtion virkasuhteessa", hymähtää puheenjohtaja Ropponen.

Lisätiedot
Ville Ropponen
Puheenjohtaja
Kiila Ry
0504015948
vsroppon@mappi.helsinki.fi

Jaakko Vasankari
Sihteeri
Kiila ry
0504362199
jage.vasankari@gmail.com

Älä lueSunnuntai 15.04.2007 00:57

perkele!

Älä lue tätä..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*älä lue enempää..*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
** nyt sä teet pahan virheen!**
*
*
*
*
*
*
*
*
älä sit sano et en varoittanu*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
noni...*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Sinä joka luet tätä, jos et kopioi tätä omaan päiväkirjaasi niin kuolet ensi viikon torstaina

KiitoksetKeskiviikko 21.03.2007 16:54

Vaalit käytiin ja henkilökohtaiseksi äänimääräksi varmistui vaalipäivänä 220 ja vertailuluvuksi 1187. Kiitokset kaikille, jotka antoivat henkilökohtaisesti oman ainoan äänensä, uskoen, että minusta olisi siihen.

Vaalit olivat vasemmistolle pettymys, mutta mahdollisesti tuleva porvarihallitus antaa meille varmasti syytä olla vihaisia.

Nyt kun on (vaali)krapulasta selvitty, niin olen kuitenkin erittäin tyytyväinen kaikkeen annettuun tukeen, sekä ääniin. Olen käynyt lävitse nyt puheluita, tekstiviestejä, sähköposteja sekä nettifoorumeilla annettua palautetta. Palaute on ollut pelkästään positiivista. Minua on kannustettu jatkamaan valitsemallani tiellä, ja uskoa tuleviin voittoihin on lisätty. Monet ihmiset ovat luvanneet tulevallakin kerralla tukea minua. Seuraavat eduskuntavaalit ovat kuitenkin vasta neljän vuoden päästä, mutta tässä välissä on kunnallisvaalit. Puolentoistavuoden päästä, eli syksyllä 2008 pidetään kyseiset vaalit. Saamani äänimäärä riittäisi pienellä buustilla varaedustajaksi, ja jos äänimäärä kolminkertaistetaan niin paikka aukenee. Tulevia eduskuntavaaleja miettiessä, niin paras paikka hankkia uskottavuutta on nimenomaan kaupunginvaltuusto.

Jos jokainen äänestäjäni pystyy vakuuttamaan kaksi ystäväänsä antamaan myös äänensä, niin se olisi siinä. Sota hävittiin, mutta taistelu jatkuu. On monia syitä miksi Vasemmistoliitto on tärkeä, ja ne syyt tulevat todennäköisesti lisääntymään porvarihallituksen myötä. Vaikka tekisi mieleni antaa tulevalla hallitukselle mahdollisuus, niin pelkään pahoin, että työmarkkinalainsäädäntö tulee tiukentumaan köyhien vastaisesti, ja sosiaaliturvaa ja palveluja tullaan leikkaamaan ennestään sillä verukkeella, että veroja pitää laskea rikkaiden hyväksi. Suomi tulee jatkamaan ilmasto- ja ympäristötyön jarruttelijana. Tämän takia on tärkeää, että on olemassa sellainen puolue kuin Vasemmistoliitto.

Vasemmistoliiton koko ideologian voi tiivistää Claes Andersonin runoon: köyhille enemmän fyrkkaa ja luontoon vähemmän kakkaa. Suomalaiset eivät elä vieläkään ekologisesti kestävällä tavalla. Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät kuin suomalaiset, tarvittaisiin 4,4 maapalloa. En ole itsekään tyytyväinen omaan elämäntapaani. Erään testin mukaan, jos kaikki eläisivät kuten minä, tarvittaisiin silti 1,6 maapalloa. Taistelu ekologisemman elämäntavan puolesta on jatkuva, ja oma tavoitteeni on, että pääsisin tuon 1,0:n alapuolelle. Siksi on tärkeää, että on olemassa sellainen puolue kuin Vasemmistoliitto.

Tässä maailmassa on paljon köyhiä, lukutaidottomia, nälkäisiä ja asunnottomia. Tässä maailmassa tarvitaan sekä Marxia että Emiliano Zapataa. Siksi, että ne, joilla jo on, voisivat antaa niille, joilla ei ole. Siksi on tärkeää, että on olemassa sellainen puolue kuin Vasemmistoliitto.

Monet Vasemmistoliiton tukijat ja tekijät jakavat tällaisen ideologian. Vaalien välissäkin pitää tehdä duunia tämän eteen. Se annettu ääni ei riitä tässä maailmassa, jossa niin monella on niin vähän, ja niin harvalla on valta tehdä ympäristölle ja ihmisille mitä huvittaa. Siksi kehottaisin myös monia liittymään puolueeseen, osallistumaan sen ideologiseen kehittämiseen, että aatteen levittämiseen, siksi, että meillä olisi tulevaisuudessakin sellainen puolue kuin Vasemmistoliitto.

Porvarihallitus, olkaa hyväMaanantai 19.03.2007 23:40

Eilen käytiin, kuten osa tämän blogin lukijoista varmaan tiesikin, eduskuntavaalit. Porvarit pesi lattiaa vasemmistolla. Keskustan ja Kokoomuksen yhteinen äänisaalis riittää enemmistöhallitukseen. Sellainen todennäköisesti muodostetaan.

Ennakoitavissa olevia asioita:
- Verojen alentaminen suosimalla tietenkin niitä, joilla on jo ennestään jotain (perintöverotus tulee poistumaan tai laskemaan, pääomaverotus tulee laskemaan tai poistumaan osittain, ansiotuloverotus tulee laskemaan kaikissa tuloryhmissä)
- Irtisanomissuojan heikentäminen (nykyisin irtisanomissyyksi riittää taloudelliset syyt tai työntekijän tekemät laiminlyönnit kuten jättämättä työt tekemättä)
- 6. ydinvoimala
- Irtisanomisajan lyhentäminen (nykyisin 14 päivää ja, työsuhteen jatkuttua pitempään, 30 päivää)
- Palvelujen yksityistäminen (terveydenhuolto, yleisradio, sosiaalivirasto, koulut)
- lukukausimaksut korkeakouluopiskelijoille (tai ainakin ulkomaalaisille)
- Opintorahan nostaminen (listan ainoa positiivinen juttu). Kokoomus teki tästä kuitenkin oppositiokysymyksen, joten olisi parasta, että porvarihallitus tekisi edes tämän parannuksen.
- Ammattiyhdistystoiminnan hankaloittaminen
- Paskaduunien lisääntyminen (työehdoiltaan heikkojen työsuhteiden)
- Kuntien rahoituksen laskeminen (kaikki kunnan tuottamat palvelut huononevat)

Lupaukset, jotka eivät välttämättä toteudu:
- Kokoomuksen tasa-arvo tupo, eli miehille ja naisille sama palkka samasta työstä, sekä naisten aseman ja palkan parantaminen. Kunnallisella puolella tämä tarkoittaisi sairaanhoitajien määrän lisäämistä, opettajien ja sairaanhoitajien palkkojen nostamista. Ei tule tapahtumaan.
- Opintorahan nostaminenkin on vähän kiikun kaakun.
- Kansaneläkkeellä purnuttavien asema ei parane. Päästään korkeintaan punamultahallituksen köyhyyspakettiin eli eläkeläisille 5 euroa lisää kuussa, ja Aatos Erkolle 1,5 miljoonaa lisää (veroja laskemalla).

Jotta ei ihan jäis paskan maku suuhun, niin Paavo Arhinmäki meni vihdoinkin lävitse! Ja se meinas eilen bileitä!

VaalikuumettaLauantai 17.03.2007 23:50

Niinpä sitten kävi, että ruumis sanoi, että kaput ja lomalle piti eilen lähteä. Helsingin sanomat on jo pitkään mitannut vaalikuumetta. Minulla se nousi eilen 39 asteeseen, ja piti lopettaa vaaliduuni. Eilen podin illan kotona, ja harmittelin, että vartalo ei kestänyt. Kaksi päivää, jos olisi vielä jaksanut, niin sitten ei olisi ollut mitään kaduttavaa. Kiitokset kuitenkin tukiryhmälle, joka sai tänään jaettua päivällä kaikki viimeisetkin flaijerit.

Nyt on olo paranemaan päin. En ole mitannut kuumetta, mutta en hikoile enää, enkä nukahtele kahden tunnin välein. Oletan, että olen paranemaan päin.

Kaikki on siis tehty melkein. Vielä on tietenkin lähes neljä viidesosaa äänestysikäisestä, jotka voivat sen numeron käydä lappuun pistämässä, tai jättää laittamatta.

Huomenna sunnuntaina voi seurata vaalivalvojaisia television lisäksi myös Kulttuurivihkojen vaalistudiosta. Minä olen kameran edessä kello 20.00 jolloin julkistetaan ennakkoäänet. Tämän lisäksi epävirallisia vaalivalvojaisia vietetään ravintola Chaplinissa, Svenskania vastapäätä. Vasemmistoliiton viralliset vaalivalvojaiset ovat Kappelissa.

Sopiiko niin, että käytte äänestämässä, ja äänestätte sitä vaihtoehtoa, mikä teidän mielestänne on oikea tai se vähiten paha?

Huomenna sitten jännitetään miltä tuleva eduskunta näyttää mahdollisesti seuraavat neljä vuotta. Niin, ja minunhan on numero oli 246 Helsingissä. Uudenmaan alueella vastaavan numeron laittaminen menisi kristillisdemokraatille, joten varmistakaa, että olette Helsingin vaalipiirissä, kun menette tuota yhtä ja ainoaa arvokasta ääntänne antamaan.

Ketäköhän sitä äänestäisi?Torstai 15.03.2007 03:02

Niin monet varmaan kelailee näinä päivinä. 20 prosenttia tyypeistä on jo ratkaissut tämänkin ongelman, ja käynyt äänestämässä ennakkoon, kuten minä. Sunnuntaina pitäisi sitten valita se oikea ehdokas ja oikea puolue. Joskus nämäkin saattavat sekoittua ihmisten päässä. Muistan kyllä kun Helsinki2006-verkostoa ja Smash asemia ennen suomi24-palstalla keskusteltiin siitä, olenko Vihreiden vai Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja. Tämä oli tietenkin ymmärrettävää, koska toimittajatkaan eivät tätä tienneet. Teki mieli sanoa, että en ole kumpaakaan, mutta väittelyn seuraaminen oli sen verran antoisaa. Jälkipyykkinä voin kertoa, että emme polttaneet yhtäkään autoa, kuten ennustin.

Vaaleissa taas pitäisi nyt jotenkin erottaa vaalilupaukset ja ideologiat toisistaan. Jannuthan nyt kaikki lupailee opintotuen, ja osat jopa opintorahan nostamista. Tulorajoillekin pitäisi tehdä jotain. Kansaneläkkeen varassa kituville pitäisi antaa lisää. Terveydenhuoltoa pitäisi joko tehostaa pilkkomalla tai yhdistelemällä palveluita. Sosiaaliturvaverkkoa pitäisi paikkailla, ja joidenkin mielestä pummit pitäis saada duuniin.

Enää olis muutama päivä aikaa katsoa, kellä on puhtaat jauhot pussissa, ja ketkä on reilusti oikeaa mieltä, ja jos sitä oikeaa ehdokasta ei nyt löydy, niin älkää nyt saatana menkö väkisin äänestämään, vaan jääkää himaan löhöämään. Tyhjä lappu on tyhjä protesti. Siihen ei kukaan kiinnitä mitään huomiota, mutta äänestysprosenttiin kiinnitetään. Samoin kiinnitetään myös vaaliliittojen ja ehdokkaiden saamiin äänimääriin. Jos tiedät siis vähiten pahan, tai sen aidon tyypin, jonka näkisit edustavan itseäsi, niin sunnuntaina 18.3. (tasan kaksi kuukautta meitsin synttäreihin) käyt sitten pistämässä sen numeron siihen lappuun, ja pudottamassa sen lootaan. Ainoastaan annetut äänet lasketaan.

Eduskunnan koostumukseen voi vaikuttaa vaikuttaa yksi ihminen täsmälleen kahdella tavalla: tappamalla kansanedustajia tai äänestämällä.

Korjataan maailmaKeskiviikko 07.03.2007 18:43

KORJATAAN MAAILMA! -BILEET 9.3. klo 20-02

Tule perjantaina 9.3. parantamaan maailmaa Kulttuuritehdas Korjaamolle (Töölönkatu 51 b, 00250 Helsinki) klo 20.00!


Esiintymässä loistavia bändejä, eli

Try it again Sam

The Army?

Thin White Line ja

Musical Chairs

sekä Teatteri Poleemin Kapteeni Jubilaatio-show!


Tavattavissa myös Vasemmistoliiton nuoret eduskuntavaaliehdokkaat Pekka Buttler, projektityöntekijä (230) ja Jaakko Vasankari, tarjoilija (246).


Tervetuloa!

Liput 2 euroa, K-18

Galtsun vaalikonePerjantai 02.03.2007 21:27

Jes!

Meitsi on top20:ssä Irc-gallerian varjovaaleissa äänestysikäisten parissa. Käykääpä hyvät immeiset tekin äänestämässä.

http://irc-galleria.net/vaali.php?active=s&group=a&dom=1&par=0&candidate=0&show=all_sp

Pappi siunasi naisparinPerjantai 26.01.2007 17:27

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id52058.html

Hah hah, kirkkohäät on sittenkin mahdollisia lain sallimissa puitteissa, tai ainakin melkein. Nyt asiasta on kuitenkin kanneltu. Mitäköhän tästä seuraa? Itselleni tämä oli päivän hymiö.

Kristillisdemokraattien piirissä ollaan varmaan kauhuissaan. Ennustan välikysymystä, jolle löytyy allekirjoittajia Kokoomuksen, Demareiden ja Perussuomalaisten edustajista. Yksinäänhän kristillisdemokraatit eivät voi välikysymystä tehdä. Ensi viikon torstaina Eduskunnan kyselytunnilla asiaa varmasti puidaan lävitse.

Oikeasti vasemmallaMaanantai 22.01.2007 18:52

Vasemmistoliitto otti oman vaalistarttinsa viime lauantaina kaapelitehtaalla. Vaalilauseena on "Oikeasti vasemmalla". En ole pettynyt, mutta minä olisin muotoillut termin "Vasemmalla - aikuisten oikeesti". Tällä nyt viittaisin ihan pelkästään tuohon edelliseen vaalikauteen. Demarit ja Kepu ottivat teemakseen mieluummin palvelut kuin veronalennukset, ja vaalien jälkeen teema unohtui kuin ihmisoikeudet Asem-kokouksen aikana.

Olen vuosi vuodelta muuttunut skeptisemmäksi demareiden vasemmistolaisuuden suhteen. Puheiden ja tekojen välillä näyttää olevan hieman ristiriitaa kiltisti sanottuna. Veroja on alennettu, kunnille on lisätty lisää velvotteita, kuntien taloutta kurjistettu ja tästä on hyötynyt ne, joilla on jo vähän kaikkea, ja kärsinyt ne, joilla se toisen vähä on paljon.

Vasemmistoliitto on oman määritelmänsä mukaan punavihreä. Kestävän kehityksen periaatteet on tavoiteltavia asioita. Kestävällä kehityksellä tarkoitetaan sitä, että kulutetaan luonnonvaroja vähemmän kuin mitä luonto pystyy uusintamaan. Uraani ei ole uusiutuva luonnonvara, mutta siitä huolimatta joidenkin mielestä ei voi vastustaa sekä ilmastonmuutosta, että ydinvoimaa. Tämä on tietenkin selkeästi erottava tekijä SDP:n ja Vasemmistoliiton välillä. Se pieni ero koskee kestävää kehitystä ja ilmastonmuutoksen hallintaa. Kestävä kehitys ja ilmastonmuutoksen hallinta eivät ole toisiaan poissulkevia, vaan molemmat ovat tavoiteltavia asioita - aikuisten oikeesti. Kestävän kehityksen unohtaminen ilmastonmuutoksesta keskusteltaessa on puolivihreyttä, koska silloin katse on kääntynyt ydinvoimaan.

Voitaisiin puhua ydinvoimakiimasta. "Nyt isillä on semmoinen voimala, että sieltä tulee tuhat megawattia virtaa ja tikkuaskillinen ydinjätettä, joka säilyy yli 25 000 vaalikautta."

Päästöjen laskeminen talouskasvunkin uhalla on sekä punaista että vihreää politiikkaa. Talouskasvu ei väistämättä johda hyvinvoinnin jakaantumiseen tasaisesti ihmiskunnalle, mutta välinpitämättömyys ympäristöä kohtaan vie leivän tuleviltakin sukupolvilta.

Vasemmisto yhteen -niminen yhdistys on ajanut jonkin aikaa SDP:n ja Vasemmistoliiton yhdistämistä. Ohjelmatasolla ei kuulemma ole eroja, mutta teoissa on. Jos Vasemmistoliitto ja SDP pääsisi yhteisymmärrykseen toimista, joilla poistetaan köyhyys ja saadaan ihmiskunnan toiminta kestävälle pohjalle, niin ajatus voisi herättää sympatiaa punavihreissä. Vielä ei ole kuitenkaan semmoisen aika. Veronalennuksilla ei voi syödä eikä sijoittaa yhteiskunnan varoja ympäristöön.

Hyvinvoinnin tasaisempi jakaminen ja rikkaita suosivat veronalennukset eivät voi esiintyä samassa virkkeessä sen enempää kuin ydinvoima ja kestävä kehitys.