IRC-Galleria

JaniR

JaniR

Vuokko-Jasmiina <3 [samaa paskaa eripäivänä, tässäkää yhteisöpalvelussa ei ole mitään järkeä]

Naisen logiikkaLauantai 11.07.2009 11:11

Mahdollisesti helpoiten havaittavissa oleva naisen logiikkaan pohjautuva piirre on naisen suuri tarve luokitella kaikki elämässään, varsinkin ihmisten väliset suhteet. Päinvastoin kuin miehillä, joilla ei tunnu olevan minkäänlaisia ongelmia kommunikoida ja viettää yhteistä aikaa kenen tahansa paitsi vihamiehensä kanssa, jokaisella ihmisellä naisen elämässä on tietty status, kuten "kaveri", "paras ystävä" eli "bestis", "poikakaveri/tyttökaveri", "sulhanen/morsian", "aviomies/vaimo" tai "en tunne", ja nykyään myös "on pientä juttua". Tästä on ajan myötä seurannut, että naisella on enemmän tai vähemmän tarkat odotukset ja edellytykset muilta ihmisiltä riippuen heidän statuksestaan, ja hän saattaa loukkaantua ja alkaa syrjiä (ns. "pistää välit poikki") määrittelemäänsä "kaveria" tai "ystävää", jos kokee tämän esim. viettävän liian vähän aikaa hänen kanssaan. Pahimmassa tapauksessa ystävälliset välit katkeavat kateudesta, jolloin nainen on pahoittanut mielensä siitä, että kanssaihminen viettää aikaa myös muiden kanssa.

Toinen esimerkki on romanttinen seurustelu. Erittäin suuri määrä on tehnyt seurustelusta avioliiton kaltaisen sovittavan statuksen, jolla on omat edellytyksensä. Ns. "suhde" aloitetaan siten, että jompikumpi, usein miespuolinen, jos kyse on heteroseksuaalisesta ihmissuhteesta, kysyy "Alaks olee [yhdessä]?", ja toisen myöntymyksellä nainen ja toinen ihminen ovat siitä hetkestä lähtien ns. "yhdessä". Tämä on status, ja se edellyttää lähes poikkeuksetta kumppanilta tiettyjä asioita, kuten sitä, että sanoo tasaisin väliajoin "rakastan sinua", halaa ja suutelee, maksaa kalliita lahjoja jne. Edellytykset ovat vaihdelleet ajan mittaan, mutta kaikkina aikoina on aina noudatettu tarkasti ko. ajan käytäntöjä.

Mainittakoon myös naisen tapa argumentoida. Keskusteluissa he tapaavat vedota auktoriteettiin, yleensä omaansa. (esim. "Asia on niin koska minä sanon!") Yleistä on myös syyttää toista keskustelijaa loukkauksesta, usein mitättömästä aiheesta, ja sen turvin tekeytyä keskustelukyvyttömäksi. (esim. "Älä aina väitä vastaan, se on raivostuttavaa! Ei sun kanssa voi keskustella ku sä oot tollanen!") Kaikista tavallisin ja samalla kenties myös pahin piirre naisten ajattelutavassa lienee kuitenkin perustelematon käänteispsykologia. Vaikka kuinka todistaisit jonkin vaihtoehdon ylivoimaiseksi toiseen nähden, nainen valitsee aina sen toisen, vedoten siihen että sinä et määrää häntä ja hän tekee mitä itse haluaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.