IRC-Galleria

Jekkulanka

Jekkulanka

kommunikaatio siirretty Facebookiin tammikuussa 2009

[Ei aihetta]Tiistai 27.11.2007 18:50

Jotain kielestä.

Vrouven (keskiajan saksa) = Rouva
Meer = Meri
esimerkkejä on muuten aika paljon. just nyt ei kyl muista :DD
Ihan kyselemättä puolet hedelmistä yms "uutuuksista" on samoja, luokkaa mandariini ja strösseli.

Sveitsin saksa (joita tosin 12 erilaista) kuuluu samaan murreluokkaan (Alemanniset murteet) kuin Pohjois-Saksalaisetkin murteet, joiden sukulainen mm. ruotsi on. Eli täällä on joitain kielellisiä juttuja, joita ei esiinny "oikeassa" saksassa, mutta sen sijaan ruotsissa.

Sveitsissä käytetään yhtä sija-muotoa vähemmän (3) kuin aidossa versiossa. Muuten kieli on monimutkaisempi.

Opettajat teitittelee kaikkia, mut puhuttelee etunimellä.

Sveitsissä ei oo virallista kielioppia, eli kaikki kirjottaa niinku puhuu (viralliset tekstit siis oikealla saksalla). Kielen virallinen tongue-twister on "Chuchichäschtli" eli keittiölaatikko. Näil toi "ch" lausutaan epämääräsenä kurkku-ärränä.

Peruskielen alan jo hallitsemaan, monimutkaisemmat rakenteet, harvinaisemmat sanat yms tuottaa vielä vaikeuksia. Ja sija-muodot. Onneks en joudu opettelee suomee (ellei sit ens kesän, jos pääsee vähän unohtumaan).


Luokan vaihto ei etene vieläkään. Vara-rehtori lupas mailissaan YFU:n aluevalvojalle runsas viikko sitten, että puhuu mun kanssa. Ei oo kuulunu. Pistin homman tosiaan aluille siinä lokakuun puolessavälissä.

Arcturon pääs tosiaan Metalfesteille, Z7:mään, soittamaan Finntrollin, Nilen, Six Feet Underin ja Belfegorin lämppäriks puolen tunnin setin noin 1500-päiselle yleisölle viikon päästä. Ite en lavalle oo menossa, roudaamisessa ei oo juuri hommaa kun omia tarvikkeita ei käytetä (mestan vahvarit ym), eli nyt jänskään mitä järkkärit vastaa Flo:lle backstage-passien ja vapaa-lippujen määrästä. Mutta äänestäjille kiitos anyway, on toi bändille aika muhkea paikka jokatapauksessa. Kolminkertaistaa kuulija-ennätyksen viime keväältä. Taas tossa tunnin päästä treenit. Suattaapi olla aika intensiiviset :P

Huhtikuussa rantautuu Metalfestin sisar Paganfest samalle klubille Euroopan rundinsa jatkeeks. Soittajina mm. Ensiferum, Moonsorrow, Korpiklaani, Tyr ja Eluveitie. Sinne sit kuuntelemaan kuinka humppa soi ja tärykalvot vaikertaa.

Syksyllä jäi keikkailu kahta pikku UG-sessiota lukuunottamatta väliin, missasin mm. Amorphiksen, Imsomniumin ja Swallow the Sunin yhteiskeikan, Turisaksen, Northerin ja pari muuta. Ehkä talvella taas ryhdistäydyn.

Samoin kuin juokseminen. Puolimaratonista on noin kaks kuukautta, mut sen jälkeen en oo kertaakaan käyny päkiöitä hiomassa. Pitäis taas.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.

Yksityisyys