IRC-Galleria

Jemo

Jemo

I'm bad, I'm nationwide

Like, how far can one person fall?Tiistai 11.12.2007 14:37

(Kuva: Tom of Finland)

Syksy 2007.
Siviilipalvelus loppuu, ja elämä hymyilee. Tiedossa on uusi pramea 120 neliön kämppä Jyväskylän Puistokadulta, mukavat kämppikset ja kaikkea muuta hunajaista ja ihanaa. Ei muuta kuin paperiasiat kuntoon, niin kaikki on reilassa. Vähän pukkaa stressiä bändikiireiden ja muun elämän kanssa, mutta ainahan nyt yhdet Kelan, Sossun ja Työkkärin hoitaa.

Kela oli sitä mieltä, että me olemme kämppisten kanssa samaa ruokakuntaa, vaikka erilliset vuokrasopimukset onkin. "Yhteisvastuulauseke!" Ja nyt, kun kämppiksemme on opettajan sijaisena ja tienaa kuin porvarisika, voimme vilkuttaa hyvästiksi asumistuillemme. Lisäksi papereita on juostu toistakymmentä kertaa kaikkine liitteineen konttorilta toiseen.

Sossun tädit olivat kilttejä ja antoivat rahaa. Eikä tarvinnut puljata kuin noin neljä kertaa Sinne ja Takaisin, välillä verotoimiston ja välillä pankin kautta. Verrattain helppoa. Sitten tullaankin työkkäriin.

Työvoimatoimisto! Antikristus asettaa valtaistuimensa työvoimatoimistoon saapuessaan maan päälle saattamaan ihmiset julman ikeen alaisuuteen!
Ensin Äänekosken työkkäri hyppyyttää minua 5 kertaa sinne ja takaisin. Ensimmäinen asiointi, jolloin ne juttelivat hetkisen, sitten antoivat toisen ajan ja pyysivät tuomaan työtodistuksen sivariajalta. Toisella kerralla pyysivät opiskelijatodistusta, ja pistivät infoon. Kolmannella kerralla ei ollut työkkari auki, joten menin turhaan. Neljännellä istuin tunnin infossa kuuntelemassa asioita jotka tiesin. Viidennellä kerralla ajoin Jyväskylästä Äänekoskelle juttelemaan, että siirretäänpäs tää sun juttu nyt Jyväskylään. Laittoivat vielä selvityspyynnöt siitä, että miksi et ole hakenut opiskelemaan, vaikka olin jo tuonut opiskelijatodistukseni iltalukiosta.

Sitten operaatio siirtyy Jyväskylään. Jyväskylässä alun kolme kertaa hoidettiin muodollisuuksia, ja laittoivat ajamaan Suolahteen hakemaan päivälukion erotodistusta puolentoista vuoden takaa. Kun ei riittänyt tämä iltalukion paperi siihen, eikä sivari välissä. Wruum wruum.
Myöskin näitä selvityksiä opintohauista kaivattiin. No suullisesti asian selvittiin ja tämä riitti. Sittenhän päästiin asiaan, ja viimein johonkin hyötyyn. Kaikkien paperisotkujen jälkeen ne suosittelivat työmarkkinatukea, ja hoidinkin itse itselleni paikan Jyväskylän Huoneteatterilla. Kaikki sujui melkoisen luistavasti, ja aloitin työt.
Ensimmäisten kahden viikon jälkeen Kela maksoi minulle kaksi kolmannesta siitä, mitä laskin. Postista tuli kaksi kirjettä:
1) Työmarkkinatukenne on evätty kunnes täytätte 25 tai olette olleet 5 kuukautta töissä tai hakenut ammatilliseen koulutukseen. Perustelut: Ette ole toimittaneet selvitystä jatko-opintohauista pyydettyyn päivään mennessä.
2) työmarkkinatukenne on myönnetty alkaen XX.ZZ.BB
wtf
No, menenpä selvittämään asiaa työkkariin 4.12.
Joo, näitten mokahan se. Olin toimittanut selvityksen Jyväskylään, mutta Äänekoski antoi karenssia.
Vaan sitten seuraa superyllätyssektori.
Super.
Yllätys.
Sektori.
"Kappas. Sää oot ollut sivarissa tossa päivälukion ja iltalukion välillä. Lain mukaan saman tutkinnon sisällä iltalinjalle siirtymisessä pitää olla välissä 6 kuukautta työmarkkinoillaoloaikaa jotta voit olla oikeutettu työttömän statukseen."
In the quiet words of the Virgin Mary... come again?
"Sivari ei kelpaa työmarkkinoillaoloajaksi."
...
"Tää on nyt ihan meidän moka, mutta sut olisi pitänyt laskea koko ajan täysipäiväiseksi opiskelijaksi, eikä missään nimessä laskea työttömille tarkoitettuun työmarkkinatukeen. Sun työttömyysvaatimukset ei täyty."
Eli mää oon ollut kuukauden laittomasti töissä?
"Näin. Tää on nyt kyllä ihan meidän moka, joltakulta on jäänyt nyt tää huomaamatta... Meidän täytyy selvittää tää juttu."

Joku tietty absurdiusraja ylittyi tuossa juuri, joten annetaan kissojen hoitaa puhuminen

http://www.youtube.com/watch?v=z3U0udLH974

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.