IRC-Galleria

JohnnyK

JohnnyK

:-------DDDDDdd

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi -

Paskarock 12.08.2006Maanantai 14.08.2006 22:14

Eli tarkoitus olisi kertoa hieman tästä Kaipion suurimmasta megatapahtumasta.

Aloimme suunnitella Teemun kanssa Paskarock II -nimistä tapahtumaa joskus alkuvuodesta 2006.
Tapahtuma järjestettiin siis Juhlakaivuri, Lieventävä asianhaara ja Absurdist -yhtyeiden toimesta.

Aloitimme Teemun kanssa valmistelut hyvissä ajoin keväällä, jolloin mm. poltimme heinäpaaleja ja siirtelimme noin 2000 kpl lautoja.

Tässä kuva lavasta lähes valmiina: http://koti.mbnet.fi/johnnyk/Juhlakaivuri/lava2.jpg


11.08.2006

Don Geysir (Teemu) ja minä sovimme, että miksaisimme Juhlakaivurin levyn tänään. Aloitamme hommat siinä viiden-kuuden aikaan, ja levyhän lurahtaa valmiiksi siinä 12 tuntia aloittamisen jälkeen. Aika menee suorastaan siivillä! lupasimme Don Geysirin kanssa rumpalillemme Potato Pallissimolle (Riku) olla pääkallopaikalla Kaipiossa siinä puolenpäivän aikoihin, käytännössä se oli mahdotonta varsinkin allekirjoittaneen univelan takia.

12.08.2006

Saavumme paikalle kuitenkin vähän ennen viittä. Tätä ennen Riku on jo soittanut meille kärsimättömänä noin 7000 kertaa. Mies on kärsimätön kuin kiimainen uroshirvi.
Tarkoituksemme oli treenata muutama tunti ennen festareiden aloitusta. Saimme kuitenkin siihen vain noin tunnin aikaa, sillä ovet aukeaisivat kuudelta. Aloitamme treenaamisen ja samassa basistimme unelmat treenaamisesta kuihtuvat kuin eläkeiän saavuttaneen huoran vittu; bassovahvistin ei toimi. Teemu ja Riku treenaavat siis keskenään. Bassovahvistin kiikutetaan oitis omistajalleen, eli LiAs:in basistille Suoniemen Hannulle, vikaa ei kuitenkaan saada paikallistettua. Pähkäilemme porukalla bassoäänentoiston toteuttamista, ratkaisu ongelmaan saadaan toimettomana lojuvasta kitarakaapista, ei lepata lahkeet ollenkaan, mutta ainakin ääntä kuuluu.

Noin klo 7 aloittaa Absurdist oman osuutensa, helvetin hyvin pojat vetävät tiukkaa poljentoaan. Yleisöä ei vielä tässä vaiheessa ole hirmuisesti paikalla, suurin osa on ulkona. Mutta mikäs siinä, hieno kelihän siellä on. Mutta itse olin mieluummin kuuntelemassa, onhan tässä arskaa saatu yllin kyllin. Absurdistin basisti kyselee että "missä se moshpit oli?"
Eihän sitä viitsi itseään teloa ennen omaa keikkaa.

Sitten tapahtuu ihme, bassovahvistin saadaan kolvattua kuntoon erään miekkosen toimesta, jonka nimeä en ikäväkseni muista.
Ennen omaa keikkaa on vähän sähläystä johtuen osittain Teemun katoamisesta ja bassovahvistimen toimivuudesta, vahvistin on kuitenkin kunnossa ja Teemu löydetään.
Sitten alkaa Spede-Show; Riku kiipeää lavalle ja alkaa soittaa introbiisimme alkua rummuilla, seuraavaksi lavalle kiipeää allekirjoittanut, ja onnekseen saa bassosta oikean sävelen. Teemun rämpäyttäessä kitaraansa löydämme uuden ongelman; ääntä ei kuulu, alkaa helvetillinen johtojen ja liitosten tarkistaminen ja vika löydetään viimein; bassokaapin korjauksessa oli tarvittu virtaa, ja Teemun käyttämä kitarakaappi oli otettu irti pistokkeesta.
Kitaraan saadaan kuin saadaankin ääntä ja pääsemme aloittamaan introbiisimme, joka menee täysin päin vittua, se menetti jo alun spedeilyn takia puolet tehostansa. Seuraavaksi soitimme "Ristiriidan historiaa" -nimisen kappaleen, se menee jo huomattavasti paremmin, mitä nyt Teemu alkoi kerran soittaa väärää riffiä. Sen jälkeen soitamme coverbiisin "Paha, paha asia", se menee kaiketi ihan ok, vaikka allekirjoittaneen sormet eivät oikein mukana pysyneetkään. "Nuolaisu" menee suhteellisen hyvin, ja pojat innostuvat oikein jammailemaan biisin aikana, eli kävelevät ympyrää lavalla kuin alkuasukaspiiri. Seuraava kappale tarkoittaa huilaustaukoa basistille, Teemu ja Johanna esittävät EP:mme päätösraidan "Alkusoitto sateelle" Rikun tunnelmoidessa taustalla. Biisi menee muuten loistavasti vaikka Teemu kämmääkin lopussa, onhan se ihan ymmärretävää kun muu setti on helvetillistä meteliä, kun sykekin on kolmattasataa, on siinä lähes mahdotonta herkistellä.
"Valaiden laulu" on seuraavan coverbiisin nimi, se menee koko orkestirilta suorastaan nappiin. Kappaletta seurannut Rikun rumpusoolo menee sen sijaan vähän huonommin kuin se meni treeneissä, no, mestaritkaan eivät aina voi onnistua. Tämän jälkeen kaahaamme kappaleen "Ilman valoja" läpi instrumentaalina. Meinaamme poistua lavalta, mutta kysymme Juicelta josko hän haluaisi "Matin", Juicehan haluaa ja soitamme sen jopa kaksi kertaa! Lopussa yritämme vielä soitella "XXX":ää, mutta siitä ei oiken tule lasta eikä paskaa, paskaa oli kyllä puntissa jo ihan tarpeeksi. Keikka on meiningiltään tasoa loistava, soitannollisesti tyydyttävä. Yleisöä oli ihan kivasti paikalla, ihmisiä selvästi kiinnosti kuulla miltä Juhlakaivuri kuulostaa, suurin osa kyllä pysytteli mahdollisimman kaukana lavasta, ilmeisesti soittajien rumista naamoista johtuen. Tai sitten kyseessä oli ylenpalttinen seksikkyys.

Tässä vaiheessa sai vetää nk. "naamat."

Lieventävä asianhaara aloitti settinsä siinä yhdeksän aikoihin, ja voi luoja minkälaisen keikan heittivät. Keikka oli PARAS, vaikka en sitä kokonaan ehtinyt katsoakaan, piti poltella tubakkia, juoda lonkeroa ja keskustella tuttujen kanssa.

Illan toiseksi viimeinen esiintyjä oli Tamperelainen Renoise, jonka saimme kuin ihmeen kautta soittamaan tapahtumaamme. Kyllä huomasi, että Renoise on ihan oikea bändi; yleisö oli ihan pähkinöinä ja kaikilla oli hauskaa, allekirjoittaneella myös, vaikka en kyseistä orkesteria ollutkaan ennen kuullut.

Renoise: http://koti.mbnet.fi/johnnyk/Juhlakaivuri/renoise.jpg

Viimeisenä esiintyjänä Trefoilin Vesa ja Tuomo soittelivat akustisesti. Siitä keikasta ei jäänyt hirveästi muistikuvia, mutta se jäi mieleen että yleisö viihtyi. Akustinen tunnelmointi sopi täydellisesti Kaipion seksiä tihkuvaan ja lämpimään yöhön.

Tämän jälkeen jatkot mummulassa, tuli nähtyä muutama vanha tuttukin.
Päätin sitten vielä lähteä bailaamaan ankarasti läpi yön kuumimpien julkkisten kanssa Ikaalisten kuumimpaan klubiin. Ihanaa!
Kivaa oli, ensi vuonna uudestaan.

Kiitos Absurdist, kiitos Lieventävä asianhaara, kiitos Teemu ja Riku, kiitos Renoise, kiitos Trefoil kiitos kaikki jotka olivat paikalla. Oli tosi ihanaa niinq!<3

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.