IRC-Galleria

JohtajaTapani94

JohtajaTapani94

Jokainen päivä pitää elää ja nauttia täysillä niin kuin huomista ei enää olisi! https://youtube.com/@Tapani94?si=4LLBrwgVzuMO0...

Blogi

« Uudemmat -
Elokapina syyttää poliisia väkivallasta – ”Voimakkaita ylilyöntejä” Elokapina syyttää poliisia väkivallasta.


Kyllähän tämä tällä hetkellä on elinkelvoton planeetta kun nämä elo apinat on olemassa ja häiriköimässä saisivat hävitä nämä terroristit kokonaan tältä planeelta niin olisi kaikki paremmin ja ilmasto olisi parempaa. Elokapina on vihervasemmistolainen anarkistijärjestö, joka pitäisi pikaisesti kieltää lailla!!! Poliisi pitää järjestystä yllä Elokapina ei ole todellakaan täällä lain yläpuolella! Ei näytä puhe tehoovan näihin elo apinoihin.... Poliisi on sitä kyllä koittanut... Turha sitten kitistä ja uhriutua kun voimaa käytetään..Mitä elokapina oikeasti kuvittelee saavuttavansa noilla mielenosoituksilla, lähinä vain saa kaikkien vihat niskaansa typerällä toiminnallaan. Saavuttaa tosin kohta sen, että koko järjestö tullaan kieltämään. 9 §
Väkijoukon hajottaminen

Poliisimiehellä on oikeus määrätä väkijoukko hajaantumaan tai siirtymään, jos kokoontuminen vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai on esteenä liikenteelle. Sama oikeus poliisimiehellä on, jos väkijoukossa olevat uhkaustensa tai muun käyttäytymisensä perusteella todennäköisesti syyllistyisivät henkeen, terveyteen, vapauteen, kotirauhaan tai omaisuuteen kohdistuvaan rikokseen. Jollei hajaantumis- tai siirtymismääräystä noudateta, poliisimiehellä on oikeus hajottaa väkijoukko voimakeinoin sekä ottaa niskoitteleva henkilö kiinni. Poliisin tulee mahdollisuuksien mukaan rajata toimenpiteensä koskemaan niitä henkilöitä, joiden menettelystä väkijoukon hajottamisen tai siirtämisen tarve aiheutuu.Elokapinan Myrskyvaroitus-kampanjan neljäs mielenosoitus keskeytettiin perjantaina, jotta mielenosoittajat saatiin turvattua poliisiväkivallalta, kertoi järjestö tiedotteessa lauantaina.

Sunnuntaina Elokapina järjesti tiedotustilaisuuden Eduskuntatalon edustalla perjantain tapahtumista. Iltalehti seurasi suorassa lähetyksessä tilaisuuden etenemistä ja uuden mielenosoituksen alkamista.

Tekstiseurannan pidetyistä puheenvuoroista löydät alempaa jutusta.Tästä on kyse
Elokapina järjesti perjantaina mielenosoituksen Helsingin Porkkalankadun risteyksessä Länsiväylän päässä, sekä myöhemmin Mechelininkadun ja Pohjoisen Rautatiekadun risteyksessä.

Poliisi oli kertonut jo ennakkoon, että Länsiväylän liikenteen pysäyttämistä ei sallita.

Järjestön mukaan poliisi aloitti kiinniotot välittömästi mielenosoituksen alettua. Poliisi oli ilmoittanut aikomuksesta käyttää voimakeinoja, mikäli protestoijat asettuvat ajoradalle.Tiedotteessaan Elokapina esittää kovia syytöksiä poliisin toiminnasta. Elokapinan mukaan poliisit muun muassa löivät mielenosoittajaa päähän banderollin kepillä, kuristivat lakitarkkailijaa sekä heittelivät ja kaatoivat mielenosoittajia. Järjestö kertoo myös, että protestiin osallistuneita raahattiin kadulla yhdestä raajasta vetäen.

Helsingin poliisin mukaan mielenosoitus oli poikkeuksellinen, sillä Elokapina ei ole aikaisemmin vastustanut poliisia. Yksittäisiä mielenosoittajia epäillään poliisin mukaan virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja pahoinpitelystä.Ruutin mukaan hallitus rikkoo ilmastolakia. Hän vaatii, että muun muassa haitalliset yritystuet on lakkautettava.

Ruut kertoo, että poliisin väkivalta oli ylimitoitettua perjantaina. Hänen mukaansa liikennettä olisi voitu ohjata eri reittiä.

Mielenosoittajissa on herännyt pelkoa ja kauhua poliisin toiminnan vuoksi. Ruutin mukaan samaan aikaan he ovat hyväksyneet sen, että uhkauksista huolimatta elokapinalaisten on toimittava ”miljoonien ihmisten ja eläinten olemassaolon puolesta”.– Vaakalaudalla on kirjaimellisesti elinkelvoton planeetta. Tämä on tieteellinen tosiasia, jota kukaan ei voi kieltää.

Matka tulee pian alkavassa mielenosoituksessa jatkumaan korkeimman oikeuden ja Valtioneuvoston linnan eteen.

Ruut kyseenalaistaa, miksi kaikki ympäristön ja ilmaston puolesta huolestuneet henkilöt eivät ole aktivoituneet. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/826fb75f-fe06-45a3-a60f-79b80c88e462
STT: Poliisia epäillään pahoinpitelystä Elokapinan mielenilmauksessa Alustava rikosnimike on pahoinpitely.
Mitä vittua saatana poliisia syytetään itsehän nämä elo apinat häiritsevät johan on perkele kumma että poliisit eivät saa toimia jos ei asiat mene järjestyksen mukaisesti se ei ole poliisien vika saatana jos elopaska apinat eivät toimi järjestys sääntöjen mukaisesti Voi hyvänen aika saatana, poliisit joutuu helvetti syytettyjen penkille kun nämä kansalaistottelemattomat paskiaiset istuu kadulla saatana Uskomatonta! Nämä on kyllä semmoisia pikkupaskiaisia.... Poliisit tekee työtään vaan saatana ja sitten menee poliisien syyksi aina kaikki on ihme touhua.Olisi kyllä hyvä jos saisi silleen tehdä suomessa niin veisi jokkaisen elo apinan putkaan ja hakkaisi siellä henki hieveriin ihan uskomatonta on että poliisit yrittää vaan tehdä työtään niin elo apinat alkaa silmille hyppimään ja sitten poliisit on syytettyjen penkissä hohhoijaa hohhoijaa...


Syyttäjä on aloittanut esitutkinnan koskien poliisin toimintaa Elokapinan mielenosoituksessa, kertoo STT.

Poliisi tönäisi mielenosoittajan maahan Elokapinan järjestämässä mielenosoituksessa Kaisaniemenkadulla 11. kesäkuuta.Alustava rikosnimike tutkinnassa on pahoinpitely. Epäiltynä on yksi poliisi, kertoo syyttäjä STT:lle.

Elokapina on julkaissut mielenosoituksesta videon, jossa näkyy, kuinka poliisi työntää mielenosoittajaa. Tönäisyn seurauksena mielenosoittaja kaatuu maahan.

Poliisi kertoi muutama päivä mielenosoituksen jälkeen selvittävänsä videon tapahtumia. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e26fe343-9ff9-4eda-ac47-4042e29610e1
Salakuvaajat vaanivat naisia kauppojen irtokarkkihyllyillä – Ylilaudalla jaetaan kuvia naisten takapuolista

Salakuvaajat vaanivat naisia kauppojen irtokarkkihyllyillä – Ylilaudalla jaetaan kuvia naisten takapuolista
Naisia kuvataan salaa kuntosalilla, rannalla ja kaupassa. Kuvat päätyvät Ylilaudan keskusteluketjuun tuntemattomien arvosteltaviksi.”Esitä puhuvasi puhelimeen, samalla kamera auki puhelimessa ja painelet nappia, joka ottaa kuvan. Iphonessa volume-nappi. Erittäin hyvä tapa eikä herätä epäilyksiä.”

”Läppäkuoret puhelimeen ja kävelet vaan luuri rennosti kädessä. Kukaan ei tajua mitään. Tai video pyörimään ja siitä kuvakaappaus.”

Tältä näyttää keskustelu Ylilaudan suljetussa keskustelussa, jossa käyttäjät jakavat vinkkejä naisten salakuvaamiseen.

”Salakuvatut perseet vol. 1” -keskustelu sisältää lähes 600 niin sanottua creepshot-kuvaa naisista, joiden takapuolia on kuvattu ilman lupaa. Nyt sitä on jatkettu vielä kakkososaan.

Keskusteluketju aloitettiin toukokuun alussa ja kuuluu Ylilaudan suosituimpiin. Sisällön näkemiseen tarvitaan Ylilaudan maksullinen jäsenyys. Hinta on noin kympin kuussa.

Yle tavoitti sähköpostitse Ylilaudan ylläpidon, joka ei kuitenkaan halunnut vastata kysymyksiin.”Kun kesä alkaa kunnolla, niin tämä lanka räjähtää”
Käyttäjät jakavat vinkkejä paitsi siitä, miten onnistua naisten salakuvaamisessa, myös parhaista paikoista tehdä niin.

”Aamupäivällä K-markettien smoothie-osastot toimittaa”, yksi käyttäjä kirjoittaa.

”Jos meinasit, että missä on hyviä kuvattavia, niin kesällä lähes missä vaan, talvella etenkin salilla”, vinkkaa toinen.

Naisia on salakuvattu lukemattomissa paikoissa – kuntosalilla, kadulla, bussissa, rannalla ja jopa työpaikalla.

Yksi suosittu kuvauspaikka vaikuttaa olevan kauppojen irtokarkkihyllyt. Siellä naiset voivat joutua kumartumaan sen verran, että salakuvaajat väijyvät selän takana.

Monet käyttäjät odottavat innolla kesää ja sen tuomaa kevyempää vaatetusta. Joku suunnittelee naisten kuvaamista uimarannalla.

”Kun kesä alkaa kunnolla, niin tämä lanka räjähtää”, yksi käyttäjä arvioi.Vallankäyttöä, sanoo kriminologi
Salakuvaaminen on vain yksi muoto naisten kohtamasta halveksunnasta. Näin arvioi kriminologi Maria Normann.

– Uskoisin, että kyse on halusta hallita naisten kehoja. Se voi myös liittyä jännityksen tavoitteluun – onnistuuko kuvan ottaminen vai ei.

Kuvatuksi tuleminen ilman lupaa on loukkaavaa. Normannin mukaan tieto siitä, että on joutunut tällaisen teon kohteeksi, voi olla vaikea kokemus.

– Ei ole yllättävää, jos se saa jonkun tuntemaan itsensä vainoharhaiseksi ja kokemaan, ettei luota ihmisiin.
Salakuvaajat vaanivat naisia kauppojen irtokarkkihyllyillä – Ylilaudalla jaetaan kuvia naisten takapuolista
Naisia kuvataan salaa kuntosalilla, rannalla ja kaupassa. Kuvat päätyvät Ylilaudan keskusteluketjuun tuntemattomien arvosteltaviksi.Avaa kuvien katselu
Ylilaudan keskustelijat jakavat ohjeita, miten naisten takapuolia voi kuvata salaa kaupungilla.
”Esitä puhuvasi puhelimeen, samalla kamera auki puhelimessa ja painelet nappia, joka ottaa kuvan. Iphonessa volume-nappi. Erittäin hyvä tapa eikä herätä epäilyksiä.”

”Läppäkuoret puhelimeen ja kävelet vaan luuri rennosti kädessä. Kukaan ei tajua mitään. Tai video pyörimään ja siitä kuvakaappaus.”

Tältä näyttää keskustelu Ylilaudan suljetussa keskustelussa, jossa käyttäjät jakavat vinkkejä naisten salakuvaamiseen.

”Salakuvatut perseet vol. 1” -keskustelu sisältää lähes 600 niin sanottua creepshot-kuvaa naisista, joiden takapuolia on kuvattu ilman lupaa. Nyt sitä on jatkettu vielä kakkososaan.

Keskusteluketju aloitettiin toukokuun alussa ja kuuluu Ylilaudan suosituimpiin. Sisällön näkemiseen tarvitaan Ylilaudan maksullinen jäsenyys. Hinta on noin kympin kuussa.

Yle tavoitti sähköpostitse Ylilaudan ylläpidon, joka ei kuitenkaan halunnut vastata kysymyksiin.

Mikä on Ylilauta?
Ylilauta on vuonna 2011 perustettu anonyymi keskustelupalsta.
Vuodesta 2023 lähtien palsta on pääosin muuttunut maksulliseksi.
Oikeusministeriön mukaan Ylilaudassa esiintyy eniten vihapuhetta verrattuna muihin keskustelupalstoihin.
Käyttäjät kutsuvat itseään ”nyymeiksi”, joka tulee sanasta anonyymi.
Ylilaudan ylläpitäjänä toimii maltalainen yritys.

Avaa
”Kun kesä alkaa kunnolla, niin tämä lanka räjähtää”
Käyttäjät jakavat vinkkejä paitsi siitä, miten onnistua naisten salakuvaamisessa, myös parhaista paikoista tehdä niin.

”Aamupäivällä K-markettien smoothie-osastot toimittaa”, yksi käyttäjä kirjoittaa.

”Jos meinasit, että missä on hyviä kuvattavia, niin kesällä lähes missä vaan, talvella etenkin salilla”, vinkkaa toinen.

Naisia on salakuvattu lukemattomissa paikoissa – kuntosalilla, kadulla, bussissa, rannalla ja jopa työpaikalla.

Yksi suosittu kuvauspaikka vaikuttaa olevan kauppojen irtokarkkihyllyt. Siellä naiset voivat joutua kumartumaan sen verran, että salakuvaajat väijyvät selän takana.

Monet käyttäjät odottavat innolla kesää ja sen tuomaa kevyempää vaatetusta. Joku suunnittelee naisten kuvaamista uimarannalla.

”Kun kesä alkaa kunnolla, niin tämä lanka räjähtää”, yksi käyttäjä arvioi.Avaa kuvien katselu
Ylilaudan keskustelijat kuvaavat salaa kumartuvia naisia esimerkiksi kaupassa.
Vallankäyttöä, sanoo kriminologi
Salakuvaaminen on vain yksi muoto naisten kohtamasta halveksunnasta. Näin arvioi kriminologi Maria Normann.

– Uskoisin, että kyse on halusta hallita naisten kehoja. Se voi myös liittyä jännityksen tavoitteluun – onnistuuko kuvan ottaminen vai ei.

Kuvatuksi tuleminen ilman lupaa on loukkaavaa. Normannin mukaan tieto siitä, että on joutunut tällaisen teon kohteeksi, voi olla vaikea kokemus.

– Ei ole yllättävää, jos se saa jonkun tuntemaan itsensä vainoharhaiseksi ja kokemaan, ettei luota ihmisiin.Avaa kuvien katselu
Vaikka salakuvaamisen eettinen puoli pohditutti keskustelijoita, Ylilaudan nimimerkkien näkemys on, että naisten kuvaaminen on täysin hyväksyttävää.
Tämä on sallittua ja tämä kiellettyä kuvaamista
– Lähtökohtaisesti julkisella paikalla saa kuvata vapaasti, sitä ei voi kieltää, rikoskomisario Saara Asmundela Sisä-Suomen poliisilaitoksesta sanoo.

Kadut, puistot, kirjastot ja kuntosalit ovat julkisia paikkoja. Toisaalta wc-tiloissa tai pukuhuoneissa kuvaaminen ei ole sallittua kuntosalillakaan.

Ihmisten kuvaaminen ilman lupaa kotirauhan suojaamilla paikoilla, kuten yksityisasunnoissa, kerrostalojen rappukäytävissä ja hotellihuoneissa, ei ole sallittua.

Uimarannalla kuvaaminen on sallittua, vaikka sitä voi moni pitää katua yksityisempänä paikkana.

Vaikka oltaisiin täysin julkisella paikalla, kuten keskellä toria, on lainvastaista kuvata ilman toisen suostumusta esimerkiksi sukuelimiä tai seksuaalista kanssakäymistä.

Julkaiseminen on eri asia
Kuvaaminen julkisella paikalla on siis lähtökohtaisesti sallittua, mutta kuvan julkaiseminen on asia erikseen.

Uuden seksuaalirikoslainsäädännön mukaan, joka astui voimaan tammikuussa 2023, seksuaalisen kuvan levittäminen ilman suostumusta on rangaistava teko.

– Se ei ole rangaistavaa, jos kuvassa esiintyvää seksuaalisuutta pidetään hyväksyttävänä julkisella paikalla. Jos kuvaa henkilöä uima-asussa uimarannalla, sellaisen materiaalin levittäminen ei ole rangaistavaa, sanoo Saara Asmundela.

Jos salakuvatun kuvan julkaisee, voi joutua vastuuseen kunnianloukkauksesta ja yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

– Jos se kuva jotenkin halventaa toista tai sillä kuvan julkaisemisella pyritään halventamaan toista, se voi olla kunnianloukkaus.

Jotta kunnianloukkauksen kriteerit täyttyisivät, kuvassa olevan henkilön on oltava tunnistettavissa. Useimmat Ylilaudassa julkaistut kuvat on tehty tunnistamattomiksi.

Jos kuva levitetään laajalle yleisölle ja aiheuttaa vahinkoa tai kärsimystä, sitä voidaan pitää yksityiselämää loukkaavana tiedon levittämisenä.

Molemmat rikokset ovat asianomistajarikoksia. Tämä tarkoittaa, että uhrin itse on vaadittava, että rikoksen tehnyttä henkilöä rangaistaan, muuten poliisi ei voi aloittaa esitutkintaa.

Koska kuvat on otettu salassa, on todennäköistä, että suurin osa kuvatuista naisista ei ole tietoisia siitä, että heistä otettuja kuvia levitetään verkossa.

Täsmennetty rikosnimikettä 26.6. klo 9.53: oikea muoto on yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen, ei yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. https://yle.fi/a/74-20096231
Kaikenlaisia hulluja sitä suomessa riittäkin Kyllä sitä on täällä suomessa vaikka minkälaisia hulluja ei helvetti suomesta on kyllä tullu tosi hurja maa kun saa lukea lehdestä kaikenlaista. Mikä ihme näitä ihmisiä vaivaa nykypäivänä on sitä kaikenlaista hörhöä ja hullua ja asemiestä jne liikkeellä tänä päivänä.
Mies uhkasi sivullisia aseella Kuutostiellä – IS: Oli pukeutunut sotilaspoliisiksi Poliisi yritti saada miehen luopumaan aseesta neuvottelemalla.

Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että mieshenkilö uhkasi ulkopuolisia henkilöitä aseella viime yönä. Mies oleskeli Valtatie 6 varrella Juuan Nunnanlahdessa Pohjois-Karjalassa.

Tutkinnanjohtaja Petri Tirronen kertoi IS:lle, että mies oli pukeutunut sotilaspoliisin pukua muistuttavaan asuun.

Poliisi sai ilmoituksen tapahtumista noin puoli kahdelta yöllä maanantaina. Mies oli uhannut ulkopuolisia henkilöitä aiemmin samana yönä. Useita poliisipartioita ja ensihoidon yksikkö lähetettiin paikalle.

Poliisi kohtasi miehen Valtatie 6 varrella ja havaitsi miehen hallussa pistoolimaisen käsiaseen. Poliisi yritti saada miehen luopumaan käsiaseesta neuvottelemalla. Mies uhkaili aseella myös poliiseja. Lopulta mies kuitenkin luopui aseesta noin kolmen aikaan yöllä.

Poliisi kertoo epäilevänsä 19-vuotiasta nurmeslaista miestä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, laittomasta uhkauksesta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. Miehen käyttämä ase on poliisin alustavien tutkimusten mukaan starttipistooli.

Epäilty on poliisin mukaan viranomaisten hallussa.Poliisilla oli viime yönä Pohjois-Karjalassa Juuassa useiden partioiden tehtävä, jonka vuoksi Kuutostie oli suljettu useiden tuntien ajan.

Itä-Suomen poliisin mukaan poliisille ilmoitettiin yöllä noin puoli kahden aikaan, että mies oli uhannut käsiaseella ihmisiä Kuutostien varrella Juuan Nunnanlahdessa aikaisemmin saman yön aikana. Paikalle lähetettiin useita poliisipartioita ja ensihoidon yksikkö.

Ilta-Sanomien mukaan Pohjois-Karjalassa asuva nainen kertoi lehdelle, että hänen poikansa oli joutunut aseella uhatuksi.

Kaksi ammattikouluikäistä poikaa olivat nähneet tiellä pysähdyksissä olleen auton ja sotilaspoliisiasuun pukeutuneen miehen.

– Pojat luulivat, että kyseessä on armeijan tilanne, ja pysähtyivät, nainen kertasi poikansa kertomaa IS:lle.

Pojat avasivat ikkunan ja kysyivät, tarvitseeko mies apua. Tämä oli alkanut osoittaa heitä aseella ja hetken jälkeen päästänyt menemään.

IS tavoitti tutkinnanjohtaja Petri Tirrosen, joka vahvisti, että aseistetulla miehellä oli yllään sotilaspoliisin asua muistuttava puku. Tirronen ei ottanut kantaa, oliko kyseessä oikea sotilaspoliisin asu.

Epäilty ei ole suorittamassa asepalvelusta tällä hetkellä.

Poliisi tavoitti miehen, ja hänellä havaittiin olevan hallussaan pistoolimallinen käsiase. Neuvottelujen jälkeen poliisi sai miehen luopumaan aseesta. Poliisin mukaan mies uhkasi tilanteen aikana myös poliiseja aseella. Alustavien tutkimusten perusteella miehen hallussa ollut ase on starttipistooli.

19-vuotiasta nurmeslaista miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, laittomasta uhkauksesta ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta. Hän on tällä hetkellä viranomaisten hallussa.https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5fc354dc-dadd-496a-a1fa-4056fb1e419b
Nainen lähti kauas miehen perässä – kaikki päättyi karmealla tavalla!
Niin eihän sitä voi koskaan tietää oikein kunnolla jos nainen tutustuu mieheen tai toisinpäin ja aluksi mies on mukava ja kiva ja loppujen lopuksi paljastuu että mies on ihan hullu ja väkivaltainen ja sitten kun yrittää lähteä suhteesta pois jo niin on jo liian myöhäistä. Niinhän se on täällä suomessakin mies hakkaa vaimoaan monta vuotta ja kun viimein uskaltaisi lähteä pois suhteesta niin vaimo kuolee lopulta väkivallan seurauksena että moni ihminen vaikuttaa varmaan aluksi mukavalta ja kivalta mutta ei sitten olekkaan suhde alkaa vähitellen muuttumaan rajuksi väkivallaksi.

Nainen lähti kauas miehen perässä – kaikki päättyi karmealla tavalla
Nuori kanadalaisnainen oli aluksi erittäin innoissaan uudesta maasta ja nettirakkautensa kohtaamisesta tosielämässä. Jonkin ajan kuluttua hänen läheisilleen selvisi ikävä totuus. DOKUMENTTISARJA Social Media Murders kertoo tällä kertaa traagisen tarinan 19-vuotiaasta Ashley Wadsworthista, joka kuoli henkirikoksen uhrina vuonna 2022 Englannissa. Kanadalainen Ashley oli saapunut Britanniaan edellisenä vuonna.

Hän oli tullut maahan itseään muutamaa vuotta vanhemman Jack Sepplen vuoksi. Kaksikko oli tutustunut netissä jo vuosia aiemmin. Läheiset kertovat dokumenttisarjassa, miten sosiaalisessa mediassa hyvin aktiivinen Ashley oli todella innoissaan lähtiessään nettirakkautensa luokse Britanniaan.

Läheiset kertovat myös, että aluksi kaikki vaikuttikin hyvältä.

–?Hän sanoi, että Jack on tosi mukava, Ashleyn äiti kertoo jaksossa.

Äiti kertoo myös tyttärensä viestitelleen, että hänen ja miehen välillä vallitsi vahva yhteys.

–?Hänellä vaikutti olleen tosi kivaa, Ashleyn ystäväkin toteaa.Pikku hiljaa totuus alkoi kuitenkin valjeta läheisille. Ashley ja työttömänä ollut Jack viettivät paljon aikaa Jackin asunnolla.

Läheisten mukaan tilanne synkkeni, kun vuosi vaihtui. Vuoden 2022 puolella sisko soitti FaceTime-puhelun Englantiin. Tuolloin selvisi, että Jack oli ollut väkivaltainen tyttöystäväänsä kohtaan. Väkivalta paheni, ja lopulta läheiset olivat sitä mieltä, että Ashleyn pitäisi palata kotiin Kanadaan.

Tytär oli itse samaa mieltä. Hänelle ostettiin lentolippu.

Jaksossa selostetaan ne karmeat tapahtumat, joiden seurauksena nuori nainen ei päässyt koskaan kotiin. Väkivalta nimittäin yltyi pisteeseen, jossa Jack tarttui veitseen. Lopulta paikalle saapunutta poliisia odotti surullinen näky.

KOUKUTTAVASTI rakennettu brittidokumentti käsittelee henkirikosta ajoittain hieman sensaatiohakuisesti. Toisaalta dokumenttisarjalle täytyy antaa tunnustusta siitä, että se päästää uhrin omaiset ääneen.https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000010493107.html#Echobox=1719212678
Historian tuhoisat hilavitkuttimet: Mies rakensi puskutraktorista tankin ja tuhosi kotikaupunkinsa

Jokaisella meistä joskus hitsaa kiinni. Reilut kymmenen vuotta sitten, 4.6.2004 Yhdysvaltojen Coloradon, Granbyn kaupungin asukkaalla Marvin Heemeyerilla hitsasi kuitenkin huomattavasti keskivertoa pahemmin. Hävittyään paikallisessa tuomioistuimessa tiluksiensa lähelle rakennettavaa betonitehdasta koskeneen kaavoituskiistan, Marvin päätti kostaa kerralla kaikille ja kunnolla.

Mekaanikon osaamistaidoilla varustettu Marvin päätti ottaa vanhan puskutraktorinsa ja muokata tästä Mad Max -henkisen panssarivaunun, ja pistää koko kylän paskaksi. Keskiraskaalla aseistuksella, kuten rynnäkkökivääreillä varustettu varustettu puskutraktori suuntasi ensitöikseen riidanaiheena olleelle sementtitehtaalle, kaupungintalolle, poliisilaitoikselle, ja lopulta sementtitehdasta kannattaneiden kapunkilaisten kotitaloille, jättäen pelkkää romua jälkeensä.

Paikallinen poliisi oli tuhotyön edetessä käytännössä täysin voimaton. Marvin oli hitsannut puskutraktoritankkinsa sisältä päin kiinni, eikä tankin ulkopuolelle asennettujen videokameroiden avulla navigoitavasta tankista löydetty poliisilaitoksen välineistöllä läpäistäviä heikkoja kohta. Tuhon kavalkaadi päättyi vasta kun Marvin sai kostonsa, ammukset loppuivat ja Marvin päätti itse tankin sisällä päivänsä.

Marvin Heemeyer on sittemmin muodostunut paikalliseksi, surullisenkuuluisaksi legendaksi. Saa nähdä koska Hollywood uskaltaa toteuttaa aiheesta elokuvan.

Tapahtumaa käsittelevä videoraportaasi löytyy hypyn jälkeen. https://hilavitkutin.com/2017/02/24/historian-tuhoista-hilavitkuttimet-mies-rakensi-puskutraktorista-tankin-ja-tuhosi-kotikaupunkinsa/
Poliisi: Juhannuspäivän yö ei ollutkaan enää niin rauhallinen Pohjois-Savossa
Poliisin tehtävärintamalla oli Pohjois-Savossa vilkkaampaa juhannuspäivän yönä kuin juhannusaattona, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Partioilla riitti töitä läpi yön sunnuntaipäivään saakka. Putkaan päätyi päihtymyksen ja häiriökäyttäytymisen vuoksi sunnuntaiyönä yli kymmenen henkilöä.

Poliisi puuttui pahoinpitelyihin ja erilaisiin häiriöihin, joissa monessa tapauksessa alkoholi tai muut päihteet olivat mukana.Vesillä pysyttiin pinnalla, eikä hukkumisia ole tullut poliisin tietoon Pohjois-Savossa juhannuksen aikana. https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/6865312
Kyllä jo joutaisi tämä sairas paska jäädä kiinni ja syöttää sille ne omat lihapullansa perkele kyllä saisi itse syödä omat myrkky pullansa jos ei tykkää koirista ei se silti oikeuta tämmöisiin hirveisiin tekoihin.
Puijonlaakson koiravihaaja jatkaa terroriaan – vihapullista löytyi tällä kertaa ongenkoukkuja
Rikoskomisarion mukaan poliisilla on intressi saada teot loppumaan ja tekijä vastuuseen.Kuopion Puijonlaaksosta on jälleen löytynyt koirille äärimmäisen vaarallisia lihapullia. Kelkkailijantieltä perjantai-iltana löytyneet valmislihapullat oli tällä kertaa täytetty kolmihaaraisilla ongenkoukuilla, kertoo Itä-Suomen poliisin rikoskomisario Esko Salo.

Tuntuu turvattomalta, kiteyttää Iiro Sjövall ajatuksensa viimeisen reilun vuoden ajalta. Hän asuu Puijonlaaksossa Kelkkailijantiellä taloyhtiössä, jossa koiranomistajat ovat eläneet jatkuvassa piinassa viime vuoden huhtikuusta lähtien. Neuloilla täytettyjä lihapullia kylvävä koiravihaaja iski viimeksi alle viikko sitten. Sjövallin 12-vuotias Sisu-labradorinnoutaja ei onneksi ole joutunut uhriksi.https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/6848865#Echobox=1718451130
Kuopiossa liikkuu julma koiravihaaja: lihapulliin työnnetty neuloja, postiluukuista pudotettu suklaata – Poliisi pyytää havaintoja

Sairasta todella sairasta kuka vittu tämmöistä tekee eikö tätä tekijää vieläkään ole saatu kiinni minun muistaakseni näitä myrkky lihapullia on jo viskelty monta vuotta kuopion alueella. Varokaa lemmikkien omistajat ja olkaa tarkkoina kaikki ihmiset ei tykkää koirista. Kyllä saisi tämä paskapää jo jäädä kiinni.

Kuopiossa liikkuu julma koira­vi­haaja: liha­pul­liin työnnetty neuloja, posti­luu­kuista pudotettu suklaata – Poliisi pyytää havaintoja

Poliisi tutkii tapausta eläinsuojelurikoksena. Kuvituskuva. VIIKA SANKILA
Tapaukseen liittyvät vihjeet ja havainnot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon 0295 415 232.
https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/6836392
Kuopiolaisen kerrostalon porraskäytävästä löytyi neuloilla täytettyjä lihapullia, kertoo poliisi.

Inhat pallerot löydettiin Kelkkailijantien porraskäytävästä sunnuntaiaamuna kello yhdeksän aikaan. Talon asukas oli löytänyt neulapullia käytävältä hissin edestä. Vastaavia tapauksia samassa taloyhtiössä on tullut ilmi vuoden sisällä useita ja löydöksiä on tehty porraskäytävässä sekä talon ulkopuolelta.

Myös asuntojen sisälle on pudotettu postiluukusta muun muassa suklaata ja ksylitolipastilleja ilmeisenä tarkoituksena vahingoittaa koiria. Ksylitoli ja suklaa ovat jo varsin pieninä määrinä vaarallisia koirille. Taloyhtiön edustajan mukaan tekijällä on oltava avain kyseiseen rappuun, koska ulko-ovet ovat aina lukossa. Poliisi pitää varsin todennäköisenä, että kyseessä on saman henkilön toiminta, jonka motiivina voi olla koiraviha.Itä-Suomen poliisille on tehty tähän mennessä kaikkiaan kahdeksan tutkintapyyntöä tällaisesta toiminnasta. Rikossarja alkoi viime vuoden huhtikuussa, jolloin poliisille tehtiin ensimmäinen tutkintapyyntö. Poliisin tiedossa on tässä vaiheessa yhden koiran vakava loukkaantuminen. Koira oli syönyt lihapullan, jonka sisään oli piilotettu ainakin neljä nuppineulaa. Koiran vammat vaativat leikkaushoitoa.Itä-Suomen poliisi on kiinnostunut kaikista havainnoista ja tiedoista tekijän selvittämiseksi. Poliisi muistuttaa, että toiminta vaarantaa vakavasti koirien lisäksi myös pienten lasten hengen ja terveyden, jos pieni lapsi pääsee syömään nuppineuloilla varustetun lihapullan.

Kaikki vihjeet ja havainnot voi ilmoittaa vihjenumeroon 0295 415 232 tai lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi. Akuutissa tilanteessa voi myös soittaa hätäkeskukseen numeroon 112, jos tekee akuutin havainnon lihapullien levityksestä ja näkee, minne epäilty henkilö poistuu. https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/6836392
Laukaus Helsingin yössä paljasti pelottavan ongelman – Kukaan ei tiedä, miten paljon vornaspyssyjä Suomessa on


Itsepuolustusaseisiin on myönnetty tuhansia lupia eikä kukaan tiedä, miten paljon niitä on edelleen suomalaisten taskuissa, kirjoittaa vastaava päätoimittaja

Timo Vornanen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä torstaina.
Viikko sitten Helsingin yössä paukkui, kun kansanedustaja Timo Vornanen osoitteli ravintolan edustalla aseella ja ampui katuun, ilmeisesti baaririidan päätteeksi.
https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/a1c65d28-1d24-4c04-b7a5-c96c7e59b343

Vornasen käyttämä pistooli oli luvallinen, ja omien sanojensa mukaan hänellä oli myös poikkeuksellinen lupa kantaa asetta mukanaan julkisilla paikoilla. 1990-luvun loppuun asti tällaisia lupia annettiin poliisimiehille tai vaikka taksikuskeille, jos nämä kokivat tarvitsevansa aseen tuomaa turvaa.

1980- ja 1990-luvuilla myönnettiin joka vuosi tuhansia lupia tällaisiin itsepuolustusaseisiin. Ylen haastatteleman poliisihallituksen ylitarkastajan Tarja Rannan mukaan näitä lupia on voimassa edelleen. Niitä kun ei otettu pois, vaikka vuonna 1998 lopetettiin aselupien myöntäminen itsepuolustukseen.

Sitä poliisihallitus ei kuitenkaan tiedä, miten paljon lupia ja aseita on ja kenellä.

Vornasen öinen ammuskelu saikin nopeasti aikaan vaatimuksia aselakien tiukentamisesta, jotta vastaavat tapahtumat voitaisiin estää.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen jätti keskiviikkona hallitukselle peräti kirjallisen kysymyksen siitä, pitäisikö aseiden käsittelyyn laittaa promilleraja.

Tavoitteena se, ettei pyssyjen kanssa pitäisi heilua humalassa sen paremmin hirvimetsällä kuin kaupungillakaan on tietysti hyvin kannatettava ja suomalaisten turvallisuutta lisäävä. Osoittaa melkoista järjestelmäuskoa ajatella, että tällaisesta lakimuutoksesta silti olisi apua tämän maailman vornasten hillitsemisessä.

Auton kuljettaminen humalassa on jo kielletty, ja siitä huolimatta Suomessa jää kiinni parikymmentätuhatta rattijuoppoa joka vuosi.

Vornanen tiesi varmasti rikkovansa lakia heiluessaan ja ampuessaan pyssyllään Helsingin yössä. On varsin epätodennäköistä, että hän olisi jättänyt tekonsa tekemättä, vaikka ammuskelun ohella aseen käsittely päihtyneenä olisi ollut erikseen kriminalisoitu.

Lait rajoittavat vain kunnollisten ja tunnollisten ihmisten toimintaa.Suomen aselait ovat jo varsin tiukkoja, eikä uutta sääntelyä tarvita.

Sen sijaan viranomaisten pitäisi selvittää, miten laaja ongelma vanhojen lupien turvin ostetut itsepuolustusaseet ovat ja kenellä näitä aseita on. Vornasen tapauksen jälkeen lienee itsestään selvää, ettei tällaisia aseita enää tarvita ja niihin aikoinaan annetut luvat on voitava perua.

Kansanedustaja Vornasen mukaan hänellä on ollut aseenkantolupa vuosien ajan ja luvalle on erittäin vahvat ja asianmukaiset perusteet. Aseen käytön perusteeksi kansanedustajalle mediatietojen mukaan riitti se, että hän tunsi olonsa turvattomaksi merkittävästi nuorempien naisten huomiosta käydyn riidan jälkeen.

Se, että samanlaisia täysin luvallisia ”vornaspyssyjä” voi olla tuhansien Helsingin ja muiden kaupunkien yössä liikkuvien ihmisten taskuissa ei varsinaisesti lisää suomalaisten turvallisuutta. Se lisää vain todennäköisyyttä siihen, että joku toinen käyttää asetta.https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/a1c65d28-1d24-4c04-b7a5-c96c7e59b343
« Uudemmat -