IRC-Galleria

Lainaus toisaalta.Maanantai 26.11.2007 17:38


JupeBee kirjoitti:

Voi Vase, mistä kaikki tuo agressiivisuutesi minuun kohoaa. Siitäkö, etten pidä nissaneita kummoisina urheiluautoina? Otit joskus pienestä heitostani skylinea kohtaan hirveät pultit. Etkö ole vieläkään toipunut siitä?

vase kirjoitti:

Ei tule heti mieleen tätä tapausta enkä juurikaan muista mistä vihani sinua kohtaan kumpuaa. Niin paljon on tullut huudeltua. Tyhmyys ja nimenomaan varallinen köyhyys ovat kuitenkin asioita joita en voi sietää. Ehkä edustat näitä molempia? Selittelysi varallisuudestasi ainakin antaa olettaa näin. Jo Berlusconi neuvoi köyhiä tienaamaan enemmän ja tämän neuvon myös anna sinulle. Toki tunnen jonkinlaista sympatiaa niitä kohtaan jotka ovat huono-onnisena syntyneet köyhään duunariperheeseen. Heille kun kultalusikan näkeminen ei aiheuta sitä ihanaa tunnetta takapuolen seudulle. Minulle tämä tunne on kuitenkin ihana muisto syntymästäni.

Lupaan kuitenkin yhdessä dynamiitin kerman kanssa viettää hiljaisen hetken vuoksesi toivoen, että joskus pääset samanlaiseen kuninkaan asemaan kuin me harvat. Istuskellessamme seurahuoneen nahkasohvilla ja auttiessamme talon antimia kaltaisesi demarien hyvinvointi kuitenkin usein unohtuu. Tämä lienee silti ymmärrettävää, sillä joka perjantai kun poistumme privaattiklubilta hiijalahiilajalahoin saattelemana, kainalossa nautaa kuin piippolan vaarilla, ei köyhiä vaan yksinkertaisesti jaksa muistella.


JupeBee kirjoitti:


Olet osittain oikeassa. Minulla ei ole muita kulkuneuvoja kuin tuo vanha, mutta niin hyväkuntoinen nissan sunny. Mutta kun sekään ei vielä oikein riitä tekemään minusta köyhää. Sijoitan rahani kenties järkevämmin, kuten esimerkiksi viinaan ja sikareihin. Voi toki olla, että olen köyhä demari, mutta se jääköön taka-alalle. Mikäli asia sinua kiinnostaa, saat miettiä sitä itsesi kanssa vaikka maailman tappiin.

Jos minulla olisi kullkuneuvoja, -kuten sinulla- ne eivät siitä huolimatta olisi japanilaisia tekniikan ihmeitä. Ei suinkaan. Naureskelisin pienille Japanilaisille kotteroille suurista amerikkalaista autoistani ja katselisin säälien japanilaisilla muovimoottoripyörillä ajavia ihmispoloja Harley-Davidsonini päältä.
Minulla ei näitä kuitenkaan ole. Kertooko se, Vase sinun mielestäsi välttämättä köyhyydestä? Se voi johtua myös vallitseviasta elämäntilanteesta tai muusta syystä, joka kaltaisestasi ylemmänluokan kansalaisesta kuullostaa ainoastaan selittelyltä.

Tyhmä. Suurin osa (n. 68 %) ihmisistä asettuu älykkyysosamäärältään välille 85–115. Omani on 120. Koulussa en pärjännyt ja päästötodistukseni keksiarvo oli 6.25. En kuitenkaan syyttäisi tästä tyhmyyttäni, vaan lähinnä malttamattomuuttani, joka nykyaikana tunnetaan myös nimellä ADHD. Tätä sairautta minulla ei ole koskaan todettu, mutta käytökseni on viitannut jo pitkään vastaavaan.
Kenties sinä ja minä olemme samaa mieltä siitä, ettei tyhmyyttä katsota äo:sta tai koulupapereista vaan siitä miten henkilö käyttäytyy. Olemme molemmat ilmeisen sosiaalisia henkilöitä ja olemme luoneet ympärillemme oman verkostomme, johon pystymme tarpeen vaatiessa tukeutumaan ja josta on meille myös suunnatonta iloa. Sinulla "dyny-kerma", minulla omat yhteisöni.

Kultalusikka on minulle lähes tuntematon käsite. Olen joskus nähnyt kullattuja lusikoita, mutten muista sellaista käyttäneeni. Käsittääkseni viittaat kuitenkin sanontaan "kultalusikka suussa" tai jopa brutaalimpaan versioon "kultalusikka perseessä". Tällähän kansan suussa tarkoitetaan lasta, jonka vanhemmat ovat tukeneet kasvua vakavaraisesti ja materiaalisesti.
Vanhempani ovat mielestäni kasvattaneet minut hyvin. Minua ei ole hemmoiteltu. Minulla on ollut pikkuautoja, polkupyöriä ja jopa mopo. Kaikki niistä ovat hajonneet enemmän tai vähemmän käsittelyssäni. Sama on kohdannut aina omistamiani autoja, joihin olen joutunut hankkimaan rahoituksen työskennellen ulkopuolisten henkilöiden palveluksessa. Kertooko tämä mielestäsi Minussa kytevästä purkautumattomasta vihasta?

Oli miten oli, kenties voimme jatkaa keskustelua sinulle sopivissa muodoissa.

Muista välittää läheisistäsi Vase, sillä he välittävät sinusta.

Muusta ei tarvitse välittää vittujakaan, kuten esimerkiksi mistään mitä minä s

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.