IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Jäämyrskyjä ja peruttuja luentojaPerjantai 14.12.2007 18:37

Tiistain luennot oli sitte peruttu, syynä jäämyrsky joka on ravisuttanut montaa osavaltiota täältä keskilännessä. Kansasissa ja Nebraskassa oli jopa kuollu useita ihmisia. Ja myrskyhän ilmeni hiljaisena vesisateena joka sitten illalla pakkasen noustessa jäätyi. . . doh!
Meilläkin dormilla sähköt katkeili kun sähköjohdot jäätyvät ulkona ja napsahtelevat poikki (mistä ihmeestä ne oikein on tehty, etteivät pientä pakkasta kestä???). Ja luennot peruttiin sen takia kun sähköt saattavat katketa yliopistoltakin kesken kaiken ja ihmisten on vaarallista liikkua liukkailla keleillä ulkona...
Jäätä ja lunta vastaan täällä taistellaan suolalla, jota käytetään ihan tolkuttomia määriä (ei ihme että suurinosa maan vesistöistä on käyttökelvottomia...) eikä autoissa käytetä talvella nastarenkaita ollenkaan!! Sen takia koulut pitää sulkea jos tulee paljon lunta tai jäätä jota ei keritä suolalla sulattamaan kun koulubussit eivät pääse liikkelle!! Kuulemma ainoastaan maaseudulla jossakin ihmiset käyttävät sitten ketjuja jos keli äityy oikein pahaksi. Ja täälläkin kun oikeesti on kunnon talvi, ei ole kyse mistään yhdestä tai kahdesta lumikerrasta vuodessa. Tämän syksyn aikana on tavalliset koulut suljettu jo 3:sti. Yliopistolle oli kuulemma ensimmäinen kerta olla suljettuna sitten takavuosien tornadon.

Siis en todellakaan voi käsittää miten joku voi pitää tätä maata edityksellisenä kun ei edes perusasiat ole kunnossa. Talveen ei osata varautua ollenkaan ja tuommosilla keleillä ihmiset ei sitten uskalla ajaa töistä kotia vaan jäävät hotelliin kun on niin vaarallista ajaa (suurinosa tuossa "myrskyssä" kuolleista onkin kuollut nimenomaan auto-onnettomuuksissa...). Kyllä jos suomessa kouluja suljettaisiin pienen lumen tai jään takia, niin kylläpä saisivat olla suljettuna semmosen 5kk vuodesta.

Nyt olisi edessä viiminen päivä luentoja! Ensi viikolla vielä 4 final koetta, joidenka jälkeen pe ja la välisenä yönä kiikutan kimpsuni ja kampsuni bussipysäkille ja lähden Chicagossa odottavaa lentokonetta kohti joka lennättää minut Wienin kautta Suomeen! Whii!!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.