IRC-Galleria

Nopeesti ne suli...Perjantai 28.11.2008 21:22

No johan tässä tuli monta päivää pulkkailtuun... :)

Peetulla on taas hottispotti villinä päässä...kaamee reikä otsassa ja käytiin tänään ajelemassa se skiniksi ell:n luona ja otettiin ropit mukaan.

Tää on aika paha...tultiin kotiin kun olin mutsilla käyny madottamassa kissat ja aloin väsäämään ruokaa (pinaattikeittoa ja munia, nam!) ja Pete oli hakemassa puita ni sit kuuluu oven takaa, et tuu auttamaan! No mää aattelin ettei se yks vaan saa ovee auki.... Meen sitten ovelle ni Pete käskee kattoo mikä Pekolla on... Se oli alkanu yhtä-äkkii kouristelemaan eikä päässy ylös. Mä sitten paniikissa soitan eläinlääkärille, et mitä mä teen ni sieltä sit kyseltiin tietoja ja todettiin, et epilepsiaa se vaan on. Siinä se puhelun aikana tokeni ja sit oli ku mitään ei olis tapahtunu. Hui! Mulla meni kauan ennen ku mun pumppu rauhottu... No toivottavasti ei uusi ja jos uusii ja alkaa usein eli n.viikottain kohtauksia tulemaan ni sit haetaan Pekkoselle lääkitys.
Vaan kyllä mä kerkesin aattelemaan yltiö positiivisella asenteellani, et nyt tuli sen koiran loppu.

Kunpa me voitettais lotossa...nythän on jaossa muistaakseni 6,4miljoonaa....mä haluisin sisustaa....tai no jos muutama miljoona tulis ni me rakennettais kyl uus talo...ja ostettais huvijahti meiän lampeen... ;)

.Torstai 06.11.2008 13:39

Tarkkasilmäiset ehkä huomaavat, että osaan ottaa "uudesta" kamerastani kuvat koneelle...

Sain siis viime jouluna lahjaks Peteltä kameran ja JO eilen päätin kokeilla toimiiko kuvien purku koneelle samoin kuin edellisessä kamerassa, piuhat kiinni ja se on siinä... No niinhän se toimi! :)

Vuoden olen jo miettinyt, et mistäköhän alkais kyselee käyttöohjeita kun en ees tiiä montako kuvaa kameran muistikortille mahtuu, no ainakin 946 ;)

Tarha/kenttä.Keskiviikko 05.11.2008 20:48

Alkaa valmistumaan juu. :)
Nyt on tasattu ja lanattu, eiku ostamaan salaojaputkia heti huomenna...
Eli ponin arvostelu sanoo näin:

Mitat: säkäkorkeus 148cm lautaskorkeus 152cm
Tyyppi: hyvä
Runko: Pitkä runko, kaunis pää, lyhyehkö kaula, pitkähköt reidet 8
Jalat: supistuneet etusääret, käyrähköt kintereet, leveät takasääret 7
Kaviot: vetäytyneet kannat, hyvä sarveinen 7
Käynti: suorat, melko väljät, hyvä yliastunta 8
Ravi: suorat, pitkät, korkea etujalan askel 9

ja palkinto 2+.

Eli näyttelyssä meni ihan pirun hienosti!!! Oli luokkavoittaja ja lopuks näyttelyn paras varsa!!!!!
Mutta toi ysin ravi aiheutti kyllä rytmihäiriöitä..... :)
Ja muutenkin ihan huippuarvostelu! En olis ikinä uskonut!!!
Kovasti kehuivat hyvää kengitystä eli kengitetty niin, että kengät tukevat kantaa.
Mä en olis ikinä uskonut, et meil menee noin hyvin...mua jännitti ihan sikana, en suostunu koko poniin koskemaan, olis muuten ollu kaks hermokimppua ku olisin Pekunkin hermostuttanu... Numerolappuakaan en kiinni saanu ku kädet vapisi...
Peku käyttäytyi yllättävän hyvin kun kuitenkin oltiin vieraassa paikassa ja kuljetus sujui ongelmitta niinkuin aina.

Suosittelivat pitämään orina jos siitä joskus jotain tulee... :)

Kiitos apureille, etenkin Martille upeasta ravista!!! ;)
Petelle kyydistä ja henkisestä tuesta kiitos, nii ja onhan se varsan toinen kasvattaja ja omistaja, kehtas vielä alkaa napista ku mun sukunimi on väärin papereissa... :) Eli onnittelut myös varsan toiselle omistajalle!
Kiitos Heidille varsan hoitoavusta!
Kiitos sille yhdelle ystävälle joka saapui paikan päälle henkiseksi tueksi! Ja aamukahvi seuraksi... :)

Olipahan näyttely...Perjantai 31.10.2008 00:27

Nyt en jaksa laittaa arvostelua tänne, mutta tässä lähipäivinä sitten...
Sen verran jos mainitsen asiata, että menestys ei ollu lähelläkään sitä mitä olin toivonut...
Sunnuntaina pestiin poni Heidin kanssa, Pasi on käyny laittamassa irtokenkää millon mihkäkin etuseen ja äskön tulin tallista, ponille on nyt tehty mitä voi ja jos ei kelpaa huomenna ni se on voi voi... ;)
Jos aamulla viel harjais ja avais taivutusletit...kun tuppaa ponin tukka kääntyilee mihkä sattuu...
On mulla aamulla vielä Kepsun lenkille lähtö-avustus ettei tuppaa noi ravireenit unohtumaan ja kamojen kasaan laitto ja tietenkin kahvin juontia ja rakon tyhjennystä...ja hirvee ressi... ;)
Tulen kommentoimaan miten näyttelyssä meni... :)

Ja toivon, että eräs ystäväni jota ei ole näkynyt AINAKAAN viiteen päivään tulisi katsomaan paikan päälle miten meillä menee...on ollut suuri apu varsojen kanssa ja mun tukihenkilö ja kalenteri... :)

Jos kuulumisia päivittelis...Torstai 02.10.2008 22:52

Pimulle laitettiin kengät! Pasi höpötteli ja tamma oli ku viilipytty! Jos ei oo ikinä kengitetty ni voi jösses se oli upee! Annettiin ainakin ymmärtää ettei oo ikinä kenkään lyöty.

Pimu on edistynyt hurjasti, kyllä siitä vielä kelpo ratsu tulee! Itsekin oon jo päässyt ratsastelemaan... :)

Perttu oppi ajamaan pyörää sillain kolmen-neljän polkasun verran! Jos olis vaik asvatii ni saattais polkee enempikin. Hurjan nopeasti Perttu kasvaa ja kehittyy. :)
Melkein päiväkuivakin on jo, vahinkoja sattuu...

Peku haettiin laitsalta kotia. Mikä komistus siitä on tullutkaan! Oikeesti, on näköä ja kokoa! Epämääräinen säkäkorkeuden mittaus näytti 145cm!
Kutakuinkin on vanhat opit tallella ja varsinkin talutuksessa osaa olla nätisti.

Kepsu tuli eilen, kakarat tunnisti toisensa eikä siellä sen enempiä arasteltu vaan hurjaa painimista se oli koko päivän. :)

Tänään oli sitten SE SUURI PÄIVÄ... Peku ajettiin ekaa kertaa neljään kuukauteen! Ja aivan huippuhienosti se meni! Pasi kehui kovasti, että ihan yhtä hyvä ku ennen laidunkauttakin. Ja sillon kehut kuului kutakuinkin näin: "paras varsa ajettavuudeltaan mitä oon ikinä ajanut!"
Jee jee!

Koirista sen verran, että siinähän ne, molemmat olleet lääkekuureilla. Peetulla allergiaoireet taas vauhdissa ja Pekolla tassussa reikä iän ikuisten tappelujen johdosta. Jos Peetua ei käytettäis näyttelyis ni pallit olis hävinny aikoja sitten!

Jos meistä jotain pitää laittaa ni ööö...paremmin ei vois mennä! :)

.Tiistai 12.08.2008 00:48

R.I.P. Rekku 1994-2008.
Hyvää matkaa koirien taivaaseen ystävämme.

On meillä jotn hyvääkin kerrottavaa...

Pekko oli lauantaina mätsärissä. Oli isojen aikuisten sinisten viides. :) Osas käyttäytyä hyvin ja ehkäpä sen kanssakin kehtaa lähtee oikeisiin näyttelyihin...! :) Pitäs vaan jaksaa mittaa se, että onko rotumääritelmän säkäkorkeuksissa.

Emo+pennut ovat saaneet ulkoloishäädöt ja pääsivät tänään sisälle asustelemaan. Jossu murisee olkkarissa kun pesue kiertelee ja kaartelee tutkimassa paikkoja.
Vielä kun raaskis koteja etsiä kahdelle...pennut pitäisin kyllä mieluusti itse. Emon olisin ehdottomasti halunnut muttei taida tulla koirien kanssa toimeen...sen verran äkäsen häädön Peetullekin antoi tallihuoneesta. Saattaishan se ajan kanssa tottua, mutta en halua pennun saavan mallia koirainhoon.
Peten kanssa väännetään kättä siitä, että rikotaanko kissojen J-perinne...
Pete tykkää Viiru-nimestä ja mä Jasusta... :)

Huoh, nyt taidetaan alkaa katselemaan leffaa kun on hyvin syönyt olo... Tultiin hetki sitten Keppanasta syöntitalkoista... Talkoissa oli 20 henkeä, juhlittiin papan piikkiin kuuskymppisiä. :)
Onnea Pappa!
No okei, täytyy käydä hepat ruokkii ekana, mut sit sohvalle löhöileen....

Miu.Keskiviikko 23.07.2008 00:56

Ekaks oli kauhee kissakuume no sitten se laantu ja aateltiin, et olkoon toistaseks Jossu ainut.
No nyt niit on enempi ku laki sallii... :)

Laidunkuulumisia juttelin eilen. Peku ja Hemmo ovat edelleen bestiksiä vaikkakin kelpaa jo muidenkin seura. Yhessä laumassa liikkuvat ja kukaan ei oo kingi. Vuolut aloittavat muistaakseni torstaina.

Pellot on nyt myrkytetty ja lihapullat joutuvat tarhailemaan pari viikkoa. Heinät onnistu aivan loistavasti, ehkä parempaa ku koskaan, lihapullat vetää ihan onnessaan uutta lehtevää heinää. :)

Peetun tuomari karjaalla oli ihan hanurista, pitäs ottaa luvat moiselta pois. ;)

Peten lomaprojekti edistyy. Oli kyllä hurjan paljon isompi homma kuin piti olla. Miks toi lause kuulostaa omituiselta? No enivei.
...heinät on kuivurissa ja koko piha tuoksuu ihanalle heinälle! :)
Kiitos talkooporukalle! Mihin oltais jouduttu ilman ihania ystäviä... :)

Peetun kanssa huomenna näyttelyyn, pitäs alkaa kattelee varusteita ja Pertullekin katsoo jotn vaatteita ja leluja kun menee tyttöystävälle hoitoon. :)

Penni villiintyi heinähommista niin, että oli arestissa tarhassa eileillasta ja nyt pääs laitsalle, mutta ei, Pete just tuli sanoo, että taas on karkuteillä... Sitä täytyy lähtee taas hakee naapurin kaurapellosta...