IRC-Galleria

[Ei aihetta]Lauantai 30.09.2006 03:50

Jos sulla on vaikka männänrenkaat väärin laitettu että yläkuolokohta muuttuu ylemmäks niin sillon mäntä morjenstaa noita pako- ja imu venttiileitä, ja jos ajotuskin on perseelleen niin sillon vielä enemmän siten venttiilien "reiät" kuluu suuremmaks ja sinne nousee kaasut. Ei noin oo tapahtunu kyl käytännös kenellekkään, mutta teoriassa mahdollista.
Nelitahtimoottorin toiminta on mulle opetettu koulussa ja vielä kertaalleen yhes duunis joten turha tota enää lukea. Pointti oli se että Jos sulla on ajotus perseellään ja venttiilit säädetty huonosti. Ja leikitään vielä että imu- ja pakoventtiilit olisivat liian "laihoja".
Tottakai se mäntä menee kiertokangen työntämänä sinne minne kampiakseli määrää, mutta tarkasteleppa asiaa "mikroskoopilla". Jos aletaan pilkkua viilaamaan niin suuremman energian se kampiakseli tuottais jos ei olis tilapäisesti männänrenkaita. Ainakin kone käyttäityisi villimmin, mutta mäntä tärisisi sylinterissä.
Ja kun tunnelma kentällä olisi muutenkin jo ihan villi, niin kiertokankikin venyisi huimaan urheilusuoritukseen ja pienen venyttelyn jälkeen saisi männän osumaan venttiiliin. Voi sitä juhlaa ! Kyllä, teoria on aukoton.
Tällöin myös jos männänrenkaat olisivat poissa niin mäntä kuluisi epätasaisesti tärinän vuoksi, ja myös villi käytös saisi kampiakselin "pomppimaan" entistä enemmän, tällöin kampiakselin liukulaakerit ja stefat myös menisivät tuusan nuuskaksi.
Muista tarkistaa samalla männän varoitusvalon kunto kun laitat niitä takomäntiä. Ja kampikammion kattovalo kans että kipinä näkee iskeä oikeaan aikaan. Tai ota männät kokonaan pois niin ei ole niin paljon kitkaa moottorissas, kulutuskin varmasti tippuis.
Siksi Mäntä tärisee jos siinä ei ole renkaita koska tällöin männän reunojen ja sylinterin seinien väliin jää joihinkin kohtiin tyhjää tilaa, ja kuten tiedätte mäntä ja kiertokanki eivät ole "hitsattu" kiinni. Yritäkkäs nyt ajatella asioita hieman laajemmin ja monista eri näkökulmista. "Kaikilla "autoilijoilla" on erilaiset lähtökohdat, mutta toiset on jo ennen kuolemankolarinsa ajamista täräyttäneet kallonsa".
"toteamus"
Ei tietenkään niiden tehtävä ole tärinänvaimentaminen taikka pituuden lyhentäminen, ne saattavat vaan vaikuttaa siihen myös hieman. Jos on pokkaa niin laske koneesta öljyt ja ota männänrenkaat pois ja aja sillä koneella 30km, ja sitten mittaa muuttuuko YKK.

"vastaus"
Se voi olla, että on moni muukin asia sinä vaiheessa muuttunut kun vain ykk.
Kaveri meinaa että mäntä ei nouse aina samalle korkeudelle
Toisinaanhan se mäntä saattaa jäädä alas odottelemaan ja välillä käy kääntymässä ykk:ssa
Ja tietenkin vaan jos ei ole niitä männänrenkaita paikoillaan.
Mä oon nyt vissiin jo pudonnut kärryiltä... Missäs vaiheessa toi kampura on ruvennut tekemään jotain poikkeavaa liikettä? Eikös tää juttu lähtenyt jostain väljistä männänrenkaista
Jos sulla on vaikka männänrenkaat poistettu, niin tällöin sun männän paino laskee. Ja kun ne on tehtaalla laskeneet että minkä lujuset ja "kokoset" kampiakselin tiivisteet pitää laittaa että se kampiakseli pyörii halutulla tavalla. Sitten jos niitten kampiakselissa olevien mäntien paino laskee, saa tällöin koko systeemi (kampiakseli+männät+kiertokanget) vähemmän painoa ja pystyy helpommin liikkumaan ei-halutulla tavalla myös ylös-alas suunnassa, koska tällöin stefa ja sunmuut tiivisteet saavat aivan eri painoisen rasituksen. Ja nyt mitä vielä voisin sanoo on se että, Ne tiivisteet kun eivät muotoudu ihan heti sen uuden liikkeen mukaan mitä kampiakseli tekee. Tällöin syntyy välyksiä ja Välykset antavat kampiakselille lisää tilaa "heilua" epäluonnollisesti. Vaikka tietty kampiakseli on myös joistain kohti "kiinni" metallissa ja metalli ei anna periksi helposti.
Täällähän kumotaan kaikki mahdolliset teoriat
Ajatteleppa jos vaikka sä seisot nosturin päällä ja osoitat kattoa, tällöin jos nosturia liikutetaan ylöspäin niin silloin tottakai pääset lähemmäksi kattoa ja saatat jopa melkeen ylettyä kattoon.
"kampiakselin pituus ei muutu, kiertokangen pituus ei muutu, männän pituus ei muutu."
Ei pituudet muutukkaan, mutta kampiakseli pääsee nousemaan ylemmäksi väljien runkolaakereiden takia. Ja runkolaakerit + stefat tulee väljemmiksi koska mäntien paino muuttuu ja niiden luonnollinen liike muuttuu erilaiseksi. Runkolaakerit ja kaikenmaailman kilinkolin laakerit on laskettu tietyillä rasituksilla että miten vahvat ja "muodokkaat" niistä tehdään.
Pomppiva kampiakseli, olisi hyvä nimitys tuolle ilmiölle.
Mä haluaisin kyl nähdä tän moottorin käynnissä...
Ei oo männänrenkaita, männät väljät, runkolaakereissa useamman millin klappi, stefat soikeet, kiero ja pomppiva kampiakseli, männät hakkaa venttiileihin ja runkolaakeri pukit "joustaa"...
mut miten ne männän renkaat liittyy ny väljiin runkolaakereihin ja muihin?

Tää hommahan lähti siitä,että männänrenkaitten asentaminen väärin ajaisi pakokaasut venttiilikoneistoon?

Sitten ei enää ollukkaan pelkästään siitä,vaan jos onkin väljät venttiilit,jako perseellään, kuu tönäisee saturnuksen renkaat lommolle ja suomi voittaa euroviisut.

Kannattaa oikeasti tutustua siihen moottorin toimintaan käytännössä,eikä pyöritellä mitään ufoteorioita kampiakselin tanssimisesta polkkaa poistettujen männänrenkaitten kanssa.

Vai että männät kevenee,niin kampiakseli alkaa hyppimään tiivisteiden varassa...

Ehkä tähän väliin pitää laittaa päivän mietelause:

"Netissä idioottien kanssa väittely on mahdotonta, joutuu alentumaan niiden tasolle ja ne voittaa sut kokemuksella"

Tämä moottori on ilmeisesti vanhasta venäläisestä panssarivaunusta.
Tuskin toimis edes venäläisessä vanhassa panssarivaunussa.oikeesti hauskaa, ainakin niitten mielestä ketä tajuaa autoista jotain. juttu on täyttä totta. viimeks nauranu yhtä paljo ku mulle selvis et ripuli on perseestä ja ratsastus on ruualla leikkimistä.

löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta:
http://www.opelclubfinland.fi/forum/viewtopic.php?t=97278&postdays=0&postorder=asc&start=0

alkaa melko asiallisesti mutta kyllä se meno alkaa siitä pikkuhiljaa paranemaan. ;P

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.