IRC-Galleria

KRIESSE

KRIESSE

Niin se elämä opettaa.

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Word Trace Center.. Tasan viisi vuotta..Maanantai 11.09.2006 21:46

11. syyskuuta vuonna 2001,ihmisiä hyppi ikkunasta pelastuakseen. Kuolivat he silti.

World Trade Center 7 oli vuonna 1985 rakennettu, 47-kerroksinen teräsrakennus. Se sijaitsi muista WTC-rakennuksista erillisessä korttelissa 110 metrin etäisyydellä lähimmästä WTC:n kaksoistornista. Rakennuksessa toimivat mm. CIA, Yhdysvaltain rahoitustarkastus sekä puolustusministeriö ja verovirasto.

WTC 7:ään ei osunut lentokonetta, mutta sen eteläseinä ja lounaiskulma vaurioituivat aamupäivällä Pohjoistornin luhistuessaan sinkoamasta rakennusromusta. Iltapäivällä siinä havaittiin paikallisia tulipaloja muutamissa kerroksissa. Se luhistui kello 17.20, vajaat 7 tuntia Pohjoistornin jälkeen.

Yhdysvaltain hätätilavirasto FEMA päätyi spekuloimaan, että huoneistopalot luhistivat rakennuksen. Se kuitenkin tunnusti raportissaan toukokuussa 2002: ”WTC 7:n palojen ominaisuuksia ja sitä, miten ne saivat aikaan rakennuksen sortumisen, ei tällä hetkellä tunneta. […] Parhaan hypoteesin todennäköisyys on alhainen.” Myöhemmin samana vuonna Larry Silverstein, WTC:n tontin vuokraaja, esitti America Rebuilds -ohjelmassa lausunnon, jonka on yleisesti katsottu tarkoittavan rakennuksen hallittua purkamista räjähtein.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.