IRC-Galleria

Kalmari

Kalmari

QuakeNet: Kalmari^ (Kalm4ri)

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Keskiviikko 05.05.2010 23:17

<@Kalmari^> paitsi sillon yks kerta junuksessa, tais olla just saavalaisten pikkujoulujen jälkee
<@Kalmari^> söin iskenderin ja sit vielä jonin rullan puolikkaan
<@DjOni^> joo :D
<@ragaza> Jonin rullanpuolikkaan
<@ragaza> Mitä on tapahtunutJonilta jäi puolikas rulla. Jotain on siis pahasti pielessä.

framom främsta linjenTiistai 01.12.2009 02:49

Sunnuntaina saamme olla taas ylpeitä suomalaisuudestamme. Samaiseen päivään liittyy myös hieno perinne, sillä vuodesta 2000 lähtien on joka vuosi Itsenäisyyspäivänä esitetty merkkiteoksemme, Edvin Laineen ohjaama ”Tuntematon Sotilas” (1955). ”Tuntematon” on saamassa rinnalleen toisen hienon elokuvaperinteen, sillä FST5 esittää Åke Lindmanin ohjaaman elokuvan ”Etulinjan edessä” (2004). Kyseinen elokuva esitetään kolmatta kertaa Itsenäisyyspäivänämme.

Itselleni tämä elokuva hieman iski ”puun takaa”, sillä muistin kyllä tällaisen ilmestyneen, mutta elokuva vaipui unholaan. Varmaankin siksi, ettei ”Etulinjan edessä” saanut, ainakaan muistaakseni, aikanaan hirvittävää ”hypetystä”. En antanut sen häiritä, vaan katsoin sen viime Itsenäisyyspäivänämme. Yritän selostaa leffan nopeasti ja simppelisti.

Elokuva kertoo ruotsinkielisen jalkaväkirykmentin vaiheista Jatkosodan aikana 1942 – 1944. Elokuva on myös hyvin pitkälti kokonaan ruotsinkielinen, yllätys yllätys. Rykmentti suoritti kaukopartiotehtäviä venäläisten linjojen taakse. Vaarallisissa ja uhkarohkeissa tehtävissä näemme suomalaisten (no, suomenruotsalaisten) nerokkuuta taistelutilanteissa, mutta myös merkittäviä uhrauksia miestappioiden edessä.

”Etulinjan edessä” kertoo hienosti unohdetuista sotilaistamme ja heidän toimista maamme puolustuksessa. Elokuva tosin kärsii heikohkosta hahmokerronnasta. Useimpia sotilaita ei esitetä kunnolla Järviä lukuunottamatta, eikä näin ollen henkilöihin pysty ottamaan omakseen. Nämä sotilaat tuntuvatkin olevan kuin ”ne punapaitaiset miehet” Star Trekissä, jotka kuolevat päähenkilöiden sijaan. Tästä huolimatta kyseessä on hieno sotaelokuva, jonka toivon jäävän pysyväksi perinteeksi Itsenäisyyspäiväämme. Ja jota suosittelen kaikille.

Sunnuntaina onkin tiedossa hyvä maraton sotaelokuvien parissa, sillä ”Etulinjan edessä” alkaa FST5:ltä kello 12 ja Laineen ”Tuntematon Sotilas” TV2:lta klo 14.20. Vielä kun saisimme Itsenäisyyspäiväksi esitettäväksi Rauni Mollbergin ”Tuntemattoman Sotilaan” (1985). Mollbergin versiohan on parempi realistisempana ja synkällä teemallaan kuin Edvin Laineen.

Ainakin minun mielestäni.

[Ei aihetta]Keskiviikko 11.11.2009 22:27

Tuli taas luettua Aku Ankkaa. Siinä Roope oli muiden porhojen kanssa ravintolassa syömässä. Alkuruokana (?) oli ankan munia.

Ankan munia.

Olin hyvin hämmentynyt.

rellun siivousPerjantai 25.09.2009 16:21

[13:17] <Kalmari> siivosin rellun takapenkin jalkatilaa, kun mennään tänään anniinan valmistujaisiin ja mummu & pappa tulee samalla kyydillä
[13:18] <Kalmari> jalkatilasta löytyi:
[13:18] <Kalmari> 5 tyhjää pulloa ja avaamaton kaljapullo
[13:18] <Kalmari> alias -peli
[13:18] <Kalmari> kengät
[13:18] <Kalmari> KALSARIT
[13:18] <Kalmari> lippis
[13:18] <Kalmari> pipo
[13:18] <Kalmari> pyyhe
[13:18] <Kalmari> siinä ne tais ollakin
[13:19] <Kalmari> jaa niin ja avaamaton viinapullo :D

[Ei aihetta]Tiistai 22.09.2009 20:20

"onko tämä joku vitsi, painuppa vittuun siitä"

[Ei aihetta]Perjantai 18.09.2009 14:22

[10:59] <@DjOni> uuh, mulla olis kalapuikkoja perseessä

yasir.Maanantai 14.09.2009 23:04

Syystä tai toisesta tuli tv-chatit mieleen. Siis ne rahastuspajatsot, joihin voi tyyliin eurolla lähettää kommentit "olinx eka?". Kieltämättä hyvä rahastuskeino, jonka kautta eräs juontaja nousi kulttimaineeseen.

TVTV! (nyk. Sub) esitti ensimmäisen tv-chatin kesällä 2000. Kyseinen formaatti oli uusi ja erikoinen, monet jäivätkin kotona tuijottamaan tv-ruutua, johon viestejä rullasi tasaisen tappavaan tahtiin. Siitä huolimatta, että tekstitv-chatit oli jo olemassa. Myöhemmin chatteja esiintyi myös muillakin kanavilla, kuten MTV 3:lla ja Nelosella.

TV-chatteihin tuli myöhemmin mukaan myös juontajia. TVTV!:ltä alkoi viikonloppuiltaisin tulemaan "Chat Show" -ohjelmaa, jossa ruudun alareunassa näkyi liikkuvaa kuvaa, tosin pätkivää sellaista. Ohjelma tuli perjantai- ja lauantai-iltaisin, ns. parhaimpana rellestysaikana. Kun hetkeä aiemmin ihmiset tuijottivat tekstejä vuotavaa ruutua arkipäivisin, jäi ihmiset viikonloppuisin kotiin ihmettelemään juonnettua tekstiviesti-chattia.

"Chat Show:ta" juonsi henkilö nimeltä Yasir Gaily. Yasirista tuli eräänlainen kulttihahmo. Varsinaisena julkkiksena häntä ei pidetty, vaikka kaikki hänet tiesivätkin. Aivan kuten MoonTV:n porukkaakin. Sen verran näistä ajoista on aikaa, etten muista, tehtiinkö Yasirista esimerkiksi t-paitoja, mutta kännykkälogoissa komisteli Yasirin kuvia.

Niin nopeasti kuin Yasir nousi kulttisuosioon, hän myös häipyi nopeasti. Vuotta myöhemmin Yasir katosi "Chat Show:sta" hiljaisin äänin. Tiedä sitten, loppuiko miehen kiinnostus juontamiseen vai päättikö hän panostaa vain kirjojen suomentamiseen ja tv-ohjelmien käsikirjoittamiseen. Allekirjoittaneen viimeinen havainto Yasirista oli joitakin hetkiä "Chat Show:sta" lähtemisen jälkeen Joonas Hytönen Showsta, jossa hän esiintyi yhdessä sketsissä.

Yasirilla olisi voinut olla hyväkin ura julkisuudessa "Chat Show:n" jälkeen. Miehen poistuttua kuvioista kuulikin monen sanovan "Missä Yasir on? Se oli ÄIJÄ!" ja "Paras juontaja koskaan!".

Niin, tiedä sitten, perustuiko suosio ainoastaan uuden formaatin mukana tuomaan hypeen. Yasir ei esimerkiksi koskaan noussut MoonTV:n juontajien tasoiseen kulttisuosioon. Tietysti esitysajat ja tavat olivat erilaiset, mutta veikkaan ihmisten tunnistavan Wallun nimen edelleen paremmin kuin Yasirin.

Vaikka tv-chatit ei enään ole samassa huudossa kuin vajaa kymmenen vuotta sitten, niin minun puolestani Yasir voisi tehdä paluun. Edes yhdeksi kerraksi, vain vanhoja hetkiä fiilistellen. Viestin lähettämistäkin voisin harkita.

topfieldrageKeskiviikko 02.09.2009 04:58

Olipa kerran tallentava digiboksi, Topfield sellainen. Hieno keksintö, ajattelin muinoin, kun kanavalistalta valitsin ohjelmia tallennettavaksi.

No, eipä ole enään.

Tuossa klo 18.oo aikaan eilispäivänä lähdin Euraan päin ja pistin tallennukseen mm. komediasarjan Salatut Elämät. Toisin kuin onnellisissa saduissa, tässä ei ole onnellista loppua.

Tässä sitten ollaankin ohjain kädessä ihmettelemässä jotain Lipstick Junglea Salkkarien sijasta. Kaikenlisäksi parhaillaan tv:ssä pyörii jokin Zumba -mainos.

le fu-

[Ei aihetta]Sunnuntai 26.07.2009 21:40

Kaikki alkoi ketsupista.Torstai 23.07.2009 02:41

Ensin sitä tekee tyytyväisenä herkullista ruokaa itselleen. Tai no, itseasiassa keittelen makarooneja, mikä onnistuu jotenkin muuntautumaan kesken keittämisen munakokkeliksi (älä kysy miksi, en itsekään tiedä). Kaikki on kutakuinkin valmista, vesi kielellä odotat jo syömistä kunnes huomaat:
Ketsuppi on loppunut. fuuuuuuuuu-

No, eipä tuo mitään, ainahan voi kaupasta hakea. Mutta kello onkin jo jotain 23.00 ja kaupat on kiinni. Fuuuuuu-

No, kyllä Kortelan ABC on auki 247, ainahan voi sieltä hakea. Autossa ei kuitenkaan ole bensaa. Fuuuuuu-

No, jääkaapissa on kinkkupasteijaa tuubissa, kai se ajaa saman asian. Avaat korkin ja huomaat:
Homeessa.

Otsasuoni alkaa nykimään, rage kasvaa ja kuuluu armoton karjahdus
FFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUU-


Seuraava muistikuvan agren jälkeen onkin aamusti häätölappu kädessä ja mikro naapurin Nissanin katolla. Onneksi kaljoja ei ole juotu.


Eiku..