IRC-Galleria

Katta

Katta

The musical memories of Perestroikka

Sivistyksessä kastettuPerjantai 16.05.2008 03:50

Mun varsinaiset opinnot alko! Siis luennot. Mä opin vaiks mitä, esimerkiks sen et Kalevalassa on tietäjä-sankari sotasankarin asemesta, opin et Elias Lönnrot oli myös lääkäri ja raittiusseuran perustajajäsen ja et Sampoa on veikattu vaikkapa jumalakuvaks. Oli ihan hauskaa, eikä mun suurin pelkoni, se et mä olisin tulkinnassa jotenki kehno yliopistotasoon verrattuna, pitänyt paikkaansa; päin vastoin must tuntu et ne, jotka siellä ääneen tekstejä tulkitsi, tulkitsi enemminki itsestäänselvyyksiä.
On tommonen kyl ihanaa, tunnen olevani omassa elementissäni. Ainoo mikä mua hiukkasen korpes oli se, et mä tajusin ratkasevia asioita tulevaisuuteni suhteen. Mun on pakko saada tehä jotain luovaa. Siis jotain tosi oikeeta luovaa. Tulkitseminen ja analyysi elämän kaikilla osa-alueilla on ollu mun jokapäiväinen suuri iloni, mut mä tajusin et toi yliopistotulkinta on kuitenki liian rajottunutta. Ei auta, vaikka mä saisin maailman nerokkaimman idean, mun on pitäny tutkia muita ennen ku voin ite tulkita ja mun luovat tulkintani kyllä kärsii, mikäli oon joutunu lukemaan muiden tyhmiä juttuja ensteks. En vaan oikein tiie, mikä sit olis sellasta missä luovuus olis valloillaan eikä mikään sitä rajottais, ainoo mikä tulee mieleen on kirjailijan ura, vaan siihenpä ei taida mun vähäiset lahjat riittää. Tosiasia on kuitenkin se, et mihinkään tavalliseen työhön musta ei loppuelämäkseni ole.
Ihanaa, sunnuntain laivalle. Kunhan vaan ei vahingossakaan Suomi ja Ruotsi oo ainka loppuottelussa, eikä pronssimatsiaka saa hävitä. Muuten mun on varmaan pakko puhua vaikkapa ranskaa koko matka, kun riikinruotsi ei kuiteska suju. Olis kyl kiva ku Suomi ois loppuottelussa, ni ei ihan niin pahaa rai rai-putkea tulis; ei tädillä enää kisakunto kestä.


edit: Ainii! Mä oon täysin rakastunu Anssi Salmelaan! Se on salettii se mun prinssi. Sunnuntaille ei ollu heilaakaan, ni päätin et Anssi Salmela on se helluntaiheila, kun kumminki katoin matsia. Ehkä se heilattomuuski johtu siitä, sillä mul ei todellakaan oo aikaa keskustella yhenkä miehen kanssa baarissa, ku naaman edessä on jättiscreenillä Sami Lepistö, Anssi Salmela ja Antti Pihlström.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.