IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi -

Biologinen kone.Tiistai 05.04.2016 18:37

Teen tämän lähinnä muistutukseni itselleni pohdinnoistani, mutta jos joku saa tästä jotain niin hyvä. Olen viime päivinä yrittänyt opetella vähän javasriptiä ja käyttää sitä chatbotin luomiseen. Teköäly on kiehtova asia. En olisi uskonut sitä tutkiessani tulevan johtopäätökseen, että olen ohjelma.

Mikä on vapaa tahto? Kun näet kukan, sinun silmistä lähtee kemiallisesti luotu sähkövirta aivoihin. Tämä signaali jatkaa kemiallisesti neuroneissa ja ajan myötä tämä neuraaliverkon kautta kulkeva kemiallinen signaali on johtanut siihen että haistat kukkaa. Kaikki tässä välissä tapahtui puhtaasti kemiallisesti. Nyt tulee se jännä kohta. Kemia toimii aina samoin samoissa olosuhteissa. Ne kemialliset olosuhteet oli kemiallisia tasapainoja ja tiloja soluissa joita voisin tässä vaiheessa kutsua muuttujiksi (tulen kohta siihen miksi).

Joten missä oli se vapaa tahto? Missä oli sinun päätös? Joku hehkuva energia joka sai kemian toimimaan toisin kun luonnonlait määrää? Sillä jos se kemia toimi luonnonlakien mukaan, sinun päätös oli määrätty jo sillä hetkellä kun näin sen kukan.

Mitkä asiat vaikuttivat sinun päätökseen? Sait ärsykkeen ja vertasit sitä päässäsi olevaan tietopankkiin. Mieleesi tulee aikaisemmat assosiaatiot ja muistat miltä se kukka tuoksuu. Sinun mielenlaatusi (muuttujat, tilat neuroneissa) oli sellainen että se johti haluun (toiminta ohjelman mukaan) haistaa kukkaa. Onko meidän mielemme vaan ohjelma jossa on tuhansia muuttujia jotka vaikuttaa lopputulokseen? Kenties uni jonka näimme. Tunnetila joka on tullut jostain mitä tapahtui. Muisto tai tieto. Onko vapaa tahto vaan illuusio?

Mietinpä tätä vielä vähän lisää...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.