IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Lisää positiivisia mutaatioita.Lauantai 29.11.2008 18:24

Jatketaan listaa edellisestä merkinnästä.

*Useitakin mutaatioita hemoglobiinissa, jotka auttavat kestämään paremmin malariaa vastaan, kuten esim. HemoglobiiniC mutaatio jolla ei edes anemia tms. haittoja antaa myös resistenssin malariaa vastaan.
->ei siis saa sekoittaa sirppisoluanemian mutaatioon.

*Kortikosteroidireseptorit,jotka lähtivät kehittymään geenikahdentumien ja pistemutaatioiden kautta kehittyi gluko- ja mineralokortikoidireseptorit. Glukokortikoidireseptorit lähtivät samalla mekanismilla kehittymään edelleen: progesteroni-, estrogeeni- ja tyroksiinireseptorien rakenteen yhteneväisyys on 90%, 52% ja 17%. Saman reseptorin yhteneväisyys eri lajien välillä on 90% luokkaa.

*Ihmisen perimässä on endogeenisten retroviruksien geenejä. Ihmisen ja ihmisapinoiden perimästä löytyy täysin samanlaisia endogeenisiä retroviruksia ja täysin samoista kohdista perimää. Ihmisellä ja simpanssilla näitä retroviruksia on eniten,seuraavaksi eniten gorillalta ja orangilta kolmanneksi eniten.

*Langurilla oli geeni RNASE1, jossa on ohjeet ruoansulatusentsyymin valmistamiseksi. Tämä kahdentui, toinen geeni muuntui ja sen koodaamalle proteiinille kehittyi uusi ruuansulatusfunktio.

*Rotille on kehittynyt resistenssejä useille eri antikogulanteille siinä määrin, että rotanmyrkkyjä on jouduttu vaihtamaan aika-ajoin.

*Hyönteisten hormonitoimintaan pohjaavien hyönteismyrkkyjen ei pitänyt biokemistien mukaan aikaansaada resistenssiä. Kuitenkin resistenssikannat syntyivät nopeasti- tuholaiset eivät osanneet lukea mahtikäskyä ja biokemistit eivät hallitse työnsä puolesta evoluutiota.

*Tsernobylin ydinvoimalan läheisessä järvessä muualla kaksineuvoiset madot ovat muuttuneet pariutuviksi. Ne lisääntyvät suvullisesti,kun muualla ne lisääntyvät pääasiassa suvuttomasti.

*1980-luvulla perunarutolla ei ollut lainkaan Suomessa talvehtimaan kykeneviä muotoja. Nykyisin Suomen pakkasia kestävä muoto kehittynyt.

*Kirahvilla on nisäkkäiden tapaan vain 7 kaulanikamaa ja ilmeisesti ainoana eläinlajina myös kaulan valtimoissa läpät, jotka estävät veren takaisin valumisen.

*Ydinvoimalajätettä hajottava bakteeri löytyi Loviisassa 1991. Jätteiden kompostointia oli tutkittu jo vuodesta 1984 lähtien. Oikea laji löytyi ns. luonnon valinnan avulla. Tietyissä oloissa ja oikealla ruokinnalla bakteerit oppivat vähitellen syömään myös hartsia.

*pseudomonas aeruginosasta syntynyt kanta joka hajottaa nailonia.

*ABO-veriryhmä: A ja B antavat resistanssia koleraa vastaan,O-veriryhmä taas kuppaa vastaan. Huomattavaa on se,että A ja B yleisiä alueilla jossa on koleraa ollut. Samoin O yleisin amerikan intiaaneilla. Jakautuneet siis tautien esiintymisalueiden mukaan, eivät kreationismin vaatimasta tasaisena.

*1961 Pertshiressä,Skotlannissa tapahtui tavallisessa kissassa spontaanimutaatio:Sen seurauksena oli uusi dominoiva alleeli,joka aiheuttaa kissan korviin "skottilaisen taitoksen",ja sen seurauksena veikeän ulkonäön. Mutantin jälkeläisistä kehitettiin uusi kissarotu,Foldi.
Mutanttimuoto on siis saanut huomattavan lisääntymisedun.

*Ross Granville John Hopkinsin yliopistosta julkaisi v. 1901 kuvauksen lapsesta, jonka häntä kasvoi huolestuttavan nopeasti. Pojan ollessa kuusikuinen häntä oli 7,6 cm pitkä. Luutonta häntää peitti normaali iho, ja siinä oli lihaksia. Pojan aivastaessa tai yskiessä häntä heilahti tai kutistui.

*Anaerobisen Ascarias -loisen hemoblobiini on välimuoto bakteerin hemoglobiinin (käyttää typenoksidin NO tuhoamiseen)ja selkärankaisten hemoglobiinin välillä. Eli samantyylinen proteiini eri tehtävissä.

*Viherhiukkasen klorofyllimolekyyli on samankaltainen kuin hemoglobiini. Eli samankaltaisella molekyylillä voi olla alunperin eri tehtävä. Eli uudenlaista informaatiota voi syntyä mutaatioiden kautta.

*On olemassa ihmisiä, joille mutaatio on tehnyt poimut sormien väliin. Tietyissä oloissa voisi olla hyödyllinenkin mutaatio.

*Acrea Ecendon-perhosella että erääseen X-kromosomiin kehittyi mutaatio, joka tuhosi koiraassa kaikki siittiöt,joissa oli Y-kromosomi. Seurauksena kaikki kantajakoiraan tuottamat jälkeläiset olivat naaraita, jotka kantoivat kyseistä geeniä.
Seurauksena oli se,että populaatiosta 97% oli naaraita. Tässä vaiheessa löytyi(mutaation seurauksena tai oli jo valmiina) Y-kromosomista geeni, joka esti kyseisen mutaation toiminnan.

*Ihmisellä on saman verran karvoja ja samoissa paikoissa kuin simpanssilla. Vain karvojen paksuus on eri. On olemassa geneettinen ominaisuus joka lisää voimakkaasti karvojen paksuutta. Ihmisen kromosomi nro 2 on yhteensulautuma kahdesta simpanssin pienestä kromosomista.

*Immunoglobuliinit Immunoglobuliineja on useita ja ne ovat rakenteeltaan hyvin toistensa kaltaisia. Ovatkin todennäköisesti saman geenin kahdentuneista osista erilleen kehittyneet. Myös monia muita vastaavia "geeniperheitä" on olemassa,ovat peräti yleisiä tumallisissa eliöissä.

*Laktoositoleranssi: Ihmiskunnan enemmistö ei pysty aikuisena käyttämään lehmänmaitoa ravinnoksi. Maatalousvaltaisessa Suomessa ja Ruotsissa on taas paljon L-alleelia, joita riittää genomissa jo yksi kappale mahdollistamaan maidonjuonnin aikuisena.
Täällä laktoositoleranssi on hyödyllinen ominaisuus.
Nisäkkäillä tuo kyvyttämyys maidonjuontiin eli laktoosi-intoleranssi aikuisena on auttaa vieroittamaan poikasen äidinmaidosta,estää samalla, ettei maitoa menisi muiden kuin poikasen ravinnoksi.

*Bakteerimoottorille löytyy yksinkertaisempia esimuotoja monista bakteereista, joissa sillä on toinen tehtävä - ne huolehtivat bakteerimyrkkyjen siirtämisestä vihollissoluihin. Näitä TTSS -rakenteita löytyy gramnegatiivisilta bakteereilta, joiden TTSS:t koostuvat samoista proteiineista,joita bakteerimoottorikin käyttää.

*Estheria Coli-bakteerista saatiin laboratoriossa kehitettyä kanta kuumaan ja toinen kylmään ympäristöön 2000 sukupolvessa.(Bennett, Lenski & Mittler, "Evolutionary adaptation to temperature I. Fitness responses of Escherichia coli to changes in its thermal environment." ,1992)

*Chlamydomonas kehittyi fotosyntetisoimaan pimeässä käyttäen hiiltä. noin 600 sukupolvessa valoa elääkseen vaativa laji saatiin elämään hyvin pimeässä.

*Chlorella vulgaris Boraas saatiin valintapaineella muuttumaan yksisoluisesta monisoluiseksi 1983. viidessä päivässä monisoluinen muoto ilmeni ja nopeasti se syrjäytti yksisoluisen muodon. Ensin oli 4 solun muoto,joka muuttui 32 solumuotoon. Lopuksi muoto tasoittui 8 soluiseksi.(Boraas, "Predator induced evolution in chemostat culture.", 1983)

*Taittoydinherne on parin herneen risteytys,joista toinen on Ruotsissa syntyneen mutaation tulos.

*Kukkakaali on mutaatiokukinto.

*Virukset kehittyvat mutaatioin,mm. HI-virus mutaoituu niin nopeasti,että lääketeollisuuden vaikea pysyä perässä.

*Hyönteiset tulevat vastustuskykyisiksi hyönteismyrkyille melko nopeasti.

*Radioaktiivinen säteily luo kiistatta mutaatioita ja siten on saatu:
-kasvatettua lysiinipitoisuutta
-kasvuaikaa lyhennettyä

*Mutaatiojalostus=mutagenssi,jossa mutaatioiden syntyä lisätään kemikaaleilla ja säteilyllä. Maailmassa on käytössä useita satoja mutaatiolajikkeita, jotka ovat valintoja mutagenssilla käsitellyistä aineistoista. Mutaatiojalostus on osoittautunut käyttökelpoiseksi muutamien koristekasvien jalostuksessa (mm.Streptocarpus). mutaatiojalostuksella on tuotettu tuhansia lajikkeita ja lähes ilman mitään haittoja. Mutagenssilla on saatu aikaan muun muassa korkealysiinipitoisempia ja täten terveellisempiä maissilajikkeita ja nopeammin kehittyviä viljoja.

Listasta on poistettu ne positiiviset mutaatiot jotka mainitsin jo edellisessä päiväkirjamerkinnässä (Perjantai 24.10.2008).

Lähde: http://www.geocities.com/evonkeliumi/mutaatiot.html

Kiitokset Sirkushirvelle linkistä.

KiertotieLauantai 29.11.2008 11:37

Lääketieteen suurimpia vihollisia on ollut evoluutio. Nykyiset metodit edesauttavat bakteerien evoluution kehitystä, ja siten lääketiede on itse kaivanut omaa kuoppaansa. Nyt asiaan ollaan kuitenkin tarttumassa ja kehittelemässä menetelmiä jotka eivät koske evoluutioprosessiin.

http://www.sciencedaily.com/releases/2008/11/081120103758.htm

Just gotta love this woman...Lauantai 29.11.2008 01:39

Kyllä... tämä tulee yllätyksenä monelle, mutta metallin lisäksi rakastan myös countrya :)

http://www.cmt.com/videos/sheryl-crow/72161/i-know-why.jhtml

Sheryl Crow <3

Laitetaan nyt minun toinenkin country/rock-artisti suosikki, Kid Rock:
http://www.youtube.com/watch?v=7kskFvErnVQ
http://www.youtube.com/watch?v=tXk6pYkfknQ
http://www.youtube.com/watch?v=3ffSvNkqBRU

Enjoy ;)

Meni taas maailmakuva uusiksi.Perjantai 28.11.2008 17:45

Juuri kun pääsin haukkumaan EVR:aa, niin näyttää että toinen eläinsuojelujärjestö on tehnyt todella suuren palveluksen kuluttajille. Itsellä on aina ollut se kuva että Suomessa kohdellaan tuotantoeläimiä hyvin. No tämän sivuston ja videon jälkeen minun lihansyönti loppui sian osalta kokonaan, ja mahdollisesti kanankin osalta kokonaan, tai sitten katson vaan tarkasti mistä kanani ostan.

http://www.tehotuotanto.net/

En suosittele katsomaan jos aiotte vielä syödä lihaa tämän päivän puolella.

Minun on vielä hyvin vaikea sulattaa että tuollaista kohtelua tapahtuu tämän maan rajojen sisällä, mutta mikäli tuo videokuva on todellakin suomen tiloilta (tämä vaatti vielä vahvistusta), niin toivon että materiaali annetaan viranomaisille. MIKÄÄN ei ole syy kohdella eläimiä noin. Ei raha, ei edes helvetti oma henki.
Itse kuolen ennemmin nälkään kun osallistun rahallisesti noiden tilojen toimintaan.
En yksinkertaisesti tiennyt noista kauheuksista, ja nyt vituttaa.

Ellen löydä jotakin kanatilaa jonka voin itse käydä tarkastamassa, ja ostaa kanani ainoastaan heiltä, joudun supistamaan lihansyöntini pelkkään kalaan. Mikä ei kyllä olisi pahasta terveysmielessä muutenkaan...

EVR taas vauhdissa...Perjantai 28.11.2008 14:59

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1620932

Juuri näin. Palellutetaan, tukehdutetaan ja näännytetään kanat hengiltä. Hieno temppu taas EVR.
Voi ********:n ***** jos joskus saan näiden jannujen henkilöllisyyksiä selville.

Oletko atomisti?Perjantai 28.11.2008 00:52

En oikeasti edes tiennyt että tällainen käsite on olemassa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Atomismi
Hauskaa, perin hilpeää jopa :) Meneekö tuo nyt sitten elämänkatsomus ja filosofia-sarakkeeseen?

"Ei, en ole ateisti vaan ATOMisti" :D

Joten en voinut vastustaa kiusausta: Atomismi Tämähän on ihan must kemistille :)

Jos kerran evoluutioteoriaan "uskovat" on evolutionisteja, niin minä atomiteoriaan "uskovana" olen kai sitten atomisti :)

Nipalla on pitänyt kiirettä.Perjantai 28.11.2008 00:13

Duunia pukkaa:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1620454

Ja sitten se iltalehden juttu tästä ja kolmesta edellisestä tapauksesta mitä Nipalla on ollut:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200811278658099_uu.shtml

Noilla on aikamoinen hajuaisti. Iralla (löytyy kuvista) oli jälkikoulutus, ja välillä se otti hieman päähän.
Lähdin pihasta yksi päivä pyörällä kaverin luo. Oli satanut lunta, ja kaikki polkupyörät olivat ajaneet samaa uraa, myös minä. Tiessä oli paljon risteyksiä ja erilaisia polkupyöränjälkiä meni ristiin rastiin, ja samalla uralla. Ajoin noin kilometrin uraa pitkin, jonka jälkeen poikkesin siitä sivutielle ja ajoin kaverin pihaan.

Meni puoli tuntia ja koira on oven takana... Oli päässyt ulos, Haistanut kengänjälkeni, seurannut niitä pyöränjäljille ja lähtenyt sitten seuraamaan renkaan hajua (muiden renkaanjälkien seasta). Löysi perille :)
Koiran ilmeestä osasi lukea: "Löysin!! Kiva leikki, uudestaan! :)"

Kymmenen sankarikoiraa palkitaan parin viikon päästä:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1620547

Ikuinen elämä ovella?Torstai 27.11.2008 23:42

Toivottavasti ei. Kuitenkin, tiede on ottanut asiassa suuren askeleen eteenpäin:
http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3595

"Hiirimalli paljasti, että resveratrolin avulla herätetyt ylimääräiset sirtuiinigeenin kopiot lisäsivät hiiren keskimääräistä elinikää 24-46 prosenttia."
Ja tässä se maaginen elämää pidentävä aine: http://fi.wikipedia.org/wiki/Resveratroli

Tarkempi artikkeli: http://web.med.harvard.edu/sites/RELEASES/html/11_1Sinclair.html

Drain STHTorstai 27.11.2008 14:05

http://en.wikipedia.org/wiki/Drain_STH

Sääli että nämä tytöt lopetti. En voi ymmärtää miten tämä pändi ei menestynyt paremmin. Musiikki oli niin hyvää minusta kaikin puolin, mutta ehkä tarpeeksi moni ei ollut samaa mieltä.

http://www.youtube.com/watch?v=sFJsViDjWPo
http://www.youtube.com/watch?v=_eJCamP8Agw
http://www.youtube.com/watch?v=Zkmmg64dREM
http://www.youtube.com/watch?v=Q7thNPgvU6M
http://www.youtube.com/watch?v=wsmkxNWmBgc

R.I.P. :(

Last.fmKeskiviikko 26.11.2008 23:35

No nyt tuli sitten tuokin systeemi otettua käyttöön.

http://www.last.fm/user/Kayin79/library

Jos joku haluaa tutustua hyvään musiikkiin, niin suosittelen etsimään tuolta pändejä ;D