IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

37,2 °CPerjantai 30.07.2010 11:40

Voin kuvitella että eilen Joensuun torilla on kuulunut pari kuuluisaa lausahdusta: "jo on aikoihin eletty" ja "on ilmoja pielly".

Jos joku olisi sanonut minulle joskus 15 vuotta sitten että olen joskus 37 °C:n lämpötilassa olisin ollut ihmeissäni. Jos joku olisi sanonut että se 37 °C on täällä, olisin nauranut ja syyttänyt valehtelijaksi. Olisin ollut väärässä.

Oliko se hirvittävän kuuma ja tukala kokemus? Ei, se oli oikeastaan erittäin mukava tunne. Kehon sisällä on sama lämpötila kun ulkopuolellakin. Tuntuu siltä niin kun ilmaa ei edes olisi. Sillä hetkellä kun mittari saavutti täällä 37 °C, taivas oli juuri mennyt pieneen pilvikerrokseen. Suoraa auringonpaistetta ei tuntunut, ja sen lisäksi ilma oli erittäin kuivaa.
Sellaista tukalaa kosteutta ei siis ollut. Kaiken lisäksi oli hieman tuulta, mikä ei sinänsä muuttanut olotilaa suuntaan tai toiseen.

Syy miksi tuuli normaalisti tuntuu viileältä, on että ilmavirta viilentää 37 °C:sta ihoa, jonka ruumiinlämpö normaalisti pitää siinä 36-37 °C:n tuntumassa. Mutta nyt tuuli oli saman lämpöinen, joten ainut mitä tunsi oli paine-ero. On muuten aika epärealistinen tunne. Tajusin että olen tuntenut saman tunteen ennenkin, mutta unessa (Kayin).

Kaiken kaikkiaan voi vaan sanoa että onpahan nyt on tuokin koettu. Jotenkin ihmeellistä mihin kaikkeen sitä sopeutuu. Viimeiseen kahteen päivään nämä lämpötilat ei ole tuntunut enää pahalta, vaan aivan normaalilta. En voi sanoa kun että "jo on aikoihin eletty" :)

Yhteisö ja ihminen.Tiistai 27.07.2010 14:35

Tänään taas mielenkiintoinen tilanne.
Olin menossa kauppaan palauttamaan muutamaa puuloa. Edessäni pullonpalautusautomaatilla oli kaksi keski-ikäistä naista joilla oli kaksi mustaa roskasäkkiä täynnä pulloja ja ja tolkkejä, ja yksi normaali muovikassi jota toinen naisista oli tyhjentämässä koneeseen.
Asetuin jonoon. Toinen naisista (jonka nimeän tässä vaikkapa Minnaksi), katsoi minua ja sanoi toiselle (laitetaan vaikka Tarjaksi):

Minna: Otetaan tässä välissä kuitti ulos ja annetaan hänen palauttaa tässä välissä.
Tarja: Miksi?
Minna: No kun hänellä on noin vähän noita pulloja ja meillä nämä säkit, niin hänen ei tarvitse odotella.
Tarja: No mutta eihän meidän tarvitse. (tässä vaiheessa minua alkaa hymyilyttää ja tilanne alkaa käydä mielenkiintoiseksi)
Minna: No ei meidän tarvitsekaan, mutta hänen ei tarvitse odotella.

Tämän jälkeen Minna painaa kuittipainiketta, ottaa kuitin ja sanoo minulle:

Minna: Palauta sinä vaan tässä välissä.
Tarja: Höh...

Minä kiitän ja menen koneelle, ladon pullot vauhdilla sisään, otan kuitin, kiitän vielä kerran, toivotan hyvät päivänjatkot ja poistun.
Mikä tässä nyt oli niin ihmeellistä?

Tässä oli esimerkki kahdenlaisesta ihmistyypistä joita meidän yhteiskunnassamme on. On ihmisiä jotka ajattelevat asenteella me, ja ihmisiä jotka ajattelee asenteella minä. Ensimmäinen näkee meidät yhteisönä jossa toimimme yhdessä yhteistä päämäärää kohti, kun taas jälkimmäinen näkee toiset yhteisön jäsenet ainoastaan kilpailijoina, ja yrittää selvitä voittajana jättäen muut jalkoihinsa.

Yhteiskuntamme on säädetty toimimaan asenteella me, ja meillä on laki joka edes auttaa tätä toimintatapaa. Oikeusjärjestelmämme rankaisee itsekkäästä toisia hyväksikayttävästä toiminnasta. Mutta ajatellaanpa miten yhteisömme toimisi jos se ei toimisikaan asenteella me, vaan asenteella minä...

Olisin mennyt kauppaan, jonka ovella olisi seisonut aseistetut vartijat kaupan omistajan palkkaamana. Olisin palauttanut pullot jonossa ensin odottaen, jonka jälkeen olisin mennyt ostamaan kuitin kanssa tavaroita jotka maksavat aivan helvetisti. Ota tai jätä, hinta on mikä on. Edessäni oleva olisi todennäköisesti yrittänyt varastaa jotain, mutta hänet olisi ammuttu ovelle. Ruumis olisi kannettu takana olevaan roskikseen, jossa olisi muutama ihminen ollut kaivelemassa toivoen löytävänsä ruokaa, mutta olisivat karanneet kun olisivat nähneet vartijoiden tulevan.
Matkallani kotia kohti olisin joutunut jatkuvasti vilkuilemaan olkani yli, sillä tienvarret on täynnä ihmisiä jotka varastavat minut puhtaaksi jos näkevät minulla jotain varastamisen arvoista. Ja minä en voi tehdä muuta kun yrittää puolustautua jos näin käy.

Tällaisessa maailmassa jokaisen koti on aidattu, pihan reunat miinoitettu, ansoitettu. Ovet suojattu, lukittu ja hälyttimet päällä. Ei ole poliisia, vaan jokainen vastaa itsestään. Jokainen joka astuu ovesta ulos on aseistettu päästä varpaisiin, ja harva liikkuu yksin. Ihmiset pettävät toisiaan jatkuvasti ja puukottavat selkään, kirjaimellisesti. Kenenkään ei voi luottaa. Kuulostaako tutulta?
Aivan... Mad Max.

Tällainen yhteiskunta ei voi toimia kun kivikauden tasolla, sillä korkeampi toiminta tarkoittaa yhteistyötä, ja yhteistyö vaatii sitä että katsoo tilanteen kokonaisuutta, eikä vaan omaa osaa siitä. Silloin se vaatii myös epäitsekkyyttä, toisien huomioon ottamista, ja luottamusta. Yksin olemme heikkoja, mutta yhdessä olemme voimakkaita. Ihminen on laumaeläin.

No mutta... mitä he tästä kostuivat että päästivät minut edelle? Eiväthän he saaneet mitään, vai saivatko? Niin... siksi sitä kutsutaan epäitsekkyydeksi. Mutta seuraavan kerran kun Tarja tai Minna tulee vastaan ja tilanne on toisin päin, päästän Minnan edelle, mutta myös Tarjan. Jos en päästäisi Tarjaa, olisin aivan kun hän, ja oravanpyörä lähtisi liikkeelle kohti tuhoisampaa yhteiskuntaa.

Joten kun kaikki antaa, niin kaikki myös saa. Jos kaikki vaan ottaa, niin lopulta kukaan ei saa.

Tätä aihetta voisi jatkaa loputtomiin, mutta toistaiseksi päätän tähän :)

Paul teki sen taas...Maanantai 12.07.2010 10:04

Espanja voitti, ja "tiesin" sen jo päiviä ennen ottelua. Mistä? No Paulhan sen ennusti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_the_Octopus

Paul on ennustellut saksan pelejä jo muutaman vuoden ajan.
Tilastollisesti tämä mustekala on ällistyttävä. Kaikki ennustukset on olleet 80-100% oikein. Pidemmällä välillä luvun pitäisi lähestyä 50%:a mikäli kyseessä olisi puhdasta sattumaa, mutta kuitenkin se lähestyy kohti 100%:a. Tällä hetkellä prosentit on 90%:n tuntumassa Paulin kaikista ennustuksista, ja 100% vuoden 2010 ennustuksista.

Esim. Saksan tulokset MM-kisoissa Paul sai 100% oikein. Mikä on todennäköisyys että tällaisen voi "tietää"? Seitsemän peliä joissa kaikissa todennäköisyys oikeaan vastaukseen on 50%. 0,5^7 = 0,0078, eli karkeasti 0,8%:n todennäköisyys arvata kaikki tulokset oikein. Kun tähän otetaan mukaan finaalin ennustus, oikein saamisen todennäköisyys tippuu 0,4%:iin.

Silti Paul jatkaa ennustamistaan... oikein.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_the_Octopus#Results_involving_Germany

Paras pelitraileri ikinä.Keskiviikko 16.06.2010 23:57En kykene ymmärtämään miten nämä tehdään nykyään. Nuo grafiikat on aivan käsittämättömät.

She's a machineTiistai 15.06.2010 11:22


<3

It's just a matter of time before she fucks up your mind
She's gonna play with your head, just like she's playing in bed
She's not yours to keep, she don't belong with you
Don't get yourself too deep 'cause she's too good to be true

You wouldn't wanna wait up for her x3
You wouldn't wanna wait!

She likes it when you're weak, she likes to be in command
You're not supposed to speak, only at her demand
Don't be surprised if she loves you, or says that she does
She want something of you, you'll never know what it was

You wouldn't wanna wait up for her x3
You wouldn't wanna wait!

She's a machine
She's a machine

She'll rip your heart, chew it up, spit it out
She plays her part right
Watch and learn you'll burn
She haunts your dreams, your body and soul
Leaving you wounded empty and cold

She's a machine

WTF is happening on Titan?Sunnuntai 13.06.2010 18:34

Titanista tuli juuri hyvin mielenkiintoinen paikka...
http://saturn.jpl.nasa.gov/news/newsreleases/newsrelease20100603/

No mutta kohta saadaan uutta dataa. Tässä vasemmassa reunassa on laskuri joka kertoo luotaimen seuraavan ohilennon ajankohdan Titanin kanssa: http://saturn.jpl.nasa.gov/

Politiikkaa tänään.Sunnuntai 13.06.2010 17:38

Keskusta ja kokoomus kun pitivät noita linjavetokokouksia Lahdessa ja Jyväskylässä, niin ajattelin summata.

Sukupuolilaki:

Kokoomus:
"Kokoomus ajaa sukupuolineutraalia avioliittolakia
Puoluekokous hyväksyi myös aloitteet, joiden mukaan kokoomus ryhtyy edistämään sukupuolineutraalia avioliittolakia. Aloitteiden mukaan lainsäädäntö ei nykyisellään toteuta yhdenvertaisuusperiaatetta, koska rekisteröidyssä parisuhteessa ei ole kaikkia samoja oikeuksia ja velvollisuuksia kuin avioliitossa."


"Puoluehallitus esitti aloitevastauksessaan, että valtiolla ei tulisi olla tarvetta puuttua siihen, mitä sukupuolta tai suuntausta avioliiton solmijat edustavat. Sen mukaan avioliiton solmimisen perusteiden tulisi olla puolisoiden päätettävissä olevia kysymyksiä. "

Keskusta:
"Mari Kiviniemen johtama keskusta ei ole muuttamassa avioliittolakia koskevia linjauksiaan"

"Keskusta ei ole myöskään hänen mukaansa muuttamassa avioliittolakia sukupuolineutraaliksi."

Pakkoruotsi:

Kokoomus:
Kokoomuksen puoluekokous hyväksyi sunnuntaina aloitteen, jonka mukaan pakkoruotsin tilalle tulisi vapaasti valittava toinen kieli. Käytännössä puolueen linja asiassa ei muuttune, koska päätös on ristiriidassa muiden kokouksessa tehtyjen päätösten kanssa.

Puoluekokous hylkäsi aloitteet, joiden mukaan ruotsin kieli pitäisi tehdä vapaaehtoiseksi oppiaineeksi ja ruotsin kielen perustuslaillinen asema purkaa. Opetusministeri Henna Virkkunen myönsi, että päätökset ovat ristiriitaiset ja tulkinnanvaraa jää.

Puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen näki tilanteen niin, että kielten valinnanvapautta haluttiin lisätä, mutta pakkoruotsin poistamista ei ajeta.

Keskusta:
"Uuden puheenjohtajan Mari Kiviniemen johtama keskusta ei ole muuttamassa pakkoruotsia"

"Kiviniemi totesi, että hallitusohjelmassa kaikki ovat sitoutuneet kaksikielisyyteen ja jos pakkoruotsi poistettaisiin, oltaisiin isojen kysymysten äärellä."


Ydinvoima:

Kokoomus:
No eiköhän tämä ole selvä.

Keskusta:
"Ydinsähkö osana Suomen energiatuotantoa sai enemmistön siunauksen keskustan kentältä puoluekokouksessa Lahdessa."

"Teollisuuden tarpeisiin on oltava myös riittävästi kohtuuhintaista sähköä. Sen tuottamiseen tarvitaan myös ydinvoimaa".


Lainaukset otettu YLE:n eri uutisista.
...klo 17 suomen aika, mikäli hiekkaa on tullut mukaan, niin kun epäillään.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Asteroidiluotain+Hayabusa+sy%C3%B6ksyy+t%C3%A4n%C3%A4%C3%A4n+Maahan/1135257530104

Kertausta siitä mikä tämä Hayabusa oikein on:
http://www.youtube.com/watch?v=fxx7N3bwhj4

SpliceLauantai 12.06.2010 16:27

Trailerit 1 & 2 & IN :
http://www.youtube.com/watch?v=bfFI0xdwMyw
http://www.youtube.com/watch?v=-3P6SQy_UMA
http://www.youtube.com/watch?v=glC3-nHKX0w

Synopsis:
"Huipputason geenitutkijat Clive (Adrien Brody) ja Elsa (Sarah Polley) ovat erikoistuneet luomaan ennen näkemättömiä risteymiä yhdistelemällä eläinten dna:ta. Nyt he haluavat käyttää kokeissaan ihmisen dna:ta luodakseen tieteen ja lääketieteen mullistavan hybridin. Rahoittava lääkeyritys kuitenkin kieltää tämän ja kaksikko ryhtyy työhön omin päin. Lopputuloksena syntyy Dren, uskomaton ja erikoisen kaunis olento, jossa yhdistyy huippuäly ja ennalta arvaamattomat fyysiset ominaisuudet. Ja vaikka Dren aluksi ylittääkin Cliven ja Elsan suurimmatkin odotukset, alkaa hän kasvaa ja oppia asioita kiihtyvällä tahdilla. Lopulta Dren uhkaa muodostua heidän pahimmaksi painajaisekseen."

Eniten minua häiritsee tässä se että tämä ei ole enää vaan scifiä. Tämä voisi aivan hyvin tapahtua. Ei 10 vuoden päästä, vaan voisi aivan hyvin olla jo tapahtumassa tällä hetkellä kun luet tätä. Minun on vaikea suhtautua tähän viihteenä. Ennemmin näen tämän kuvailuna siitä mitä voi tapahtua kun homma menee pieleen. Vähän kun BP:n öljyvuodosta tehtäisi katastrofielokuva.

Kun sen ohittaa, niin tämähän on oikeastaan Species elokuvan muunnelma. Tällä kertaa kyse ei ole ulkoavaruuden DNA:sta, vaan oman pallomme DNA:n leikkaa-liimaa-leikistä. Minkälainen tämä muuten on leffana, niin sen sanon kunhan tulee vuokraamoihin.

Pari pätkää leffasta perään:
http://www.youtube.com/watch?v=WOA3J0ZOkFc
http://www.youtube.com/watch?v=r8x_i7Cv9Wchttp://www.splicethefilm.com/

Tee se itse - Creature Creator:
http://www.splicethefilm.com/creaturecreator/