IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Spirituality of an atheist.Keskiviikko 30.11.2011 10:17

Couldn't say it better:

Karppaus osa IITiistai 29.11.2011 13:43

Joten...

Mitä muita karppauksen muotoja on olemassa kun hyväkarppaus.

Mm. alakarppaus.
http://karppaus.info/wiki/index.php?title=Alakarppaus

Tässä vältetään hiilihydraatteja kokonaisuudessaan, ja pyritään katsomaan että se vähä mitä syödään ei ole sitä sokeria.
No sehän on ok eikö? No ei...

"Aluksi alakarppaus oli yläkäsite kaikille hiilihydraattitietoisille ruokavalioille, mutta Karppaus.info:n foorumikeskustelussa alakarppaus on vakiintunut tarkoittamaan ketogeenista ruokavaliota, jossa hiilihydraattien määrä rajoitetaan hyvin alhaiseksi ja pyritään pääsemään ketoosiin. Ketogeenista ruokavaliota edustaa mm. Atkinsin dieetti."

Tässä vaiheessa karppaus muuttuu epäterveelliseksi, ja kerron teille miksi.

Mikä on ketoosi. Katsotaan ensin karppaus.info sivustolta:
"Kyseessä on luonnollinen tila, johon elimistö siirtyy myös esimerkiksi paastossa .... Veren insuliinipitoisuuden laskiessa ja glukagonipitoisuuden noustessa elimistö siirtyy ravintoaineiden varastoinnista varastojen purkuun. Elimistön tärkein tavoite on pitää aivot toimintakunnossa, eli taata aivojen ravinnonsaanti. Aivot voivat käyttää ravintonaan sokeria (eli glukoosia) ja ketoaineita, mutteivät rasvoja tai proteiineja, sillä ne eivät verraten suurikokoisina molekyyleinä pääse veri-aivoesteen läpi.
Kun elimistön hiilihydraattivarastot hupenevat, alkaa maksa muodostaa vapaista rasvahapoista ketoaineita. Samaan aikaan elimistö valmistaa glukoosia itse mm. proteiinista, joten aivojen energiansaanti on hyvin turvattu myös ketoosin aikana."

Tässä on kuvattu kaksi eri asiaa. Toinen on glukoneogeneesi, ja toinen ketoosi. Nämä on kaksi eri asiaa. Glukoneogeneesi on sitä kun glykogeeniä ja rasvaa puretaan energiantuotantoon. Ketoosi on sitä kun hiilihydraatit loppuu ja rasvaa joudutaan purkamaan varajärjestelmällä. On olemassa sanonta "rasva palaa hiilihydraattien tulessa". On biokemiallinen fakta että rasva palaa ainoastaan sitruunahappokierron kautta, ja sitruunahappokierron pyörimiseen käytetään hiilihydraatteja. Tämä tarkoittaa sitä että rasvan polttamiseen tarvitaan hiilihydraatteja. Kyllä... voisi sanoa että terveelliseen rasvanpolttoon tarvitaan hiilihydraatteja. Sitten kun ne loppuu, mennään ketoosiin joka on hätäratkaisu. Ja hätäratkaisuilla on aina haittansa...

Aivot ja lihakset tarvitsee glukoosia. Kun sitä ei ole, sitä täytyy valmistaa joistain muualta. Tässä tapauksessa rasvoista ja proteiineista. Proteiineja ei ole varastossa, joten sitä täytyy purkaa lihaksista. Onneksi ihmisen varajärjestelmälläkin on varajärjestelmä, ja tämä johtaa siihen että glukoosia valmistettaessa, proteiinia puretaan vaan sen verran kun tarvitaan ja se on vähemmän kun rasvan osuus. Suurin osa rakennusaineista saadaan rasvasta.
Tämä on kuitenkin hätäratkaisu ja sitä käytetään siten että aivot ja sydän pidetään toimintakunnossa muiden järjestelmien kustannuksella. Rasvaa ja proteiinia puretaan energiaksi vaan sen verran kun aivot ja sydän tarvitsee ja muut saavat kärsiä. Silloin kun ollaan ketoosissa, elimistössä vilkkuu punainen valo ja soi sireenit. Tämä on ns. nääntymistila.

Tämän jälkeen on jäljellä enää yksi hätätila ja se käytetään vasta päivä tai pari ennen kuolemaa. Se tehdään silloin kun rasvakin loppuu ja ainut energianlähde on proteiini. Silloin ihminen syö omia lihaksiaan siinä toivossa että muuta ravintoa löytyy ennen kun lihaksia on purettu niin paljon että henki lähtee.

Ketoosiin perustuvat dieetit on tehokkaita, mutta niiden täytyy olla lyhytaikaisia. Glukoneogeneesi on tehokas ja normaali laihdutusratkaisu. siinä hiilihydraatit toimii katalyyttinä rasvan polttamiselle, verensokeri pysyy tasaisena ja kaikki järjestelmät toiminnassa. Elimistön kiduttaminen on tarpeetonta.

Lopputulos:
Hyväkarppaus +++
alakarppaus -
ketokarppaus ---!!

Linkkejä:
http://karppaus.info/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Glukoneogeneesi
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ketoosi_(tila)

Karppaus osa ITiistai 29.11.2011 12:53

Kyllä... pureudun tähän pinnalla olevaan aiheeseen.

Olen kuullut tästä hurjia huhuja ja tutkiskelin aihetta karppaus.info sivustolta. Ja täytyy sanoa että voi kilin kellot... tämä on ison facepalmin paikka. Paskaa puolin ja toisin ja roppakaupalla väärinkäsityksiä, niitäkin puolin ja toisin.

Mistä aloittaisin. Itsellä käsitys että karppaus=hiilihydraattivapaa dieetti. Eli käytännössä atkinsin dieetti. Helpotuin kun huomasin että on olemassa karppauksen muoto joka keskittyy pitämään insuliinitason tasaisena. Tämähän on se mihin yleensäkin tulee pyrkiä. Insuliinitaso reagoi glukoosiin. Kun saamme ravinnossa glukoosia, insuliinitasomme nousee. Insuliini käskee elimistöä ottamaan ravintoa sisään. Insuliinin ollessa koholla kakki mitä syömme menee ns. vyötärölle.

Pahin asia mitä voi tehdä on syödä aamulla sokerikuorrutettuja muroja. Tällöin insuliini pomppaa heti aamusta pilviin, ja päivän aikana kaikki mitä syömme menee vyötärölle. Toinen huono asia on verensokerin jyrkät nousut ja laskut. Jos aamusta nostaa verensokerin pilviin sokerilla saa itselleen mukavan kierteen. Tässä vaiheessa tulee mukaan nopeat ja hitaat hiilihydraatit. Nopeat hiilihydraatit on käytännössä glukoosi ja nopeasti glukoosiksi pilkkoutuvat polysakkaridit. Nämä nostaa verensokerin nopeasti, mutta ne myös kuluvat nopeasti. Ja verensokeri kääntyy nopeasti myös laskuun. Tässä tulee ongelma nro 2.

Kun verensokeri lähtee nopaan laskuun tulee väsymys ja nälkä. Elimistön on saatava lisää ravintoa koska edellinen setti laitettiin jo vyötärölle (varastoon josta se on hitaasti saatavilla). Tähän ihminen ottaa nopeasti jotain sokeripitoista, ja sama rundi alkaa alusta. Tällä saa itsensä nopeasti lihavaksi ja väsyneeksi.

Hitaat hiilihydraatit on tähän hyvä ratkaisu. Ne pilkkoutuvat hitaasti ja tuottaa tasaisella hitaalla tahdilla glukoosia, jolloin ei synny piikkejä. Olettaen että näin hitaita hiilihydraatteja ei ole syönyt paljoa, sillä muuten tulee paljon glukoosia pitkällä ajalla, jolloin verensokeri pysyy pilvissä. Sekään ei ole hyvä asia.

No mitä opin karppauksesta? Siinä vältetään nopeista hiilihydraatteja. Helvetin hyvä! Ihmisten suurin ongelma nykyään on pullamössöt ja sokeri. Näillä aiheitetaan kahta nykyään suurinta terveysongelmaa jotka ovat diabetes ja liikalihavuus.

Löytyi karppauksen muoto joka on yhtä kun normaali suositeltava terveellinen ruokavalio. Tämä on nimeltään hyväkarppaus:
http://karppaus.info/wiki/index.php?title=Hyv%C3%A4karppaus

Tässä vaiheessa olin innoissani karppauksesta mutta mieleeni jäi kysymys. Tuossakin suositellaan täysviljaa ruokavalioon. Miksi sitten on olemassa karppaajille oma leipä jossa ei ole hiilihydraatteja. Vastaus tähän ja muutamaan muuhun asiaan osassa II.

Osa II: Kayin

-.-Tiistai 15.11.2011 14:11

exist†trace


Sex Machineguns:

HRP-4C on hionut kävelytekniikkaansa.Torstai 10.11.2011 12:25

Näyttää nyt jo paljon rennommalta :)

Modaus päivitetty.Maanantai 31.10.2011 17:27

Nyt saavat rauhassa muuttaa valikkoja, modi sopeutuu automaattisesti. Poistin kiinteät grafiikat jotka olivat ehtineet vanhentua jo kahteen kertaan -.-

Ainiin... unohdin...Perjantai 21.10.2011 12:21

Tämä piti laitaa 17. päivä, mutta laitetaan nyt jäljessä.


Miksi juuri 17. päivä? Tällä biisillä on oikeasti aika hauska tarina. Laitan lainauksen:
"October 17th, 2007 marked an important day in the history of Hatsune Miku. Just barely two weeks after her initial release, the popularity on the Japanese internet had raised to such insane levels, that Google and Yahoo Japan started blocking results for the keywords “Hatsune Miku” – because they were falsely identified as spam due to the sheer amount of traffic generated.
The outcry and sadness about the “disappearance of Hatsune Miku” have been so loud that just a few hours later Google and Yahoo officially apologized and lifted the block on the search results.
Happiness was restored and a legendary song was born."