IRC-Galleria

Kikkis

Kikkis

suunnitteli tämän vuoden olevan paras vuosi sitten koskaan! :)
Osalla porukasta, jotka lähtee pois tämä aika on kuin odottaisi "teloittamista", että kuka vaihtareista lähtee seuraavaksi pois täältä ja milloin tulee oma vuoro. Minun vuoroni tulee poistua täältä sunnuntaina näillä näkymin.

Täytyy sanoa että vuoden aikana meihin kaikkiin vaihtareihin on syntynyt tosi uskomaton joukkohenki, jota yhdistää se että olemme vaihtareita. En kadu päivääkään että lähdin tänne vaihtoon vaikka tämä onkin kivenheiton päässä omasta kotipaikasta. Ei sitä muuten tiedä, jos ei lähde vaihtoon, mitä siellä rapakon takana voi olla. Voin sanoa että ruotsalaisiin on tosi hankala yrittää tehdä kontaktia, jos ei pelaa jossain seurassa tai muuten vain omaa samankaltaisia harrastuksia.

Vaihtarina osaat myös ajatella, minkälainen sinun maasi on verrattuna siihen missä olet vaihdossa. Sekä miten muualla maailmassa menee. Kuten opintotuki ulkomailla on tosi heikko ihmisillä, jotka asuvat etelä euroopassa, jos edes saavat opintotukea. Ja muutenkin vaikka ruotissa on opintotuki jotain 700€ per kk, siitä on 500€ noin about lainaa, jotka pitää maksaa takaisin opintojen päätettyä. Eli suomeksi suomessa on mitä parhain opintotuki, jota ei tarvi maksaa ollenkaan takaisin.

Pitää vain nytten yrittää olla mahdollisimman paljon noiden useiden kymmenien jos ei satojen vaihtareiden seurassa nämä viimeiset päivät mitä täällä vain vietän. Ainakin voin sanoa, että olen tervetullut miltei jokaiseen maahan euroopassa punkkaamaan ja vierailemaan.. :)

Ja uskoisin että tulen vielä oman elämäni varrella kohtaamaan uudestaan ainakin osan vaihtareista jotka olivat Luulajan teknillisessä yliopistossa vaihdossa 2005-2006 aikana.

- Kari

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.