IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Uudessa kodissaLauantai 15.12.2007 20:28

Täällä sitä nyt ollaan kissojen kanssa tai ollaan oltu jo viikko. Tsekeissä siis uudessa kodissa. Maanantaina tultiin ja olihan se aikamoista haipakkaa se matkustaminen... Luultavasti stressasin kyllä itse enemmän kuin kissat matkasta. Darby tietty tapansa mukaan ilmaisi ketutuksensa kovin äänekkäästi, se ei yhtään tykkää kun se suljetaan boksiin vaikka nuo uudet boksit ovatkin tosi isot. Nefer veteli sikeitä kylmän rauhallisesti lähes koko matkan, matkalla entisestä kodista lentokentälle sekin tosin osallistui Darbyn naukumiskonserttoon. Voi sitä taksikuski parkaa!!

Kentällä kaikki meni OK. Vähän alkoi omakin sydän väpättämään kun kissat piti ottaa ulos bokseistaan turvatarkastuksen vuoksi. Karmaiseva ajatus edes ajatella että ne karkaisivat lentokentälle! Hieman minua rauhoitti kuitenkin luovuttaa kissat ruumaan vietäviksi kenttä henkilökunnan ystävällisyys kisuja kohtaan, pikku prinsessojanikin kohdeltiin kuin arvokkaita asiakkaita. Se oli todella loistavaa ja ylitti täysin odotukseni kun miettii kaikkia niitä kauhujuttuja mitä ennen matkaa sai kuulla muilta ihmisiltä joiden kissa on matkustanut lentokoneen ruumassa. Ruumaan me taas päädyttiin koska siellä on mielestäni kissan paljon mukavampi matkustaa kuin ahtaassa matkustamossa. Siellä voi kissa olla paljon suuremmassa boksissa eikä siellä ole muita ihmisiä jotka hermostuttaisivat kissoja.

Saatuani kissat takaisin Prahan kentällä olin työntää sen miehen kumoon joka ne minulle toi. Piti päästä heti katsomaan miten pikkuiset voi. Ja hyvinhän ne, nukkuivat kuin eivät tietäisi ympäröivästä maailmasta mitään joten matka oli ilmeisesti sujunut myös kissojen osalta hyvin. Sitten olikin jäljellä vielä parin tunnin automatka. Se meni hyvin rauhallisissa ja hiljaisissa merkeissä. Molemmat tytöt nukkuivat koko matkan, Darby tosin havahtui hereille kun pysähdyttiin huoltoasemalle ja kisut jäivät hetkeksi yksin autoon.

Kun päästiin sitten vihdoin kotiin laitoin kummankin vuorotellen ensimmäisenä hiekkalaatikkoon. Ja sitten sapuskat kehiin mutta kummallekaan ei oikein maistunut vaikka olivat olleet syömättä aamusta asti. Piti vain päästä tutkimaan uutta kotia. Oli niin paljon ihmeteltävää; talon vanhempien kissojen tuoksut, chinchilla...

Nyt kun ollaan viikko majailtu täällä Nefer ja Darby ovat jo kuin kotonaan. Hieman oli ongelmia Neferin ja uuden kissan vessan kanssa. Neiti kun on tottunut avomalliin ja täällä meille hankittiin katollinen ja ovellinen veski. Darby hoksasi heti ovijutun mutta Nefer veti herneen nenään kun laitoimme oven paikoilleen päivän jälkeen. Tuli ja pissasi sänkyyn osoittaakseen mieltä. Otimme sitten oven pois taas ja ehkä emme sitä takaisin laitakaan. Nefer selvästi aristelee sitä. Nyt on uuden vessan käyttö Neferillekin mieluisaa. Minua vain kovasti harmittaa kun täällä ei eläinkaupoissa myydä samaa hiekkaa mitä minulla oli Suomessa käytössä. Ja sekin oli hassua ettäpaikalliset eläinkaupat myyvät vain lähestulkoon samoja kissan sapuskoja kuin marketitkin. Pakk oli sitten ostaa Whiskasia kun kaipa se niistä onsieltä parhaimmasta päästä?

Sattuipa myös pari hauskaa välikohtausta chinchillan ja kissojen välillä. Darbyllä ja Hromadkalla meni hiekkalaatikot sekaisin. Aiemmin päivällä (eilen se taisi ollla) Darby aikoi tehdä tarpeensa chinchilla paran kylpyhiekkaan ja myöhemmin illalla chinchilla kävi kylpemässä kissojen hiekkalaatikossa... Muuten kissojni ja chinchillan yhteiselo on alkanut melko sopuisasti. Aluksi ne tietty arastelivat hieman toisiaan mutta enää eivät pelkää. Enemmän ongelmia taitaa tuottaa Tomasin pikkuveli jonka suhde eläimiin on jokseenkin arveluttava. Ottaen huomioon että heilläkin on useita lemmikkejä luulisi että vanhemmat opettaisivat lapselleen jonkinlaista kunnioitusta eläimiä kohtaan...

Tässä lyhenneltynä meidän muutto ja settuminen tänne kylille asumaan! Toivon mukaan kaikki jatkuu yhtä ihanasti ja kisut tulevat viihtymään!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.