IRC-Galleria

Pieni vesikatastrofiMaanantai 07.01.2008 18:15

Eilen aamulla otti päähän kun piti herätä. Sitten kun olin avannut vessan hanan pestäkseni kasvot ja hampaat otti päähän vielä enemmän. Vesi oli saman väristä kuin tumma tee ja haisi pahemmalta kuin meidän puuseen paskalaari mökillä. Enpä pessyt siinä vedessä mitään!

Aamukahvia sentään sain ja se on välttämätöntä jotta en olisi koko päivää kuin persiiseen ammuttu karhu. Poikaystäväni osoittaa ajoittain suuria älykkyyden merkkejä, nytkin oli kuumavesiboilerista ottanut siellä vielä jäljellä olevan puhtaan veden.

Yritettiin sitten kaupungin ja vesilaitoksen sivuilta sekämuilta sivustoilta löytää jonkinlaista selitystä sille miksi juomavetemme muistutti ripulikakkaa. Ei mitään. Ei myöskään radiossa. Tomas ehdottikin että mentäisiin kylän pubiin kun siellä kerran nämä kylän viisaimmat aina kokoontuu jakamaan tietoa kyläyhteisön tapahtumista. Mutta pubikin oli suljettu huonolaatuisen veden vuoksi. Ei siinä auttanut muu kuin odotella, joka tunti kuunneltiin uutiset ja Tomas katseli vähän väliä netistä josko tietoja tulisi.

Iltapäivällä siinä kello 13 aikoihin alkoi ulkoa kuulumaan hälytyssireenin ääni. Minä sanoin että nyt ne venäläiset hyökkää, ovat saaneet tarpeeksi jenkkien ohjuspaikannin suunnitelmista Tsekin varalle. Samaan hengen vetoon lisäsin että voi myös olla että jenkit tuli nyt listimään heidän hankkeensa vastustajat jota suurin osa Tsekin kansasta on. Mutta oikea vastaus selvisi about tunnin päästä kun paloauto pysähtyi talomme eteen. Sen hälytyssireeni ei vaan pitänyt semmosta tavallista hälytysääntä vaan ihan erilaista, hieman hiljaisempaa kuin tuo yleinen hälytys mutta samantapainen nouseva ja laskeva ääni siitä lähti. Mutta siis talon edessä seisoi nyt paloauto palomiehineen ja he jakoivat ihmisille vettä. Me Tomasin kanssa saimme 40 litraa käyttöömme. Siitä sitten kokkailtiin ja juotettiin elukat ja itsemme. Itse tosin jossain vaiheessa turvauduin viiniin kun minua stressasi vähän muukin kuin likainen kraanavesi, se oli vain piste I:n päälle. Iltasuihku otettiin vedenkeittimen alla. Se oli ainoa keino ellei sitten halunnut käyttää sitä vettä kylmänä. En ole koskaan aiemmin selviytynyt iltapesustani noin puolella litralla vettä! Ihminen on sopeutuvainen.

Niin ja ne palomiehetkään ei (muka) tienneet miksi vetemme on likaista. Kello 23 mennessä eilen iltana ei tietoa ollut tullut mistään mediasta. Päivän kuumimpia uutisaiheita olivat jalkapallo ja se kuinka monia ihmisiä täällä kuolee vuodessa liikenneonnettomuuksissa.

Tänään aamulla heräsin ja tyypilliseen tapaan olin huonolla tuulella. Olen sitä yleensä aina aamuisin ennen kuin saan kahvia. En kyllä heti noussut mennäkseni pesulle kun ei sitä vettä olisi tarpeeksi kuitenkaan, tai saattaisi vielä jäädä aamukahvi väliin. Joten käynnistin Victorin ja kuuntelin Kjell Erikssonin Kiviarkku -dekkaria. En kyllä kauan ehtinyt kuunntelemaan kun jossain jännässä kohdassa Tomas tuli sanomaan että nyt löytyi artikkeli vesiongelmasta. Vesilaitoksen sivuilla kerrottiin että veden keräys joku systeemi oli haljennut ja veteenn oli sekoittunut hiekkaa ynnä muuta mutta vesi ei ole terveelle ihmiselle tai kotieläimille vaarallista eikä siitä oltu löydetty haitallisia mikrobeja. Artikkeli oli päivätty eilisiltapäivälle, jolloin sitä ei kyllä siellä ollut. Löytyi myös useampi muu artikkeli jotka oli päivätty eiliselle, vaikkei eilen mistään löytynyt lausettakaan joka olisi viitannut juomaveden saastumiseen. Myös annetut tiedot eri artikkeleissa olivat ristiriidassa keskenään. Yhdessä väitettiin että vesilaitoksen asiakkaille olisi lähetetty tietoja tekstiviestitse mutta ei ainakaan meille tai kenellekään ystävistämme. Yhdessä artikkelissa kerrottiin että vesi oli saastunutta koko Liberecin alueella, eräs ystävä keskustasta kertoi ettei heillä ollut ongelmia veden kanssa. Toisessa artikkelissa sitten taas sanottiinkin että saastunutta vettä oli puolessa Liberecin kotitalouksista. Luotettava media!

No nyt on vesi taas puhdasta mutta en minä vieläkään sitä juoda uskalla. Kissoille ja koirille sitä kyllä jo annettiin kun niillä on ihmistä kestävämpi vatsa, chinchillan vatsan rautaisuutta ei myöskään alettu ihan heti kokeilemaan. Mutta kyllä tuossa vedessä jo peseytyä kehtaa, ihan kirkkaan väristä on taas. Tiedottamista täällä kyllä voitaisiin parannella vaikka olisikin sunnuntai ja vesilaitoksen henkilökunnan vapaapäivä. Ainakin siihen päivystysnumeroon voisi vastata niin kuin kotisivuilla luvattiin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.