IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Nooan arkkia rakennetaanKeskiviikko 24.05.2006 00:26


Viime viestissä hehkutin et pitäs kelin aukee. Aamust oli sit sinkkii mut mentii midille venttaa, et jos se selkeis. Ootettiin midin kahvilassa mont tuntii johonki puoleen päivään ja paskat se mitään aukes. Lunta vaan sato ylöspäin ja tuuli. Tulipahan hyvä aklimatisoitumisreissu.

Seuraavana päivänä oli sit jo ihan kunnon kelii ja lunta aika paljon ja käytiin Rondi laskeen.
Oltiin ekojen joukossa Cosmicin colissa ja jengi arpo ja pällisteli siellä jonku aikaa sekä rondii että kosmikkii ku ne oli aika ladattu. Meit ennen meni kolme suksijätkää ja jo ennen Rondin feissii poikkarilla niilt lähti semmost laattaa alaspäin et huh huh. Mentiin sit lautailijat, ku jalan piti mennä, niin et meikä teki köydessä portaita ja hakkas sitä lunta irti. Sil aikaa oli suksijat lähteny pudottaa varovasti sitä yläfeissii ja ne oli laukassu koko rinteen. Siis se seinä on muutama sataa metrii pitkä ja ehkä sata levee ja päättyy 300m korkeeseen pudotukseen, ja se exittikuru lähtee puolenvälin jälkeen siit sivuun. Siit oli lähteny melkeen koko leveydelt kaikki edellisenä yönä sataneet lumet, eli semmonen 30-40cm paksu laatta, et ei ois ollu mukavaa lahtee kyydissä. No oneks kukaan ei lähteny, mut sit sen sen laskun sai laskee aika kovana eikä se kurukaan ollu mainittava. Vaan pirun hikinen paluu väliasemalle. Sit käytiin viel toinen lasku vetää vb:tä ja kattoo mäkii. Huomattiin et Tour Ronden pohjoisseinä oli ihan ok:n näkönen ja sitä vois mennä tutkii seuraavana päivänä ja ehkä laskee sitte sielt vaik Gervasutin (siis tour ronden gervasutti).

Sit käviki niin et kaikki halus koittaa pohjoisseinää ja kiivettiin alafeissi ylös mut laskettiin puolest välist ku kello oli jo aika paljon ja yläfeissi ei oikeen ollu laskettavas kunnossa- vielä. Mut alaosas oli aikahyvää lunta ja sai ihan makeen laskun.

Viime viikon sunnuntaina GM:n hissi pyöri vikaa kertaa ja päätettiin lähtee käymään Argentieren majalla ku viel sinne pääsis vähällä vaivalla. Pakattiin niin paljo ruokaa ku reppuihin mahtu ja loput jätettiin majalle varastoon, ku seuraavan kerran sinne pitäs kiipee kylästä asti.
GM:n hiihtokeskus oli menny virallisesti kiinni jo pari viikkoo aikasemmin, mut ne pyöritti hissii randoojille pari kertaa aamulla ja pari puolenpäivän aikaan, nii et majalle oli mahollista mennä vasta päivällä ni ei tarttenu siellä lojuu koko päivää. Mut oli yöllä taas satanu, ni päätettiin Kelson ja Teemun kans mennä jo aamust kattoo, josko ois saanu jotai hyvää hissipyydaa. Ja saihan sitä! Siel oli samal joku promotapahtuma, mitä ne kuvas, et ei laskettu koko vuorta ihan yksin, mut samalla se tarkotti sitä et ne pyöritti hissii koko aamupäivän non stoppina. Jätettii painavat reput hissiasemalle ja vedettiin 4 rundii uskomattoman hyvää pyyderii pysähtymättä alas, mitä nyt pari kertaa pysähdyttiin ottaa fotoi. Sit muut tuli puolenpäivän aikaan ja lähettiin kaiki majalle.

Piti olla monta päivää hyvää keli, mut jo maanataina oli vähän niin ja näin, pikkasen yläpilvee. Käytiin laskemassa Aguille Argentieren pohjoisseinä. Laskettiin majalta vähän alaspäin, kiivettiin Chardonneen coliin, laskettin sieltä toiselle puolelle mäen alle, kiivettin mäki, laskettiin mäki, kiivettiin takas coliin, laskettiin toiselle puolelle takas ja kiivettin takas majalle. Ei päästy ihan ylös asti Argentieren toppiin ku oli yläosa aika jäässä, eikä haluttu väkisin puskee ku tuuli sivuharjanteellaki jo ihan pirust ja meni koko ajan enenmmän pilvee. Silti koko reissulle tuli kiipeemistä vertikaali joku 1600-1700m, mutta jakso kinkkaa ihmeen hyvin, ja vielä iltapäivällä loppunousu majalleki meni ihan pysähtymättä. Vasta majalla alko tuntuu energiavajeet ja jalkojen hapotus. Lasku oli aika hyvää ja tosi vaihtelevas kunnos. Sai laskee ehkä jyrkntä ikinä, ja välillä kapeessa välissä vikana niin, että kaikki oli lanannu jo lumet pois. Välillä laskeuduttiin köydellä kalliokohtii alas ja välillä kiivettiin jäätä alas. Alafeissi oli sitte ihan sika hyvää ja sai taas laskee ihan kunnolla.
Jäätiin majalle vielä pariks päiväk sen jälkeen, ku oli luvattu hyvää kelii, mut joka yö kun herättiin oli ihan pilvessä ja ulkona tuuli ja vihelsi, ku ois nokkahuilubändi soittanu terassilla. Ei sitte jaksettu lähtee yönselkään tarpoo ku ei ollu takeita kelin aukeemisesta. Sitte vikana päivänä ku oltiin ihan kypsii, ja päätetty lähtee takas alas, oli kyllä ihan hyvää kelii mut huomattiin et tuuli oli tuhonnu kaikki mäet aika huonoon kuntoon. Eli neljä päivää majalla ja yks mäki, hyvä mäki tosin.

Kun päästiin majalta alas oli tosi lämmin keli ja päätettiin pistää grilli pystyyn ja ottaa muutama olut.

Sen jälkeen oli tosi huonoo kelii monta päivää. Sato ihan kiukula mut oli niin lämmint et oli tullu vetenä vissiin jonneki melkeen neljään tonniin. No sehän oli sitte useemmassa päivässä sulattanu lunta joka puolelta ja tietäähän sen sitte mitä sille vedelle oli yöllä pakkasessa käyny. Ja koko ajan vielä tuullu pirusti.
Perjantaina vähän näki ja pätettiin käydä midillä kattomassa, miltä mäet näyttäs. Laskettiin Enveri alas ja oli yks paskimmista ja samalla kuumottavimmista laskuista ikinä. Koko Vallee Blance oli kirjaimellisesti ihan jäässä. Harjallaki sai kävellä jalat haralaan molemmin puolin harjaa, ku märällä peltikatolla. Sitte ku koitti laskee, ni eihän siinä kantti pitäny ja ku valu persmäkeä lasia pitkin sai miettii, että valuuko tässä kylään asti vai osuuko matkalla railoon.

Sen jälkeen on kelit ollu vähä mitä sattuu. Siis joka päivä on ukkoskuuroja ja sataa ihan kunnolla ylös lunta, mutta sitte onjoko pilvistä, ettei näe mitään tai sitte tuulee pirusti ja vähän joka suunnasta eikä oikeen tiedä mitä se sille lumelle tekee ja millasta släbiä siellä lähtee. Ja tällasta epävakaata on luvattu vielä niin pitkään tulevaisuuteen ku säätiedotukset kattaa.

Tänään tosin näki vähän ja käytiin Italiaan menevällä Helbronnerin kesähissillä vähän kiikaroimassa mäkiä. Kyllä ne aika yllättävän valkosilta näytti, ja huomenna, jos on keliä, lähetään kiipeemään vähän Taculille jotain seinää ja katteleen lumen kuntoa.

Kuvia on tullu vähän taas näpsittyä ja olosuhteista huolimatta muutama ihan säädyllinenkin. Nyt on kuitenki sellainen ongelma, etttä kun asensin koneeseen windowsin uudelleen, ei enää ftp-ohjelma saa yhteyttä koulun palvelimiin, eli en saa niitä kuvia kotisivuilleni. Jos joku tietää ratkasun ongelmaan, on apu tervetullutta.
Pitää koittaa laittaa enemmän kuvia vaan tänne.

Hissiliput loppuu kuun vika päivä ja kämppä samaten, mutta ajateltiin että ei oo samana päivänä kiva tehdä loppusiivousta jos sillon sattuu olemaan hyviä laskukelejä. Niinpä päätettiin jatkaa kämpän vuokraa 10. kesäkuuta, että siinä on sitten marginaalia tehdä vielä jotain jos kelejä riittää. Sitten lähetään pikuhiljaa valumaan Suomeen päin, miekäkin ehkä autokyydillä.

-JJ

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.