IRC-Galleria

Perustulo jakaa mielipiteitäLauantai 12.01.2008 02:35

Kumman näistä ottaisit mieluummin?

Joko demarien ja konservatiivien versio:
"Mönkäreen (sdp/tant) asiakas on reppana, joka ei selviä edes seuraavasta viikosta ilman kuntoutusta ja tarveharkintaa. Mönkäreen kelkasta pudonnut tukitoimenpiteiden kohde ei osaa enää edes tiedostaa omia tarpeitaan, vaan tarvitsee tädin harkitsemaan puolestaan. Häntä pitää kontrolloida. Nykyinen järjestelmä on rakennettu hänen tuekseen, zyskoviaanisin (kok) höystein. Sotu-järjestelmän asiakasta pidetään sekä avuttomana että laiskana. Tarvitaan siis sekä kontrollia että pakotteita. Jälkimmäisiä ollaan sitä paitsi lisäämässä: työn hakemisesta tehdään työttömän työ."

Tai liike-elämän ja vihreiden versio:
"Sampo-konsernin johtaja Björn Wahlroos (taist/syp) sanoo Uutispäivä Demarissa, että kansalaispalkka poistaa köyhyyden ja työttömyyden Suomesta. Wahlroos esittää 5 000 - 6 000 markan (840 - 1 009 euron) kansalaispalkkaa, jonka päälle voisi vapaasti tehdä verollisia pätkätöitä."

Minusta tuo jälkimmäinen kyllä kuulostaa huomattavasti asiallisemmalta.

Tämä herättäisi minusta huvittuneisuutta, mikäli se ei olisi totta traagisuudessaan:
"Kuripolitiikkaan perustuva sotu-järjestelmä kohtelee asiakkaitaan ikään kuin he eivät tietäisi omaa hyväänsä, tai mikäli tietävätkin, tietävät väärin. Samalla järjestelmä on rakennettu nöyryyttämään kaikkia kohteikseen joutuneita: tukien saamiseksi vastaanottaja hirtetään ehtymättömään raportointivelvollisuuteen, kuittirumbaan ja paperisotaan. Kun toimeentulotuen saaja käy kaupassa, fattan täti on aina mukana." <-- no niinpä pahus onkin!

http://jukkarelander.livejournal.com/3950.html - Image-lehden kolumni
http://www.freeyourmind.fi/jutut/2007/perustulo_vihreat_kokoomus_140207.php - Nuorten Freeyourmind-sivun juttu perustulosta

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.