IRC-Galleria

Kyrios

Kyrios

Lobotomia on aliarvostettua.

Presidentiksi...Torstai 19.01.2006 08:13

Kyllä vain.
Uutta (tai vanhaa ja kiillotettua) presidenttiähän tässä ollaan Suomeen hoitamassa paraikaa. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin minua ei ole kovinkaan paljoa kiinnostanut koko touhu, mutta olen sitä joutunut pakostakin seuraamaan sivusta ja täten myös todennut koko touhun naurettavuuden.

Ensinnäkin se seikka, että tähän niin sanottuun "presidenttipeliin" on valittu jo ennalta median toimesta kolme "pääehdokasta" joiden ympärille koko hullunmylly keskittyy, on mielestäni silkkaa ihmisten manipulointia. Tottahan se on että ihmisillä on taipumus valita se kaikkein tutuin ja turvallisin vaihtoehto ja ottaen huomioon sen, että nämä kolme ovat saaneet jo aikaisemmin palstatilaa lehdistä erilaisten skandaalien johdosta, he tietenkin ovat tarttuneet ihmisten harmaaseen aivomassaan kaikkein parhaiten. Skandaalit? Skandaalit juuri siksi, että nykyään uutisointi ei ole enää normaalia "Julkkis X esiintyi paikassa C, yleisö hurmioissaan comebackista" jonka jälkeen seuraavalla sivulla näet lyhyen jutun aiheesta ja pari kuvaa. Nykyajan shokkiuutisointi tapahtuu lööppien välityksellä ja se mikä on lööpissä, on usein johdattelua ja taitavasti luotua tekstiä joka antaa ymmärtää toista, mutta ei kuitenkaan suoranaisesti valehtele.
Shokkiuutinen voi olla muodossa "Julkkis X esiintyi paikassa C. Yleisössä huumerikollisia ja puukotus". Kun kyseisen jutun sitten lukee, niin paljastuu, että kyseessä on ollut kaksi nuorta kaveria polttelemassa pilveä keikkapaikan ulkopuolella ja "puukotus" on ollut jonkun angsteihinsa hajoavan teinin ranteenhajotusta.

Paremmin ihmiselle jää kuitenkin mieleen järkyttävä otsikko ja nyt kun kerran aloitettiin puhumaan presidenttiehdokkaista, niin näistä kolmesta "pääehdokkaasta" on paljon enemmän shokeeraavaa uutisointia ja ylipäänsä uutisointia, kuin muista ehdokkaista. Se että ketään ei olisi hehkutettu ennakkosuosikkina, olisi tehnyt tästä paljon mielenkiintoisempaa seurattavaa, mutta nyt kun tietää että vaikka löydät sen oman ehdokkaasi sieltä joukosta, niin äänesi menee periaatteessa aivan hukkaan, koska tiedät jo ketkä nähdään kärkipaikoilla.

Monet sanovat että hukkaan heitettyä ääntä ei olekaan, mutta on se minun mielestäni hukkaan heitetty tavoite, jos voitosta ei ole tietoakaan. Tämä ei tosin päde kaikkeen, joten älkää leimatko minua luovuttajaksi vain koska olen tätä mieltä äänestyksestä.

Satuin seuraamaan televisiosta tuota vaalien ensimmäistä kierrosta. Se oli jotain aivan uskomattoman huvittavaa. Halonen kiukutteli häviönsä johdosta harvinaisen näkyvästi ja mikäs kumma se onkaan kun viedään varmana pidetty voitto suoraan nokan edestä. Niinistö pysyi rauhallisena, kuten myös Vanhanen, mutta sellainen eroavaisuus näillä kahdella oli, että Niinistöä haastateltaessa hän alkoi välittömästi puhumaan kierrellen ja täysin ymmärtämätöntä kapulakieltään, kun taas Vanhanen oli haastatteluissa arkaileva puheidensa kanssa, kuten istuvan pääministerin kuuluukin, jos mielii virkansa pitää myös tulevaisuudessa. Muista ehdokkaista ei taitavan mediapelin ansiosta taaskaan kovin paljoa kuulutettu, vaikkakaan en aivan alusta loppuun ohjelmaa seurannutkaan, joten kai siellä lopussa oli jonkinlainen kooste hävinneiden tunnelmista.

Itse en äänestänyt ensimmäisellä kierroksella. Tuskin äänestän toisellakaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.