IRC-Galleria

KyuuEturautti

KyuuEturautti

Pörisee vastoin fysiikan lakeja

Pienet päätökset, isot mietinnätTorstai 07.02.2008 00:52

Tässäpä yksi jutun tynkä, jonka saattaisin kirjoittaa mitä mainioin perusteluin myös tämän tekstin täydellisenä vastakohtana. Aika ajoin kun on syytä osata delegoida, ettei ihan kaikkien conin tekijöiden tarvitse ihan kaikista asioista stressata. Delegoinnin ei kuitenkaan tarvitse eliminoida dialogia ja conitean kaiken mahdollisen järjen käyttämistä, ainakin tarkistusvaiheessa.

Parhaimmillaan homma toimii niin, että ensin valitaan eri hommille aktiivit ja määritellään karkeat raamit toiminnalle. Tällaisia ovat vaikkapa kyseisen homman tavoitteet, budjetti ja aikataulu. Vastuun ottaneelta tulee yleensä pian paluupostina toiveita ja tarkentavia kysymyksiä, jonka jälkeen hommassa päästään töihin. Riippuen projektin laajuudesta, välissä saattaa nytkähtää kuukausiakin, joiden aikana tilanneraportit ovat melko lyhykäisiä.

Kun homma lähenee valmista, kannattaa aika ajoin asia nostaa vielä kertaalleen pöydälle. Eilen jutustelimme niinkin yksinkertaisesta ruohonjuuritason asiasta kun opastekylteistä conipaikalla, niin sisä- kun ulkotiloihinkin. Ehdotetut kyltit, niiden sijoituspaikat sekä määrät lueteltiin läpi melkoisen virkamiesmäisessä litaniassa. Pääosin operaatio sujui nyökyttelemällä, mutta muutama yllättävän fiksu ehdotus tuli vielä mukaan.

Sisäinen tiedotus on aivan oma taiteenlajinsa, jossa taidokkain järjestäjä osaa kuvitella itsensä erilaisten conivieraiden saappaisiin juoksemassa virtuaalisesti pitkin käytäviä, ollen milloin minkäkin paikan tai tiedon tarpeessa. Hyvän sparrauksen tarjoavat infotiskillä aiemmin työskennelleet, jotka osaavat kertoa mitä asioita heiltä on eniten perinteisesti kyselty. Viimeinen silaus tulee osaavalta vastuuhenkilöltä, joka tietää miten asiat sanotaan lyhyesti ja mahdollisimman yksiselitteisesti. Niinkin pieni asia kun kirjoittaa ulkokylttiin TRACON eikä TRACON III vaikuttaa varsin oleellisesti siihen, kuinka kaukaa kyltti on vielä helppolukuinen.

Tässä tuli vastaan myös aiemmin mainitsemani välineurheilu. Saimme käyttöön aivan ihania ulkokäyttöön tehtyjä A-kylttejä, joihin mahtuu just eikä melkeen neljä A3-arkkia sisälle, reunasta reunaan. Aiempiin puolistandardimallisiin verrattuna pääsimme tästä hommasta uskomattoman helpolla ja saatoimme käyttää säästyneen ajan nuolimerkkien syvälliseen psykoanalyysiin. Päädyimme kansankäräjillä siihen, että ne joko näyttävät johonkin suuntaan tai sitten eivät. Koska kukaan ei tähän tyytynyt, jäämme odottelemaan KHO:n päätöstä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.