IRC-Galleria

KyuuEturautti

KyuuEturautti

Pörisee vastoin fysiikan lakeja

ConikuntoonLauantai 09.02.2008 22:43

Vaikka tämä tuntuu aika hullulta, kysymys ei suinkaan ole hifistelystä tai ylienergisestä mielikuvituksesta, vaan vähitellen kerääntyneistä tavoista välttää ongelmia. Conipäivä on melkoinen kuormitus conitealaiselle, tarjoten hyvinkin neljätoista tuntia työtä ja (kieltämättä pitkälti tarpeetonta) stressiä aika pienellä ravinnolla. Kokemus on osoittanut, että sopivalla valmentautumisella conipäivästä nauttii monin verroin enemmän ja myös kunto kestää paremmin. Ratkaisuksi tähän on tullut tietynlainen tiukka rytmi viimeiselle viikolle ennen conia.

RUOKAILUN osalta normaalit sikamaiset ruokatapani saavat hetken paussia. Pyritään kahteen lämpimään ateriaan päivässä, vihanneksia saa mennä kilo päivässä jos rahat riittää. Eines/valmisruoasta kelpaa vain pinaatti- ja hernekeitto, pikaruoasta lähinnä Subwayn keveimmät optiot. Jos tilaisuus löytyy, investoidaan poikkeuksellisesti myös tuoreeseen leipään. Toki näkkileipä varmasti pitää pintansa ykkösenä, mutta jälkiuunileipää tai muu laatuleipä siintää toiveissa. Juomapuolella tyrnimehua ja piimää kitataan sitä tahtia kun vaan alas menee. Kofeiinitasapainoa valmistellaan siihen, että conipäivänä ei kahville juuri ehdi. Tämä tapahtuu tasoittamalla kahvin juontimäärää ja laskemalla sitä jopa vain noin viiteen kuppiin päivässä. Energiajuomaan voi joutua alistumaan conissa, mutta ei edeltävällä viikolla. Niistäkin tuetaan mielummin vaikkapa Vita Novaa, jossa ei ole normaalien energiajuomien haitta-aineita.

VUOROKAUSIRYTMI ei ole vahvimpia puoliani. Valmennusviikolla siihen pitää kuitenkin keskittyä ja sitä on pidettävä kurissa. Unen määräksi pitää saada melko tarkka seitsemän tuntia ja vähitellen säätää heräämisaika aamulle aamu- tai puolipäivän sijaan. Päivä kerrallaan säädetään rytmiä niin, että torstaihin mennessä herätään seitsemältä, jotta conipäivänä lauantaina päästään kuuden-seitsemän aikaan hereille virkeänä. Iltaisin juostaan pientä lenkkiä jos ei tahdo muuten väsy tulla. Talvi tekisi kieltämättä hyvää, että pääsisi ladulle mutta terkkuja vaan Bushille ja kiitos vesisateisesta helmikuusta.

TYÖTAHTI on normaalisti infernaalinen, mutta näissä oloissa jopa yrittäjän on katsottava peiliin ja elettävä realiteettien mukaan. Se tarkoittaa sitä, että yli kymmentä tuntia ei olla päivittäin toimistolla ellei jotain todella yllättävää tule vastaan. Jos oikein säätää ja saa työkaverien kanssa tilanteen optimoiduksi, voi päästä joskus 6-8 tunnin päivilläkin.

SAUNA on yksi valmentautumisen kulmakivistä, niinkuin tässä maassa sietää ollakin. Jos vain mitenkään päivään mahtuu, siellä vieraillaan valmennusviikolla joka päivä, vähintään joka toinen. Hullutteluun tai löylykisoihin itsensä kanssa ei lähdetä, vaan otetaan rauhallisesti. Niinhän saunassa pitäisi aina tehdäkin.

Entäpäs se pikkujuttu nimeltä conin valmistelu? Nykyään pidän tavoitteena että kuskaamista lukuunottamatta kaikki isot hommat on valmiina viikkoa ennen conia. Tällä haavaa näyttää siltä että painosta pitäisi saada vielä cosplay-kunniakirjat ja muutama kymmenen julistetta. Lisäksi pitäisi printtailla vähän tarkistuslappuja, leikellä ja leimata äänestyslaput sekä tehdä muiden conitealaisten kanssa monenlaisia ostoksia. Conia edeltävät isoimmat ja ilkeimmät hommat on kuitenkin saatu alta pois. Ennen kaikkea tämä ennakointi helpottaa jos (ja kun) jotain yllättävää menee vikaan. Sitten on vielä jonkinlaiset saumat viime hetken korjailuihin, kun ei ole jokainen viimeinen minuutti buukattu.

Itse conipäivän elintavoista pitää koittaa vielä kirjoitella jotain muuta, mutta kiitos Aura Ijäksen, meillä on tulossa myös paikan päälle definitiivinen ohjeistus kävijöille. Varoitettakoon myös - jos vain ehdin, pidän siellä jälleen propagandapuheen kotimaisten elintarvikkeiden puolesta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.