IRC-Galleria

LOR3

LOR3

aika on paras parantaja. ☮

hihhiiTorstai 15.10.2009 23:06

Hiiren ruokinta
Hiiren perusruokaa on erilaiset siemensekoituksen, esimerkiksi hamsterille tarkoitettu siemensekoitus tai rotta/hiirip-täysrehupelletti. Perusruokaa tulee olla aina hiiren saatavilla. Lisäravinnoksi voi tarjota erilaisia vihanneksia ja hedelmiä kuten kurkkua, salaattia, herneitä, omenaa, päärynää, porkkanaa, erilaisia puuroja, keitettyä makaronia ja riisiä, perunamuusia, kermaviiliä ja pieniä määriä koiran kuivamuonaa, kypsää lihaa, kypsää kanaa, uunissa kuivatettua kalaa. Hiirelle tarjottava ruoka tulee olla suolatonta, sokeritonta, mausteetonta ja vähärasvaista.

Hiiri tarvitsee kalsiumia, voit ostaa hiirellesi kalkkikiven tai sekoittaa vaikka puuron joukkoon kalkkijauhetta joka on tarkoitettu koirille. Hiirille voi tarjota myös kanamunankuoria, joista se saa kalsiumia. Hiiri tarvitsee myös kovaa purtavaa, kuten kuivattua leipää, kovaa näkkileipää tai koirankeksejä.

Saatavilla on erilaisia hunajakelloja ja siementankoja ja hirssintähkiä. Ripusta näitä herkkuja hiiren häkkiin tai terraarioon niin, että hiiri joutuu näkemään vähän vaivaa päästäkseen niihin käsiksi.

Hiiri tarvitsee päivittäin raikasta vettä, sitä tulee olla jatkuvasti tarjolla pullossa. Vesi vaihdetaan päivittäin ja tarvittaessa siihen voi lisätä vitamiiniliuosta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.