IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

JuhannusSunnuntai 24.06.2007 18:37


Näin sunnuntaina on ihan paikallaan koota ajatuksia.

Ihmeellistä kyllä, mutta mulla on ihan hyvä olo - tai enhän mää nyt eilen enää paljoa juonutkaan alkomahoolia, mutta tarkotus oli olla kokonaan kolalinjalla. Tuli vaa paremmat fiilikset joskus puolenyön aikoihin ni mikäs siinä kesän kunniaks sitte oluita siemaillessa. Kohtuus kuitenki kaikessa. Kiitos kohtuudelle siitä, että taisin olla selvänä jo ko tulin himaan joskus enne viittä.

Perjantai se vasta mielenkiintonen päivä oliki, varsinkin ko mitään varsinaisen mielenkiintosta ei edes tapahtunu. Sain nukutuks ihan kivanmittasen yön ennen juhannusaattoa ja töissä riitti taas energiaa hymyillä kaikille niille ihanille asiakkaille, jotka tulee vähän ennen yhtä hypermarkettiin ostamaan kolme kärryllistä makkaraa ja kaljaa. Jotenkin vain töitä tekee paremmalla fiiliksellä, ko on se porkkana odottamassa.

Työpäivä päättyski mahtavasti, ko viskasin kilon mansikkahilloa metrin asiakkaan päästä ohi suoraan työkaverin käsien välistä lattialle. Tottahan se siihen ny levis; pistetään juhannuksen piikkiin. Näytti varmasti hyvältä valvontakameroissa ja ihmisillä ainaski oli hauskaa ko pääsin leikkimää siivoojaa vielä kakskytkolme yli yks. Mansikkahillo on muuten aika tahmasta käsissä, harvemmin käytän.

Tarkotus oli ehtiä kahden lautalle Vepsään, ja ehditiinhä me työkaverin kanssa jokirantaan kymmenisen minuuttia enne ko lautan oli määrä lähteä. Ja lähtihän se hiaman jopa myöhässä. Kuinka mahtava onkaan fiilis istuskella meren äärellä kauniina kesäpäivänä kylmää juomaa siemaillen matkalla saareen! Varsinkin, ko kymmenen ihmistä ennen meidän vuoroa jono pistetään poikki ja ilmotetaan, että seuraava - ja viimeinen - paatti Danten kesähelvettiin lähtee kolmen tunnin päästä. Teki mieli näyttää keskimmäistä sormea niille omahyväisesti hymyileville onnekkaille kakkiaisille, niille, jotka mahdollisesti tunti sitten kävi multa ostamassa grillipossunsa ja joiden takia minä itse en kerenny jonottamaan tarpeeksi ajoissa. Hyvää juhannusta vain.

Turha angstata: kolme tuntia istuskellen ja hengaillen meni yllättävän nopeasti. Kaks aina istus vahtimassa kamoja ja yks haki lähimmästä aukiolevasta kioskista lisää kylmää kaljaa. Viideltä sitten istuttiinkin jo ilosissa tunnelmissa lautalla ja tunnin päästä tunnuslaulu kajahti määränpäästä, "vaarilla on saari, se oma saari on". Muu jengi oli jo aika tinassa ko perille päästiin, mutta sehän on vain hyvää tunnelmaa.

Tuli sitten aattona saunottua ja heitettyä talviturkkikin poies. Ja kui kylmää merivesi onkaan, hyi helkutti. Mut sauna oli bueno, mukavan kosteet löylyt ja melki mikään ei voita kuuman saunan ja kylmän juoman kombinaatiota. Paitsi ehkä..

Istuskeltiin kallioilla, grillattiin hyvää sapuskia, juotiin kaljaa ja tequilaa ja bacardia ja viskiä ja mitä vaan eteen tuli. Reilun kaupan banaanikalja oli mielenkiintonen uutuus, Kriekki maistus kanssa ihan hyvältä kesäsessä säässä ja lappari ny oli lapparia - ei sillä väliä mitä juo kuhan jano ei tuu, kuhan muistaa pitää jonkun tolkun tietenki hommassa mukana. Ja hyvinhän se pysys. Polvi tosin on pikkasen kipeenä, ko Juffe veti liukkarilla jalisottelussa meikän maihin. Myöskään käteen räjähtäny kaljapullo ei ehkä ollu ihan niitä illan kohokohtia, mut tulipahan ainaskin todistettua seki legenda. Tai räjähteleehän niitä harva se päivä kaupassa kesäsin, mut harvemmin nyt kenenkään käteen.

Meidän teltta näyttiki sitten lähinnä Bodomin murhatutkimusten uudelleenlavastamiselta yön jälkeen. Vaikka meidän oma sairaanhoitajaystävämme tekikin hienon siteen mulle käteen kännissä keskellä yötä, ni oliha mun villien yöunien aiheuttama kieriminen irrottanu sen aamuun mennessä ja käsi vuotanu pikkasen lisää pirteen punasta nestettä sinne ja tänne. Myös katossa ollu reikä ei ollu ehkä ihan suunnitelmien mukanen - työkaveri tuli telttaan yllätysvisiitille keskellä yötä, luonnollisesti katon kautta. Meni roskiin sitte seki teltta.

Päästiin eilen saaresta poies kuuden lautalla. Pikanen visiitti himaan suihkuilemaan ja vaihtamaan puhdasta palttoota päälle ja sitten kaupunkiin toteamaan, kuinka hiljasta siellä voi ollakaan juhannuspäivänä. Yllättävää? Ei, mutta silti piti uskotella itsellensä, että edes joku cityihminenki viettäs keskikesän riemukekkereitä. Mentiin Juffen kanssa Börsiin syömään häränpiffit ja creme brüleet, joiden jälkeen sitten maistus taas kaljakin. Lynkkyiltiin valomerkkiin saakka muiden epätoivoisten kaupunkijuhannustelijoiden kanssa ja lähdettiin Cityn kautta kävelyretkelle ja siitä himaan nukkumaan. Vois useemminkin juoda kaljaa ja kokista sekasin, koska hauskempaahan toi oli ko simmonen semisekava örveltäminen. Tosin juttu oli väsynyttä. Yllättävää? Ei.

Tänään mennään varmaan leffaan. Ja ajattelin käydä, näin kesäloman alkamisen kunniaksi, työpaikalla. Mahtaa ne kivittää mut saman tien sieltä ulos, mut minkäs teet, ko jääkaappiin jäi kilo makkaraa, purkki maissia ja purkki fetaa. Pitäähän ne nyt poies syödä ennenko pilalle menee. Ja käydä tietenki jakamassa myötätuntoa niille, jotka on joutunu tänään töihin. Ne tosin tuskin haluaa sitä. Ehkäpä käyn ostamassa lätkäveskarin varustesetin ensiksi jostakin; säätiedotuksessa taidettiin puhua jotakin lentävistä hillopurkeista myös sunnuntain kohdalla.

Np. Dj Massa Li - Laurititled (77.54) eli kaikki rumat kesäset tanssibiisit yhteenmiksattuna. Ehdotonta herkkua.

Hauskaa juhannusta!

Teidän,
Massi

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.