IRC-Galleria

Lansetti_80

Lansetti_80

Erotu mASsASta.... :)

Selaa blogimerkintöjä

Kieliä... Monenlaisia. On mustikkakieli, ruskeekieli (p*rseen nuolijoilla tavataan useimmiten... <virne>), äidinkieli, vieras kieli, lipova kieli, kärmeskieli, mielinkieli... Kieli, ku kieli... Kielikello... Kielenhuollon erikoislehti, joka on mullekin osunut käteen ties mimmosissa yhteyksissä. Lähinnä sitä äidinkieltä (nyk. Suomenkieli ja viestintä) opiskellessa monen monituisissa kouluissa... No jaa... Enimmäkseen tekussa tuo Kielikello-lehti tuli tutuksi. Niin... Sit, ku jotain hyvää syö esimerkiksi yösyöppönä, yötyömyyränä tai yökyöpelinä myörimässä, hyörimässä, pyörimässä ni se hyvä vie kielen menneessään.

Kielellä on varmasti erityinen moottori tai joku vempain, niinku autoissa on vähän, ku sitä pitää olla huoltamassa... Kieli, kielelle, kieleen, kielellä, kielestä.... Ja sitten samanlainen litanja erilaisten kysymyslauseiden kanssa, että taivutukset menee oikein. Mut mitäs, jos mä lukisin äidinkielen opettajaks? Olisko siinä ideaa? <jännä> No joo... Opettajaks kylläkin, mutta ei äidinkielen, vaikka rakastankin pureutua kaikkiin ihmeellisiin pikkuseikkoihin suomenkielessä. Esimerkiks on kurkku ja kurkku. Sama sana, mut siis käytännössäkatsoen se tarkoittaa kahta asiaa. Vihannesta siis ja yhtä ruumiinosaa... Tai siis tavallaan niinku arkikielessä tai jotain. SItten ojasta allikkoon-asiaa.... Korvaani on kalahtanut julkisilla paikoilla, että pilkun korvaa ihmisten arkikielessä sana vittu.... "Tiesiksä vittu, ku se naapurin Jaska meni sen Ladansa kanssa silleen ja tolleen niinku tietsä vittu... Päin puuta se jätkä ajo ja vittu sitku niinku oikee äläkkä tuliki niinku vittu tiiätsä..." Toisaalta esimerkin mukaan lauseessa se vittu voi esiintyä monessa muussakin roolissa, kuin pilkun roolissa. Lisää mausteita saadaan, ku lisätään lauserakenteeseen pari muutakin hauskaa kirosanaa, mutta en nyt viitsi vaivautua esittämään semmosta, koska sitten tästä ihme jaarittelusta taas tulee aivan syntisen pitkä. Siltikin, vaikka... Ehkä mä pidän turpani rullalla, etten sano enempää aiheeseen liittyen. &lt;virne&gt; Tulisi lisää pituutta heti... &lt;virne&gt; &lt;kolmi&gt; Ja niin. Veikko Lavi laulaa, että se kirosana kuuluu sanoa juuri niinkuin se on, yhtään sen enempää kaunistelematta ja kiemurtelematta. Yleensä kirosana kylläkin kuuluu sanoa vain sopivassa paikassa ja jos sille on aihetta. Vitutukseen voi sanoa hyvinkin sen "Voi vittu!" ja se on ihan sallittua.

Kaikki menee mustikkaan, kalaan, sieneen, puhelimeen, suihkuun, saunaan.... No, suihku ja sauna on ihan silleen ookoo-juttuja, koska periaatteessa suihkuun mennään omallatavalla sisään, mutta myös saunaan. Sauna on tila, jonne mennään. Mustikka, sieni, kala... Meijän pitää muuttua niin pieneksi, että me mahduttais sinne marjaan, kalaan ja sieneen sisälle. Tai yks mielenkiintoinen esimerkki on tuo puhelin. Kaikki menee puhelimeen, ku jonkun ihmisen kanssa jutellaan puhelimitse. Mä ainakin sanon vaikka nyt mummolle, että "Sinulle on puhelu." puhelimen soidessa ja sukulaisella on asiaa mummolle. Puhelimeenkin, ku mennään ni tarvii muuttua aikalailla aika pieneksi. Nyt keitto meni hukkaan. Susi nieli keiton. Siks se meni hukkaan.... Myös ajan kanssa on sama homma. Aika meni hukkaan, ku susi nieli kellon. Mut hukka on joo semmonen arkikielijuttu kanssa, jossa on omanlaiset ominaisuutensa, roolinsa sekä muut edesottamuksensa. Itseasiassa mä teen hiuksesta halkoja tossa suihkuasiassakin. Periaattees joo. Suihkuun kyllä mennään, mutta se on periaatteessa semmonen juttu, että suihkuttimen alle mennään, ku sieltä tulee se vesisuihku. Kukin voi tahollaan säädellä, kuinka kylmää taikka lämmintä vettä haluaa puhdistautuakseen ulkoisesti sienellä tai ilman sientä, sudilla tai ilman sutia ja saippualla tai ilman saippuaa. Saippuamerkinkin voi valita ihan itse. Kaupasta löytyy Rexonaa ja tököttiä, jos jonkinmoista. Ekokaupasta löytyy luonnontuotteista tehtyä saippuaa. Maailmaan uppoo paljon erilaisia juttuja, joista voisi puhua ihan äärettömiin. Hmmhh... Hiuksesta halkoja? Kuinkakohan pitkiä ja leveitä niistä mahtaa tulla? Varmaan joidenkin mikroötököiden, jotka asuu mikrossa tai mikromaailmassa, ni niiden polttopuiksi niiden ihan ikiomaan mikrotakkaan. Se on tehty pienenpienenpienistä tiilistä ja semmosista tykötarpeista, mitä nyt muuraamiseen tarvitaan. &lt;virne&gt; Hohhhhhoh... Kyllä... Äikänmaikka olis nyt mielissään ja kielissään, jos näkis mun blogin nyt. &lt;virne&gt;

Kielenkääntäjät on ammattikunta, joka kääntää kieliä erilaiseen asentoon - kyljeltä toiselle ja joskus jopa kippuralle. Saa kielen tekemään sirkustemppuja, pelaamaan vaikka pasianssia. No, ei... Toivottavasti kukaan kielenkääntäjäammattikuntaa edustava ihminen ei loukkaannu. Lähinnä vitsiksi tuon laitoin. Kieltämättä ilman kieliä mulla on kyllä kummallinen huumorintaju, mutta silti mä oon saanu kaikki ihmiset nauramaan mun vitseille ja sutkauksille. &lt;virne&gt; Kyllä mä nyt sen ymmärrän, että kielenkääntäjä kääntää kieleltä toiselle asioita. Esimerkiksi jonkun englanninkielisen manuskan suomenkielelle, jotta suomenkieliset voi lukea sitä ohjetta kielellään. Niin, omalla äidinkielellään ja näköaistimuksella tai pistekirjoituksella... Ähh... Meniks taas selittelyksi? Mua ainakin huvittais, jos mun Tuntematon sotilas tai se iänikuinen paksu nyt koulussa tutuksi tullut anatomian opus olis lukemisen jälkeen ihan limasilla rannuilla, kun mä lukisin sitä kielellä... Tai en mä tiiä, et onko se niin huvittavaa... &lt;virne&gt; Limaista touhua ainakin. Lima, Räkä vai Kura.... Siinäpä pureksittavaa.

Nauttikaa kielikukkasista ja mielenkiintoisesta viikonlopusta... Mielin kielin, hissun kissun...

Voikaa hyvin! &lt;hymy&gt; Moido! <viittaus>

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.