IRC-Galleria

YöunetMaanantai 13.02.2006 12:33

Hyvän taas urpo järjesti. Olivat mummin kanssa Lontoossa serkun lapsen ristiäisissä (Olli Elmeri Horn). Ja eilen illalla urpo ja mummi sit tuli Suomeen. Tampereelta soitti kymmenen aikaan että hyvin lähti rellu käyntiin (on _PIENTÄ_ ongelmaa ollu sen kanssa) ja reissu muutenkin meni hyvin. No minä siinä sitten rauhallisesti vietän kahdenkeskistä iltaa koneen kanssa ja kerrankin päätän mennä hyvissä ajoin puolenyön aikaan nukkumaan.

Sitten puhelin soi 00:20, urpo soittaa. "Autosta valu kaikki jäähytinnesteet ulos, ollaan Multian korvessa, tuu hakee mersulla ni hinataan rellu vekee." Ilmaisin mielipiteeni aika suorasti, että en lähe hinaamaan autoa talvella, yöllä, liukkaalla, lumisateella, enkä urpon kanssa (kerran meinattiin mällätä autoa hinattaessa, urpo ei sit vissii vaan tajunnu että siinä tosiaan on naru autojen välissä, eikä siitä välistä enää mee autoa ilman hankaluuksia. Onneks ei käyny mitään.)

Pakkohan niitä sit kuitenkin oli mennä hakemaan sieltä, ja otinpa vielä kunnollisen, ehkä 20m pitkän köyden mukaan (urpo sano että auton perässä valmiiks oleva, kauhtunut, muutaman metrin nyöri riittää varsin hyvin.) Kello sano tuossa vaiheessa 00:40. Onneks en tuossa vaiheessa ollu ollenkaan väsyny, ja hyvin pysty lähteä ajelemaan jonnekin Multian korpeen. Eipä siinä, Väätäiskylän risteykseen asti ajelin, ja hieman ennen sitä urpo ja mummi tuleekin jo vastaan.

Ei muuta kuin auto hinaukseen, urpo pätevänä sanoo että et tarvii valoja ja mitä sitä virtojakaan suotta pitämään päällä (eikä siinä vissiin rattilukkokaan sillon mee päälle :>) Itte olin hieman eri mieltä, ensinnäkin se naru ois ihan hyvä nähdä, että millon se löystyy jne ja toisekseen, alamäissä joutuu kuitenkin kokoajan painamaan jarrua ettei aja mersun perää ruttuun (rellusta viis, meinasin sen jo pakkasilla ajaa suohon kun ei vaan toimi.) Välillä siis piti käyttää autoa, että saa jarrun toimintaan (urpolla ei mitään hajua tästäkään asiasta.)

Pahin juttu siinä kuitenkin oli se, kun mummi halus välttämättä jäähä minun kanssa relluun (sokea ja kuuro mummi) vaikka sanoin sille, että mene mieluummin mersuun, siellä on lämmintä ku tätä ei voi pitää kokoaikaa päällä. "Eikun minulla on hyvä lämmin turkki eikä minulla ole vielä edes kylmä". Se sitten kertoo ensin siitä Lontoonmatkasta (toki siitä on kiva kuulla mitä serkulle kuuluu jne.) Mutta sitten se iänaikanen marina ja papatus siitä, että mihinkäs minä nyt sitten menenkään opiskelemaan ja missä olen töissä. Sitten se kertoo kaikista lastenlapsistaan mitä niille kuuluu, eikä muista yhtään kenenkään nimeä eikä asuinpaikkaa (sai olla kokoajan korjaamassa, että ei Atte ole Uuno, Rene ei asu Tampereella, Markku ei ole Tuukka jne.) Ja kaikki muu päteminen, että "nyt olis taas hyvä opaskurssi kaupungintalolla maanantaina, otathan Aten myös mukaan".

Matka meni hyvin siinä nyökytellessä ja yksisanaisia välirepliikkejä laukoessa. Viimen päästiin Essolle jättämään rellu sinne, sitten mummi kotiin, minä kotiin ja urpo kotiin. Kello sano 02:10 kun pääsin kotiin, edessä mukavat viiden tunnin yöunet. Mutta pomo ei ois tykänny, jos olisin tullu kaks tuntia myöhässä ja kertonu koko tän stoorin sille. Tai no ehkä ois, mutta ei ainakaan ois hyvällä kattonu.

Pääasia kuitenkin, ettei hinatessa syntynyt henkilövahinkoja, ja minä pääsin edes nukkumaan. Eikä hirveenä ees onneks väsyttäny, kattoo tänään illalla mitä mieltä sitten olen.

Jos tästä sitten töitä rupeaisi tekemään.. ;D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.