IRC-Galleria

Lemieaux

Lemieaux

Lenni Lokinpoikanen

OptimointiaSunnuntai 04.12.2005 03:56

Tänään koin jotain. Kosketin sieluani ja tunsin ajatukseni. Olen käynyt vuorenhuipulla, olen nähnyt valon tunnelin päässä, olen vilkaissut sisimpääni... Yhdellä sanalla: optimointi.

Minä olen optimoija. Tähän tulokseen tulin, en koska olisin yht'äkkiä huomannut miten itse toimin, vaan koska minulle viimein kävi ilmi etteivät muut ihmiset ehkä ajattelekaan ollenkaan samalla tavoin.. Tämä iski minuun kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Ajelin äitini autolla, ja ihmettelin miksi ihmiset ajavat niin kummallisesti. Tottakai minä kaasutan tasan sillä millisekunnilla kun keltainen valo syttyy. Miksi siihen pitäisi jäädä syömään eväitään? Tottakai minä kiihdytän nopeasti isoille vaihteille, koska sehän säästää bensaa. Ja miksi minä haluaisin ajaa hitaasti ja istua ruuhkassa ollenkaan kauemmin kuin on tarve? En minä sentään ylinopeutta aja, mutta mitä järkeä alinopeudessa on? Ja jos vasen kaista tökkii, miksi ihmeessä minun pitäisi siihen jäädä? Tottakai minä optimoin etenemiseni ja vaihdan kaistaa, vaikka joka toisen auton kohdalla jos letka niin etenee. Jos kävelen, miksi pitäisi kävellä suorakulman suuntaisesti kun viistosti käveleminen on nopeampaa ja lyhyempää? Tai jos jalankulkijoilla on punainen, mutta autoja ei tule, niin miksi helvetissä jäisin venaamaan? Tottakai siitä kävellään yli, kun ei minkäänlaista vaaraakaan ole.

Aivan kaikessa voi optimoida. Jos jokin muutos menettelytavassa, reittivalinnassa tai suoritustekniikassa tuo puolenkin sekunnin parannuksen, on muutos sen arvoista. Kun astun dösään minulla on matkakortti kädessä ja heti kun yletyn laitteeseen on korttini jo innoissaan piippaamassa. Kun olen kassajonossa minulla on kaikki kortit valmiina ja kynä kädessä kun minulta kysytään nimmaria. Jos asioita suinkin voi suorittaa yhtäaikaisesti (ja kyllä, hemmetin paljon voi kun vähänkään treenaa, ja olen täysin eri mieltä naisten kanssa jotka väittävät olevansa keskimäärin parempia multi-taskaajia kuin miehet) niin mitä ideaa on olla tekemättä niin?

Tietokoneella käytän tottakai pikanäppäimiä. Tab+enter on nopeampaa kuin hiirellä "send" tai "ok" nappulan painaminen. Tuplaklikkaus on nopeampaa kuin sanan maalaaminen erikseen ja triplaklikkaus nopeampaa kuin lauseen maalaaminen.. En minä halua panostaa johonkin asiaan ollenkaan enempää energiaa, rahaa, työtä tai aikaani kun on tarve.

Tämä ei tarkoita että menisin aina sieltä missä aita on matalin, joskin olen suurimman osan kursseistani päässyt läpi juuri sillä pistemäärällä jolla rimaa hipoen pääsee läpi. Olen vain panostanut niihin kursseihin juuri tarvittavan määrän aikaani. Jos jokin kurssi minua kiinnostaa, minä panostan siihen enemmän. Näin optimoin aikani siihen mikä minua eniten kiinnostaa ja mikä tuottaa minulle eniten mielihyvää. Optimoin siis elämäni.

Ainoa asia, missä en osaa optimoida, on viina.. Joskus Hyvä Känni (tm) on ollut ajankohtainen jo kymppisäkki sitten, mutta vielä kaadetaan siksari lisää.. Tähän haluan parannuksen. Ja kun opintosuuntani on Elämä (tm), ja pääaineeni Alkoholi, katsonkin aiheelliseksi ja järkeväksi valita kurssikokonaisuuteeni seuraavaksi Alkoholin Optimointi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.