IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

KulttuurikuntoPerjantai 26.12.2008 05:07

Kulttuurikuntopisteesi: 8.82

Olette huippukunnossa.
Kulttuurikuntonne on optimitasolla. Teille suositellaan kulttuurin harjoittamista nykyisellä tasolla jatkossakin.

Kulttuurikuntopotentiaali:Vastauksienne perusteella laskettu Kulttuurikuntopotentiaalinne on huomattava. Toisin sanoen, ylikunnon vaara tulee ottaa huomioon jo ensimmäisiä kunnonparannustoimenpiteitä tehdessänne.

Muihin testin tehneisiin verrattuna kulttuurikuntonne on:Muihin testin tehneisiin verrattuna teidän kulttuurikuntonne on parempi.

Hyvän elämän kannalta tavoittelemisen arvoinen kulttuurikunto:Tämänhetkinen kulttuurikuntonne mahdollistaa teille hyvän elämän. Teidän on kuitenkin syytä muistaa, että kaikki kulttuurin hyvät vaikutukset eivät varastoidu, vaan teidän hyvinvointinne jatkossa riippuu suuressa määrin siitä, miten kykenette pitämään suhteenne kulttuuriin ennallaan. Tämä ei toki tarkoita, etteikö vaihtelu voisi tehdä teillekin hyvää.

Teidän elämäntilanteenne:Olette kehitysvaiheessa, jossa kulttuuriharrastukset ehkä joutuvat kilpailemaan ajastanne parisuhteen ja muiden elämänalueiden kanssa. Kulttuurinen hyvinvointinne riippuu siis jossakin määrin siitä, miten kumppaninne suhtautuu kulttuuriin.

Teidän Lähipiirinne:Olette varsin onnellisessa asemassa, sillä lähipiirinne on todellista kulttuuriväkeä. Voitte antaa kulttuurin myönteisten vaikutusten virrata elämäänne paitsi suoraan harrastamalla kulttuuria itse siten kuin muutenkin harrastatte, myös ystävienne kautta.

Kulttuurin harrastamisen mahdollisuuksia ovat paikkakunnallanne:Asutte todennäköisesti kohtalaisen suurella paikkakunnalla, ja alueen kulttuuripalveluiden tarjonta on riittävä teille. Teillä on loistavat mahdollisuudet elää hyvää elämää joko tutkimalla erilaisia ja uudenlaisia kulttuurin muotoja taikka sitten osallistua kulttuurin tuottamiseen aktiivisesti joko osallistumalla jo olemassa olevaan toimintaan, tai luomalla vaikkapa jonkin uuden kulttuuritapahtuman.

Vahvuuksianne käyttämällä kenties keksitte keinon lisätä kulttuurin osuutta elämässänne:Mikäli haluatte parantaa kulttuurikuntoanne, kehotamme teitä pohtimaan yksilöllisiä vahvuuksianne ja sitä, mikä juuri teille on ominaista. Juuri näitä käyttämällä voitte ryhtyä lisäämään kulttuurin osuutta elämässänne. Miten käytännössä sen teette, edellyttänee omaa pohdintaanne. Erityisesti omia vahvuuksianne käyttämällä saatatte kuitenkin löytää entistä elävämmän ja palkitsevamman suhteen kulttuuriin.

Harrastatte kulttuuria 9 tavalla:Kirjallisuus, musiikki, kuvataide, tanssi, teatteri, elokuvat, sarjakuvat, muoti ja radion tai television kulttuuriohjelmat, kuunnelmat, dokumentit ovat kulttuuriharrastuksianne ja vietätte aikaa niiden parissa varsin paljon.

Sosiaaliselta kannalta kulttuuriharrastuksenne on:Kulttuurin harrastaminen kietoutuu teille merkittäviin ihmissuhteisiin. Tässä mielessä teidän voi toisinaan olla vaikeata erottaa sitä mikä on kulttuuria, mikä ystävyyttä. On syytä olettaa, että kokonaisuus on kannaltanne varsin toimiva.

Persoonallisuuspiirteittenne pohjalta ehdotamme teille tutustumista esimerkiksi:Olette pikemmin maanviljelijä, virkamies, opettaja, yrittäjä tai kotiäiti kuin boheemi taiteilija. Pidätte ehkä historiaan liittyvistä teoksista, vieraista paikoista kertovista elokuvista tai tunnettujen poliitikkojen elämäkerroista. Kärsivällisyytenne on hyvä, Ja siksi saatatte haluta istua kolmen tunnin mittaisen teatteriesityksen alusta loppuun - ainakin, jos se perustuu klassikkotekstiin - vaikkei se olisikaan teistä kiinnostava. Te jos joku, olette ihminen, joka kykenee halutessaan lukemaan koko Kalle Päätalon tuotannon tai Grimbergin Kansojen historian.

Toisaalta elämäntilanteessanne saattaisitte olla kiinnostunut esimerkiksi:Toisaalta ikävaiheessanne voi olla vaikeaa löytää aikaa ja jatkuvuutta varsinkin laajoihin teoksiin perehtymiseen. Ratkaisuksi kohdallanne ehkä voisi muodostua ajan löytäminen ikäisenne aikuisen tyypillisiin elämäntilanteisiin, parisuhteisiin, sinkkuuteen, perheellisyyteen, lapsiin liittyvän kulttuurin harrastamiseen.

Vastaustenne perusteella on syytä olettaa:Ajatellessanne kaikkea mitä testin tulos on teistä tähän mennessä sanonut tai teille tähän mennessä suositellut, saatatte hyvinkin löytää monia kohtia joiden kanssa olette samaa mieltä. Teidän kannattaa tutkia tarkoin nämä kohdat, vaikka alleviivaten, ja ryhtyä pohtimaan näiden teille merkityksellisten ajatusten soveltamista juuri teidän omaan elämäänne.

Suosittelemme, että juuri siksi kokeilisitte yllämainittuja lajeja ennakkoluulottomasti:Uskomme, että teissä on harkitsevaa vastuuntuntoa ja myös älykästä sitoutumista noudattaa teille annettuja suosituksia silloinkin, kun ne alkuun vaikuttavat ristiriitaisilta tai epäjärjestelmällisiltä. Teidän kaltaisenne ihminen ymmärtää, että kiitos seisoo lopussa, ja kulttuurin alalta te löydätte monia osoituksia tästä.

Ylipäätään elämänne merkitys:Kysymys elämän tarkoituksesta ei kiinnosta teitä aktiivisesti. Ehkä käytätte mieluummin aikaanne muiden asioiden, esimerkiksi kulttuurin parissa, ja löydätte sieltä asioita jotka paremmin vastaavat teille akuutteja kysymyksiä tällä hetkellä.

Paikka, aika ja lääkärin allekirjoitusHelsinki,
26.12.2008,
Tohtori Kulttuurikunto

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.