IRC-Galleria

V.E.R.AKeskiviikko 14.05.2008 23:05

.tästä lisää.. kun netti aukeaa :)

HYVIN MENEE..Perjantai 09.05.2008 04:00

Jousimiesnaiset ovat luomakunnan pahimpia ”airheadeja”. Käytännön asiat voivat olla heille ylitsepääsemättömän vaikeita. Ei ole harvinaista, että Jousmiesnainen pesee pyykkinsä ilman pulveria, koska se nyt vaan unohtuu. Useita kertoja peräkkäin.

Jousimiesnaisten kanssa on suhteellisen helppoa tulla toimeen. He ovat joviaaleja kaikille läheisilleen.

Jousimiehet ovat filosofeja, joskus jopa rasittavuuksiin asti. Välillä voi olla raskasta pohtia Jousimiehen kanssa kahvinkeiton syvintä filosofista olemusta.

Pahimmillaan Jousmiesnainen on pinnallinen töksäyttelijä. Töksäyttelyä he selittävät rehellisyydellä. He voivat olla myös materialistisia ja kärsimättömiä.

Jousimiesnainen saattaa haluta trimmata itsensä täydellisen näköiseksi, koska vaatimustaso on korkea, myös itseä kohtaan. Jousimiesnainen ahdistuu, jos kumppani on liian lähellä. Hän saatttaa vaatia jatkuvaa läheisyyttä, mutta ahdistuu kun sitä saa. Jousimiesnaisen kanssa seurustellessa pitää muistaa pitää hänet tarpeeksi kaukana.

Sekä Jousimiesnaiset että Jousimies-miehet ovat potentiaalisia uusien urheilulajien aloittajia, varsinkin vaarallisten ja kiehtovien, mutta innostus lopahtaa hyvin pian. Tämä pätee myös ihmissuhteissa.
Mitä ihmeen järkeä on sitoutua, jos ihastuminen heti antaa perusteet pettää tai jopa jättää? Sitoutuminen avo- tai avioliittoon tarkoittaa minusta, että valitaan yksi ja pysytään siinä, vaikka vastaan tulisi kuinka ihana ilmestys. Ja on pelkkää valetta, että tunteilleen ei voi mitään. Niille voi jos haluaa voida. Se haluaminen vaan vaatii tahtoa, luonnetta ja aikuisuutta.

Olkaa rehellisiä ja sitoutumatta, jos tiedätte, että ette voi välttää ihastumista ja pettämistä. Onko oman elämäntyylin takia pakko rikkoa muita ihmisiä? Minusta se on pahan luokan väkivaltaisuutta.

* Mielestäni ihastumiselle ei sinänsä voi mitään, mutta sille voi, mitä tälle tunteelle tekee. Ihastuminen vastakkaiseen sukupuoleen on pitkissä liitoissa käsittääkseni normaalia. Onhan avio/avoliitossa suvantovaiheita tai sitten ihastuminen tapahtuu ihan muuten vaan, vaikka kaikki olisi kunnossa. On myös ajoittain mukavaa huomata, että saa huomiota, vaikka ikää tulee lisää smiley.gif

Meillä on ainakin sovittu pelisäännöt ihastumisien varalta. Yhteistä elämää on takana viitisentoista vuotta ja toivottavasti edessä vielä paljon, eivätkä sitä ihastumiset pilaa..Ainakin toivon niin ja luotan myös puolisooni. Olisihan se hullua lähteä pitkästä parisuhteesta heppoisin perustein, varsinkin kun arki on varmasti edessä jokaisessa suhteessa. Tietenkin olen siinä mielessä huono puhumaan, että ei ole kukaan ollut jalkoja alta viemässä viime aikoina.

Eli mitä tehdä jos ihastuu (näin meillä, on nimittäin käynytkin puolin ja toisin...)

- Kun huomaan ihastumisen, lopetan kaikki tilanteet, joissa vien hommaa eteenpäin. Eli esimerkiksi työkaverin ollessa kyseessä pidetään puheet asiallisesti työpuheissa eikä lärsytä kovin paljon henkilökohtaisuuksia. Toki niistä voi puhua, jos ei ole ihastunut. Ei missään nimessä kerrota ihastumisesta ko. henkilölle!

-Ei ylimääräisiä ja kahdenkeskeisiä kahvitteluja, lounaita, tekstiviestejä ym. Tällaisissa tilanteissa tuota ihastumisen tunnetta tulee ruokittua liikaa.

- Meillä kerrotaan puolisolle asiasta.

- Onnistutaan, ehkä siirtämään ihastumisen tuomat positiiviset tunteet omaan parisuhteeseen. Mietitään, mikä toisessa olikaan ihanaa ja minkä takia haluaa, että tämä pysyy rinnalla.

- Mietitään, miltä tuntuisi, jos puoliso kokisi (tai varsinkin hääräisi) jotain toisen ihmisen kanssa.

- Ym...

-Kyllä ihastumisen tunteet aikanaan kuolevat, kunhan ei tee mitään asian edistämiseksi.

Eli mielestäni on myös täyttä puppua se, että tunteilleen ei voi mitään. Tunteitaan voi hallita, niin että ei tee asialle mitään. Summa summarum: ihastumisia tapahtuu, vasta teoilla on ikävämmät seuraukset. Ajatuksilla ei rikota liittoja. Tosiaan, minkä takia avio/avoliittoja solmitaan, jos niitä ei ole tarkoitettu kestämään? Eri asia tietenkin on, jos parisuhteessa on jotakin vialla entuudestaan. Maailma on täynnä ihania ihmisiä, jossain vaiheessa valinta tulevasta elämänkummpanista kuitenkin tehdään. Ja ainakin itse haluan panostaa omaan parisuhteeseen, vaikka ajatukset joskus muualla seikkalevatkin.

Ihastumisen ja rakastumisen ero on vaan oma päätös ja jos rakastuminen riittää perusteeksi pettämiselle ja jättämiselle, niin jokainen ihastunut voi sitten perustella tekonsa tällä sanalla.

Liitto tarkoittaa myös sitoutumista olla rakastumatta kehenkään toiseen. Eihän se muuten ole mikään liitto. Ok, jos sovitaan yhdessä, että tämä kestää vain siihen asti kun jompikumpi rakastuu johonkin toiseen. Harva vaan on tehnyt sellaista sopimusta.

Liiton tarkoitus on olla voimakkaampi kuin mikään tunne tai halu. Eli en anna itselleni mitään mahdollisuuksia. Sen tarkoituksena on nimenomaan suojata perhettä tuollaisilta hajottavilta voimilta.

Reilu peli. Joko liitto tai sitten molempien hyväksymä avoin suhde.
Tietenkin liittokin voi hajota sisäisistä syistä, mutta nyt puhun ihastumisista ja pettämisestä.
Rakkaus on hieno, ihana ja myös karu selittämätön ilmiö, vaikka maailmassa on vaikka minkalaisia selityksiä ja teorioita. Jos tieteellisesti kerrotaan, niin yleinen selitys on että se on toimiva kemiaa kahden ihmisen välissä. Se on kahden ihmisen välinen side, joka pitää heitä yhdessä henkisesti, korotan siinä että se on henkinen side eikä siinä ole mitään yhteyttä fyysiseen puoleen. Saatan kyllä erehtyä asiassa, mutta kerron myöhemmin rakkauden fyysisestä puolesta.

Kerron etukäteen että, kaikki mitä minä kirjoitan tässä on Minun näkökulmani Rakkaudesta. Saan näitä ajatuksia omien kokemuksien pohjalla, myös keskustellut muiden ihmisten kanssa antavat pohjaa pohtimiselle. Luulen että, tämä teksti voi kyllä loukata joitakin ihmisiä. Jokaisella on tietysti oma näkemys Rakkaudesta, enkä aio väitä että muiden ajatukset ovat vääriä. Haluan vaan korosta Rakkauden todellisen merkityksen.
Rakkaus-sana on yleinen käyttötermi monelle tunteille. Rakastuminen ei aina ole todellinen rakastuminen, se on pikemminkin ihastuminen, ihminen rakastuessa kokee halun olla kohteen kanssa. Ihastuminen on harvoin rakkausaiheinen, ihminen ihastuu aina kohteen johonkin tai joihikin piirteisiin. Jokaista henkilöä viehättää jonkinlainen asiaa ihmisessä ja ihastuu niihin. Nämä piirteet voivat olla vaikka hyvä huumorintaju, puheliaisuus, hyvä kehonrakenne, kauniit muodot, seurallisuus, taidot, osaaminen, rohkeus, urheus, varallisuus ja vaikka mitä. Ihastuessa, ihminen haluaa kokea, nähdä tai tuntea näitä piirteitä. Mutta Rakkautta siinä ei ole. Siksi rakastumista ensisilmäyksellä ei ole olemassa, sen sijan ihastumista on.

Jokainen on joskus kokenut Rakkauden tuottama tuskan. Kun joku jättää jotakuta, niin toinen, joka yhä rakastaa, kokee "maailman pahimman" tuskan. Tai jos ihastuksen kohde ei ole kiinnostunut ihastuneesta.
Kuten edellä kerroin että, rakkaus ei aina ole todellinen, tälläinen suhde ei kestää pitkään. Se on tavallaan samanlainen asia kuin joku ostettu lelu, johon myöhemmin kyllästyy. Sama tapahtuu suhteessa, toinen kyllästyy toiseen, niin silloin he eroavat. Mutta kun toinen jättää, niin toinen kokee tuskan, jonka voi verrata rakkaan lelun hukkamiseen.
Todelliseen rakkauteen perustuva suhde on aito, kestävä ja aina täynnä iloa, huolenpitoa ja turvallisuutta. Tämäntapaisen suhden hajoaminen tuottaa sanoinkuvaamatoman tuskan, jonka harva haluaisi kokea toisen kerran. Siitä minun ei varmaan tarvitsee kertoa enempää.

Dima-
JA VIIKON SALDO: 2 centtii vyötäröstä ja reilut puol kiloa painosta! jiiihaaa! on tää helppoo... kalorit 3000 ,samat kun viimeksi v06 dieetillä ja vaan aerobista 30 min 3-4krt vko mutta viimeksi lähti 2 viikossa sentti mahasta,,nyt viikossa kaks!!?? että miten helv... tää o mahdollista!! :D ja olo rauhallinen ja hyvä. ei väsytä ei univaikuksia,ei hermot kireellä,reeni kulkee!! kaikki oookoo!
Parisuhteen kiintymysmallitEi ole sattumaa, kenet valitsemme kumppaniksemme, vaan valintaa ohjaavat lapsuuden ihmissuhteet. Ihminen, johon rakastumme, tuntuu tutulta, koska hän muistuttaa meitä ensimmäisistä ihmissuhteistamme – vanhemmistamme. Millaisessa suhteessa sinä olet?

Erityisesti ne asiat, jotka ovat lapsuuden ihmissuhteissa jääneet kaikkein keskeneräisimmiksi, vaikuttavat vahvasti puolison valintaan. Pyrimme ratkaisemaan elämämme perusongelman puolison kautta. Toivomme, että se puoli meissä, joka ei saanut tilaa lapsuudessa, tulisi hyväksytyksi parisuhteessa. Samalla vedämme puolison mukaan lapsuutemme tunnelmiin.

Kaija Maria ja Lari Junkkari käsittelevät Läsnä ja lähellä – Seksuaalinen viisaus parisuhteessa -teoksessaan onnistuneesti parisuhdetta ja parisuhteen sitoutumismalleja.

Tunnista oma sitoutumismallisi ja sen vaikutukset parisuhteeseesi.


1.Turvallisesti sitoutuneella
on myönteinen käsitys itsestään. Hän kykenee viettämään aikaa yksin eikä murehdi sitä, etteivät kaikki muut hyväksy häntä. Turvallisesti sitoutuneiden parisuhteessa on kaksi erillistä ”minää”. Suhteen seksuaalisuus kehittyy vuosien myötä. Turvallisesti sitoutuneen lähellä on helppo olla, koska hän hyväksyy toiset ihmiset sellaisina kuin he ovat.

2.Itseriittoisesti sitoutuneella
on myönteinen käsitys itsestään, mutta kielteinen puolisostaan. Kumppania käytetään vastaamaan omiin tarpeisiin. Itseriittoisen on vaikea kohdata pettymyksiä. Hän tukahduttaa tai kieltää läheisyyden tarpeensa, koska pelkää sitä. Suhteessa taistellaan vallasta ja seksi voi saada addiktiivisia muotoja.

3. Takertuvasti sitoutunut
luo suhteita, joissa on voimakkaita tunnevaihteluita, ehdollistettua rakkautta, kontrollia, mustasukkaisuutta ja seksuaalista manipulointia. Jos takertuja ei saa haluamaansa, hän kokee, etteivät muut arvosta häntä. Seksuaaliselle läheisyydelle ei ole tilaa.

4.Regressiivisesti sitoutunut
toivoo suhdetta, joka vaatii syvää keskinäistä riippuvuutta ja yksimielisyyttä. Hän vastustaa toisen erilaisuutta, luovuutta ja tarvetta yksin oloon, sillä hän kokee ne uhkaksi omalle olemassaololleen. Hänen sisällään vallitsee ristiriita itsessä olevan lapsen ja aikuisen välillä. Hän heittäytyy lapseksi silloin, kun toinen pyrkii eriytymään. Suhteeseen liittyy paljon vihaa ja riitelyä. Viha voi saada seksualisoituessaan lapsenomaisen koston ja sadomasokismin muotoja.

5.Pelokkaasti sitoutuneella
on kielteinen käsitys itsestä ja kumppanista. Hän antaa päätösvallan kumppanille, mutta vastustaa tätä mielessään. Pelokkaasti sitoutunut pitää yllä suojamuureja ja säilyttää omaa yksityistä maailmaa, jota ei jaa puolison kanssa. Hän väistelee konflikteja. Jatkuva varuillaan olo estää antautumasta täysillä seksuaaliseen suhteeseen.

6.Hoivakiintynyt
on vakuuttunut omasta kaikkivoipaisuudestaan ja merkityksestään. Hän on pienestä saakka tottunut hoitamaan muita tunteakseen itsensä tarpeelliseksi. Hän valitsee kumppanikseen usein hoivattavan, jota voi muovata. Aggression tunteita pidetään piilossa ja seksuaalinen intohimo on vähäistä tai puuttuu jopa kokonaan.

7.Epäkypsästi sitoutunut
on ripustautunut toiseen epäterveellä tavalla. Parisuhde nähdään omistussuhteena, jossa toisen omistaminen antaa tunteen onnistumisesta ja merkityksestä omalle itsetunnolle. Uskottomuus ja kumppanille valehtelu ovat osa suhdetta. Se saattaa olla paitsi henkisesti myös fyysisesti väkivaltainen.

8. Uhrisitoutuneella
on traumaattinen menneisyys. Hän on parisuhteessa objekti eikä usko voivansa vaikuttaa elämänsä kulkuun. Hän toistaa lapsuutensa traumaa hakeutumalla suhteisiin, joissa ilmenee seksuaalista mitätöintiä, hyväksikäyttöä tai jopa sadismia. Hän hakee tiedostamattaan arvottomuuden kokemusta. Hän pelkää ristiriitoja ja välttää niitä oman hyvinvointinsa kustannuksella. Frigiditeetti ja impotenssi ovat tyypillisiä uhrisitoutuneiden ongelmia.

9. Etäisesti sitoutunut
ei kykene luomaan intiimiä suhdetta puolisoonsa ja kokee itsensä ulkopuoliseksi. Hän on usein tullut varhaislapsuudessaan niin loukatuksi perusläheisyydentarpeissaan, että häneltä puuttuu kokemus rakastavasta ja läheisestä suhteesta toiseen ihmiseen. Hänelle seksuaalisuus on mekaanista ja suorittavaa. Tunteet koetaan pelottavina.

10. Aikuismaisesti sitoutunut
on joutunut pienestä asti pikkuvanhaan huoltajan rooliin, mikä on tyypillistä alkoholistiperheen lapsille. Lapsuudessa luovuudelle ja turvallisuudelle ei ole ollut tilaa. Puoliso valitaan usein arvostetun aseman kautta. Suhde on kaverillinen. Seksuaalisuudesta puuttuu tunnetaso, se on jäykkää ja suorittavaa.

11.Lapsi-vanhempi-sitoutuminen
on melko yleistä parisuhteessa. Monet naiset valittavat, että perheessä mies on yksi lapsi lisää. Tällainen mies on kuin 9-10-vuotias poika, joka harrastaa paljon asioita, mutta ei omaa aikuisen miehen seksuaalisuutta. Myös nainen voi olla tyttö, joka leikkii ”prinsessaunelmaa” ja toteuttaa satuaan puolison kautta. Hän on seksuaalisesti vielä tyttö.

12. Ylivastuullisesti sitoutunut
hakee turvaa ja valtaa kantamalla vastuun kaikesta mahdollisesta. Hän valitsee avuttoman kumppanin, jotta voi itse päteä. Seksuaalisuus on hänelle mitätön asia: sille ei ole aikaa, kun on niin paljon tekemistä. Selibaatti on keino kostaa avuttomaksi koetulle puolisolle.

13.Lisääntymis-sitoutunut
on yleensä nainen, joka haluaa itselleen ennen kaikkea lapsia. Hän ja lapset ovat yhtä: mies taustahahmo. Seksuaalisuus on valjastettu vain lasten tekoon, muuten sillä ei ole merkitystä. Tyypillisesti taustalla on malli: äiti selvisi ilman miestä, niin myös tytär.

14.Hyötysitoutunut
on valinnut puolison tiettyä tarkoitusta varten, kuten pönkittämään itsetuntoa. Tällöin puolisoksi valitaan mahdollisimman kaunis tai rikas ihminen. Seksuaalisuudessa kohtaavat kaksi toisistaan hyötyä saavaa, eivät aidot rakastavaiset.

15. Hyväksikäyttävästi sitoutunut
on valinnut kumppanin tiettyä tarkoitusta varten, esimerkiksi henkilöksi, jolle kostetaan kaikki lapsuuden rankat kokemukset. Viha ja ahdistus heijastuvat rakasteluun riistävänä, aggressiivisena ja tuhoavana käyttäytymisenä.

16.Despoottisesti sitoutunut
on perheensä hirmuvaltias. Hän näkee puolison ja lapset oman itsensä jatkeena, jotka on valjastettu täyttämään despootin tarkoitusperiä. Pohjimmiltaan hän vihaa itseään ja muita, mutta ei myönnä sitä. Elämä pyörii despootin ympärillä. Perheen elämä on tuhoisaa, täynnä kaaosta ja pelkoa. Puoliso pakotetaan täyttämään despootin haluja. Despootin käytös on täynnä pahuutta ja perheen kärsimys on suurta. Despootti ei myönnä aiheuttamaansa tuskaa.

17. Perverssisti sitoutuneen
taustalla on henkistä, emotionaalista tai seksuaalista hyväksikäyttöä ja traumaa. Menneisyyden ahdistus kanavoidaan pakonomaiseen seksuaaliseen käyttäytymiseen. Hän pakottaa kumppanin haluamaansa seksiin, vaikka puoliso tuntisi siinä itsensä hyväksikäytetyksi. Hän kokee itsensä seksuaalisesti itsetuntoiseksi normaaliksi ihmiseksi. Seksi antaa hänelle valtaa, hallinnan tunnetta ja hetkellistä helpotusta. Parisuhde on seksuaalisesti epäterve.
Kohti hyvää parisuhdettaMarian ja Junkkarin mukaan vaikea lapsuus ei estä rakentamasta hyvää parisuhdetta. Parhaimmillaan parisuhde voi auttaa jopa parantumaan menneisyyden haavoista. Vastaavasti hyvä ja turvallinen lapsuus ei takaa automaattisesti onnellista avioliittoa. Parisuhde sisältää aina vaikeuksia ja kehityshaasteita, joihin reagoiminen ohjaa suhdetta tiettyyn suuntaan. Mitä syvemmät traumat ja mitä vähemmän itsetuntemusta meillä on, sitä vaistonvaraisemmin valitsemme sopivaksi luulemamme puolison. Monet ajautuvat suhteeseen, mutta myös tämä ajautuminen on alitajuinen valinta.

Ihmiset, jotka ovat saaneet lapsuudessa osakseen riittävää huolenpitoa, selkeitä rajoja ja kokemusta tunteiden kuulemisesta, kykenevät parisuhteeseen paremmin kuin näitä vaille jääneet.

Lapsuudessa koetut kaltoinkohtelut ja emotionaalinen tunnekylmyys synnyttävät traumoja, jotka voivat käsittelemättöminä vaikuttaa elämään vuosikymmenienkin jälkeen.

Niin kauan kuin lapsuudessa pettymyksiä kokenut aikuinen jää – osin tiedostamattaan – odottamaan vanhempien muuttumista, hän on kiinni vanhemmissaan epäterveellä tavalla. Traumoista vapautuminen edellyttää henkilökohtaisen vastuun ottamista niiden työstämisestä. Jos näin ei tee tai ei edes tajua menneisyyden tapahtumien vaikutusta elämäänsä, traumat heijastuvat parisuhteeseen vahingoittavasti. Kun omista sitoutumismalleistaan tulee tietoiseksi, niiden epäterveisiin piirteisiin voi vaikuttaa ja täten päättää, millaisia ihmissuhteita on omalta osaltaan rakentamassa.

Niina Rapo


* Kiintymyksen ja rakkauden ohella myös vihan-tunne voi myös olla ihmissuhteen perustana.

*Rakkauden vastakohta ei ole viha vaan välinpitämättömyys.

*Vihaisilla ihmisillä voi olla hyvinkin läheinen ja kiinteä suhde toisiinsa.

* Eri sukupuolisuhteet (parisuhde, rakkaussuhde, seksisuhde) voivat päättyä osapuolten eroon. Sukulaissuhteet voivat etääntyä, mutteivät käytännössä päättyä. Muut ihmissuhteet päättyvät yhteyden katkeamiseen tai välien viilenemiseen.Avioliitossa, rakkaus- tai seksisuhteessa on usein, mutta ei aina, joko ääneen lausuttu tai lausumaton sopimus siitä, että partnerit eivät harrasta seksiä muiden kanssa. Se, mikä on hyväksyttyä ja mikä ei, vaihtelee. Esimerkiksi mies voi hyväksyä enemmän läheisyyttä vaimonsa ja tämän naisystävän välille kuin jos kyse olisi miespuolisesta ystävästä.
ja lisää tekstiä...


Nykyisin on useita selityksiä sille, miksi jotkut kokevat sadomasokismin nautinnolliseksi, ja vastaus riippuu paljolti yksilöstä. Toisille alistuvan roolin ottaminen voi merkitä terapeuttista pakoa stressistä, vastuusta tai syyllisyydestä. Toisille alistuminen voi tarkoittaa turvallisuutta.
Sadisti sen sijaan saattaa nauttia vallasta tai masokistin tyydyttämisestä. On kuitenkin huonosti tiedossa, mikä pohjimmiltaan yhdistää nämä tunnetilat ja seksuaalisen nautinnon.

paras! :DTorstai 24.04.2008 16:47

tsemiii !Torstai 24.04.2008 16:47

DO DIIN!Tiistai 22.04.2008 03:33

jep!

sentti pois vyötäröstä ja pari kiloo painosta! jee!!!?? :)

helkutti kun on ollut nälkä ,maha oikeen kurissut ja ninnikin herää öisin tohon mun mahan kurinaan!!:) kele!! vaikka päivässä on puol kiloo kanaa ja riisiä kolmesti ja muut..kalorit 3000 ja hiilaria 300g.. rasvaakin 60g pvä ja enemmänkin.. clat ja lesitiinit päälle ja omegat,,NIIN SILTI ON NÄLÄKÄ!! ja vettäkin oon juonut 6-7 litraa pvä ,,8 pitäs mut ei mahu! ei ehi juomaan niin paljon..
... huoh.

-no viikon saldo tosiaan sentti joten ei voi olla kun tyytyväinen..koska 15-16cm vielä lähtee vyötäröstä ja aikoo on 22 vkoa vielä,joten pitäs olla viikolla 16 jo kunnossa(7vko ennen expoo) ja toiseksi kun 3xvko tein vain aerobista 30 min ja treenasin vain kolmesti.. :) heh! heleppoo!! mun ei tartte kun kuulla sana dieetti niin multa tippuu paino jo kilon! heh!

-joo ruokavalioo en paljasta tässä mutta se on todella hyvä ! ja hyvänmakuinen!
valmentajani hessu -oulusta(SM2 ,PM2,)niin(jonka ohjeilla voitin sm-kultaaa 2000) sanoi että nyt o sellanen dieetti että pääs ei tule kestää tätä ..joten viikolla 12 otat sit kännit ,että jaksat kisoihin asti! :) :D
..joten kova dieetti tulee olemaan ja lopullinen kunto nyt sit lavalla!
ps:edustan näillä näkymin oulun PT GYMiä ja sieltä tulee myäs sit ohjeita kisavalmisteluihin.. jos ne nyt hyväksyy mut.kunto pitää käydä näyttää oulussa niille ,kun eivät mitään rimppa-kinttuja kuulemma siipien alleen ota :)

no mun kintut..joo..kait ne on OK?! :)

nyt kisa biisiä ettimään..neljä on jo "finaalissa" batman ja the rock elokuvassa olevat musat ja sit narnia elokuvan!! ;)
ps:ÄITILLE kiitos ja terkut!..ja hanelle ja sille "fifillenne"