IRC-Galleria

Vad e kärlek? Perjantai 10.10.2008 00:51

Va e d där kärlek egentligen? Alla bara pratar om den ena å den andra den träffat. Hm, själv e jag bara råddig men så här tror jag att det e?! : Pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen du är kär i, man blir konstigt varma och borttappad, blir lite nervösa och kallsvettas medan andra blir helt förbanat energiska. Man känner den där lilla stilla känslan i magen och bröstet, man kan inte sluta tänka på personen. Eller allt på en gång?!

En sak är 100% säker, kärleken lämnar ingen oberörd. Kärleken skiljer sig också mycket om den inte besvaras. Om man är lyckligt kär känner man sig oövervinnerlig, e man däremot olyckligt kär känns det som om hela världen faller ihop.

En del försöker stöta bort kärleken, kanske e det rädsla eller någoa annat. Kanske har man blivit kär i fel personer tidigare och har dåliga erfarenheter från det. En del personer klarar av att leva utan kärlek men för många kan det leda till nedstämdhet eller depression t.ex. så varför göra så mot sig själv? Man måst våga göra något åt sina känslor.

Den där "kemiska processen" när den sätter igång i kroppen blir vi kära då?! Detta kan väl förklara den där glädjen man känner. Men kärlek är så mycket mer. Det handlar om förväntningar, längtan, förhoppningar och drömmar.

Då när vi är små börjar våra mammor och pappor läsa sagor för oss om 'evig och sann kärlek'. Vi lekert mamma, pappa, barn och härmar de vuxnas beteenden.

Det är inte alls konstigt att allt blir upp å ner när vi blir kära. Vi inser mitt i allt att drömprinsen inte kommer på en vit häst utan kanske på en grön cykel. Drömprinsen kanske har både finnar och dålig andedräkt. Man kan juh int exakt säga vad som ska hända när vi blir kära. Hur vi reagerar beror på förväntningar, den där personkemin, känslor och det som hänt i bakgrunden i våra liv.

Men man ska int vara rädd. Den rätta kommer förr eller senare! Så sägs det iaf.. :)


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.