IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Mad_Cobbler

Mad_Cobbler

But what are your thoughts on yaoi?

Alkuaineita, lapset.Tiistai 09.12.2008 15:33

Hopea
- Hopean kemiallinen merkki on Ag
- Hopea kuuluu metalleihin
- Hopea löytyy siirtymäalkuaineiden ryhmästä 11, jaksosta 5, numerolla 47.
- Olomuoto: kiinteä
- Sulamispiste: 961,78 °C
- Kiehumispiste: 2162 °C

-Hopeaa käytetään valokuvauksessa, koruissa, kolikoissa, aterimissa, peileissä ja elektronisten laitteiden komponenteissa. Hopeaa käytetään tavallisimmin seoksena, jossa on joko 83 % tai 92,5 % hopeaa, loput kuparia

-Hopea yhtyy helposti rikkiin ja rikkiyhdisteisiin. Sen vuoksi hopeaseoksista valmistetut esineet tummuvat melko pian jo ilmassa, jossa on aina vähäisiä määriä haihtuvia sulfideja. Tähän reaktioon perustuu valokuvausfilmin tummuminen sitä valotettaessa.


Bromi
- Bromin kemialline merkki on Br
- Bromi kuuluu epämetalleihin
- Bromi löytyy halogeenien ryhmästä 17, jaksosta 4, numerolla 35.
- Olomuoto: Neste
- Sulamispiste: −7,3 °C
- Kiehumispiste: 58,8 °C

-Bromi reagoi miltei kaikkien alkuaineiden ja useimpien orgaanisten yhdisteiden, kuten amiinien, alkeenien, fenolien, aromaattisten vetykarbonaattien, ketonien ja happojen kanssa.

-Bromia on merivedessä ja maakerrostumissa suoloina. Se erotetaan merivedestä kloorilla. Bromia käytetään pääsiassa väriaine-, lääke- ja valokuvausteollisuudessa. Bromideilla ja eräillä muilla bromiyhdisteillä on rauhoittava ja narkoottinen vaikutus. Niitä on aiemmin käytetty unilääkkeinä ja epilepsian hoidossa. Merkittävä bromin käyttökohde ovat palonestoaineet, joita käytetään televisioissa, tietokoneissa, jopa vaatteissa.

-Bromia on löydetty äidinmaidostakin, eikä sen vaikutusta elimistöön tunneta vielä.

*****

Koulutehtövien tallennusta. Nauttikaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.