IRC-Galleria

Marsalkka

Marsalkka

ajatus virtaa lima kalvoilla

Selaa blogimerkintöjä

Onnellisuus osa 1.Maanantai 14.03.2011 04:43

Mitkä teille tuovat suurinta iloa/onnellisuutta maailmassa, asioita joita ilman olisit onneton? Meikäläistä ihmetellään, kun mulla ei oo huonoja päiviä juurikaan koskaan ja olen lähes aina yhtä hymyä. Tässä on ensimmäinen merkintä asioista jotka meikäläiselle tuovat onnellisuutta.

1. Eläminen; vapaus tehdä mitä haluaa, pelkkä hengissä oleminen, mitä muuta muka voisin vaatia onnellisuuteen? Eihän tässä yhteiskunnassa edes tarvitse tehdä mitään, kun kaikki on suoraa tarjottimella nenän edessä?

Miettikää nyt hetki miten simppeliä on täydentää ihmisen kolme perusvaatimusta eli ravinto, lämpö ja suoja? Ravinto? Senkun käyt kaupassa, ei tarvi lähtee metsältä ettimään ravintoa, lämpö ja suoja? Suomi on täynnä asuntoja, ennemmin tai myöhemmin onnistutte kyllä löytämään vielä vapaan asunnon, saatte syyttää kyllä ihan itseänne jos nirsoilette niin paljon ettei avoimena olevat kämpät kelpaa.

Ja näistä asioista ei edes osata ottaa iloa irti, mitä helvettiä oikeesti ihmiset? Muistatteko vielä sen tunteen, kun pääsitte muuttamaan ensimmäistä kertaa omaan asuntoonne? Koska viimeksi olette tunteneet sen saman ilon siitä asunnostanne? Mieti, sinulla on asunto josta maksat tietyn määrän rahaa kuukaudessa, etkä edes arvosta sitä, vaan kiroat kun vuokrat nousevat ja huoltomies ei tule ajoissa paikalle.

Oletteko te oikeasti tosissanne? Kiroatte siitä kun kämpässä ei toimi patterit ja on niinkin kylmä kuin 20 astetta samaan aikaan kun niin paljon maailman väestöstä elää tunneleissa ja viemäreissä eikä edes valita vaan ovat onnellisia niinkin vähästä. Ne ihmiset ottaisivat teidän "murjunne" ihan koska vaan, mutta kuvitelkaapa itsenne elämään viemäriverkoissa, joissa ei olisi edes mahdollisuutta päästä peseytymään säännöllisesti. On aivan uskomatonta miten itsestäänselvyytenä te pidätte asioita. Miettikää miten uskomattomia yleellisyyksiä se teidän asuntonne oikeasti tarjoaa. Tiedän yhden ylellisyyden mistä ihmiset ovat valmiita taistelemaan, löytyy keittiöstänne, kutsutaan hanaksi. Oletteko ikinä edes pysähtyneet ajattelemaan miten paljon se helpottaa elämäänne?

Oletteko edes koskaan ajatelleet miten helppoa ravinnon saaminen on? Mitä tarvii tehdä? Nousta ylös ja mennä kauppaan, ja sitten valitatte jossain facebookissa kun unohditte juuston, mielessänne ei toki käy se asia, että joskus sitä juustoa ei ollut saatavilla 20 minuutin kävelymatkan päästä.

Ja vapaus tehdä mitä haluaa, tätä oon puhunut ennenkin, mutta ihmiset vaan eivät ymmärrä. Miettikää nyt oikeasti miten paljon teillä on vaihtoehtoja näinkin rahan ahneessa yhteiskunnassa? Miksi, teidän pitäisi mennä 8-16 duuniin ja tehdä sitä 5 päivää viikossa jos te ette oikeasti pidä siitä? Kertokaa oikeasti yksikin hyvä syy? Itse en löydä kuin kaksi syytä jotka molemmat ovat aivan uskomatonta skeidaa: koska se on "normaalia" ja te olette ahneita.

Miten ihmeessä voi olla normaalia se, että teet sitä mistä et oikeasti tykkää? Kertokaa mulle miten?! Ja ahneus, juoksette rahan perässä jotta saatte telkkaria, hienoja vaatteita, pleikkareita, koneita, autoja, yms. kysynpä vaan että tarvitsetteko te näitä kaikkia asioita oikeasti? Siis ihan oikeasti tarvitsetteko te näitä ollaksenne onnellisia? Onko jollekkin käynyt niin, että hetken huuman jälkeen se pleikkari pölyyntyykin siellä hyllyssä, vaatteita ei enää käytetä, tietokone onkin vain ihan perusmylly, autolla ei jaksa enää brassailla?

Ne ovat vaan perusosa elämää, ette pidä niitä enää mitenkään erikoisena, ja väitättekö oikeasti vielä että raha ja materia tekee teidät onnellisiksi? Kuinka onnellisia te olette lomalla verrattuna töihin/koulutuksiin? Miettikää, te ette saa rahaa, mutta teillä on vapaus tehdä ihan mitä huvittaa, ihan koska huvittaa? Saako rahalla mitään vastaavaa? Minun mielestäni ei todellakaan saa, joten miksi juoksisin 3000 euron kuukausitulojen perässä, kun tulen toimeen puolet pienemmällä rahalla ja saan viiden päivän viikonlopun jota ei raha ikinä korvaa? Miten noin pieni summa rahaa voisi ikinä korvata sitä ettei tarvi käyttää viittä päivää viikosta puurtamiseen työssä joka aiheuttaa stressiä ja vitutusta?

Kuinka monta kertaa olette itse heränneet aamulla ja ensimmäinen tunne on vitutus? Kuinka monta kertaa olette kuulleet muiden valittavan töistään? Miksi te ette tee asialle mitään? En minä väitä että se olisi helppoa, mutta se ei todellakaan ole mahdotonta, miksi et lopettaisi töitä mitä inhoat? Mitä saavutat siellä työpaikalla? Stressiä, vitutusta, masennusta ja rahaa jonka tuhlaat asioihin mitkä eivät sinua oikeasti tee onnelliseksi? Miksi? Voitko mitenkään puollustella kantaasi? Eroa, näytä keskisormea, rupea tekemään sitä mitä oikeasti haluat, vietä vaikka aikaa työttömänä kunnes löydät sen sinulle oikean asian.

Vai pelkäätkö elintasosi putoamista, kun joudut työttömäksi? Mieti mitä asioita sinun oikeasti pitää karsia, jotta tulet toimeen? Asunto? Ravinto? Tuskin. Alkoholi? Tupakointi? Roskaruoka? Taksimatkat? Yksityisautoilu? Kalliit vaatteet? Pelit ja vempaimet? Luultavasti, mutta vaikuttaako noista asioista luopuminen oikeasti elämääsi mitenkään negatiivisesti? Mitä saat vastineeksi? 24 tuntia vuorokaudesta aikaa tehdä ihan mitä haluat, eikö se merkitse mitään?

Jos joskus päädyt työttömäksi/toimettomaksi syystä tai toisesta suosittelen kokeilemaan seuraavaa: piilota kellot, hylkää kellonaika, mene nukkumaan ja herää silloin kun haluat, tee asioita silloin, kun siltä tuntuu. Mieti oikeasti kuinka kauan ihminen on elänyt ilman kelloa, joka määrää vuorokausirytmin? Pystytkö oikeasti väittämään olisi jotenkin vaarallista? Jos se ei ole ollut satoihin tuhansiin vuosiin tarpeellista, miksi se yhtäkkiä muutamassa sadassa vuodessa olisi kehittynyt tarpeelliseksi osaksi terveyttä ja selviämistä? Kokeile tätä seuraavalla pidemmällä lomallasi ja kerro mitä mieltä olit.

Tässä ensimmäinen osa ja mietittävää. Saatan vielä joku päivä laajentaa blogimerkintääni, mutta tässä so far. Ihmiset, arvostakaa niitä pieniä asioita mitä pidätte itsestään selvyytenä. Tai sitten älkää, eihän oikea onnellisuus voi olla kaikkia varten. Muistakaa pyytää uudet laakerit välillä pomolta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.