IRC-Galleria

Marsupilami-

Marsupilami-

FB Pasi Tolvanen

OlutkimbleTorstai 30.08.2007 00:26

Olutkimble

Säännöt:

1. Kun pelaaja "syö" vastustajan pullon, hän juo sen.

2. Vastustaja laittaa kotipesään uuden täyden pullon.

3. Kun oma pullo saavuttaa maalin, se pitää juoda.

4. Pelaaja ei voi "syödä" vastustajan nappuloita ennen kuin pullo on tyhjä.

5. Maalissa tulee olla lopuksi 4 tyhjää pulloa.

Lauta:
Marsupilami-

Pelitilanteita
Marsupilami-
Marsupilami-
Marsupilami-

Sääntö ehdotuksia otetaan vastaa.

Yhteisö:
Olutkimble

Kimble-pelin säännöt:
http://www.nelostuote.fi/suomi/kimblesaan.html
”Hän valitsi World of Warcraftin eikä tyttärensä synnytystä”, amerikkalaisnainen tilitti televisiossa miehensä peliriippuvuudesta. Tyra Banks Show’n tuoreessa jaksossa käsiteltiin World of Warcraft -addiktiota. ”Jo aiemmin mieheni esimerkiksi viivytti syntymäpäiväillallistaan. Paikalle tulemisen sijaan hän toisteli vain ”vielä viisi minuuttia”", nainen kurmuutti WoWia.

Synnytys puolestaan venyi naisen mukaan pitkäksi ja mies karkasi kotiin suihkuun. Sairaalaan lähtemisen sijaan hän jäi kuitenkin pelaamaan World of Warcraftia yli kolmeksi tunniksi ennen paluutaan vaimon vuoteen viereen.

Tyra Banks Show onnistui kuitenkin mahdottomassa: mies antoi kenkää WoWille, eikä vaimo hänelle.

Mun Youtube videotLauantai 18.08.2007 17:36

Tuoltapa löytyy mun Youtube videoita ... Houba Houba ^^

http://www.youtube.com/profile?user=Marsupilami74

Musiikin ystävilleKeskiviikko 15.08.2007 23:17

Valtioneuvoston asettama rahapelityöryhmä on valmis kieltämään nettipokerin pelaamisen Suomessa. Matti Ahteen johtama rahapelityöryhmä haluaisi muuttaa arpajaislakia niin, että nettipokerin pelaamista voisi rajoittaa, tai tarvittaessa estää se kokonaan.

Pokeri on kymmenien tuhansien suomalaisten harrastus. Arvioidaan, että yli sata tuhatta suomalaista on pelannut pokeria verkossa. Esimerkiksi Suomen suurimmalla pokeriyhteisöllä, Pokerisivut.com-sivustolla on lähes 20 000 aktiivista jäsentä. Kaikilla suomalaisilla pokerifoorumeilla keskustellaan sadoista pokeriin liittyvistä aiheista päivittäin.

Pokeri on uhkapelimuoto, jossa hyvä pelaaja voittaa. Pokeri on taitopeli, jossa tuurin osuus on hyvin pieni, ja pitkällä aikavälillä lähes olematon. Tämä erottaa pokerin muista uhkapelimuodoista: casinopelit, lotto ja etenkin kolikkoautomaattipelit ovat kaikki suomalaisille tuttuja uhkapelejä, joissa ainoastaan tuuri ratkaisee voittajan.

Raha-automaattiyhdistys kieltäytyy tarjoamasta suomalaisille omaa pokerihuonetta, jossa suomalaiset voisivat pelata suomalaisia vastaan, ja pelaamisesta saatava tuotto ohjautuisi takaisin valtiolle. Toinen valtiollinen monopoliyhtiö Veikkaus on ilmaissut kiinnostuksensa nettipokeripalvelun avaamiseen. Ruotsin valtion monopoliyhtiö, Svenska Spel, avasi viime vuoden keväällä oman pokerihuoneensa ja valtasi hetkessä kymmenien prosenttien markkinaosuuden. Ruotsissa arvioidaan olevan useita satoja tuhansia aktiivisia pokerinpelaajia.

Pokeri on ainoa valtavirran uhkapeli, jossa pelaajalla on mahdollisuus voittaa. RAY:n tarjoamissa kolikkoautomaattipeleissä sitä mahdollisuutta ei ole. "Rahapelifoorumin kanta on, että suuria ongelmia aiheuttavien yksittäisten pelien pelaamista pitää pystyä rajoittamaan", toteaa rahapelityöryhmän puheenjohtaja Matti Ahde (sd). RAY:n peliautomaatit ovat eniten peliriippuvuutta aiheuttava uhkapelimuoto Suomessa. Tulisiko rahapelityöryhmän Ahteen lausuntoon nojaten pohtia kolikkoautomaattien ikäräjan nostamista 15 vuodesta 18 vuoteen, jotta lapset eivät kehittäisi itselleen peliriippuvuutta? Tulisiko Ahteen työryhmän pohtia myös automaattien sijoittelun ja valvonnan merkitystä? Tuleeko Ahteen mielestä kolikkopelejä, Suomen suurinta peliriippuvuuden aiheuttajaa, tarjota ravintoloissa humalaisille, ja kioskeilla ala-ikäisille?

Ahde kertoo nettipokerin olevan Peluurin, ongelmapelaajien auttavan puhelimen tilastojen mukaan toisiksi pahin peliriippuvuuden aiheuttaja. Tämä on valheellista informaatiota, jopa propagandalta haiskahtavaa harhaanjohtamista. "En tiedä mistä tämä tieto on peräisin", Peluurin projektipäällikkö Tapio Jaakkola kommentoi väitettä Pokeritieto.fi-sivuston haastattelussa. Todellisuudessa koko vuoden 2006 aikana Peluuriin tuli ainoastaan 34 soittoa, jotka käsittelivät nettipokeria. Peliongelmien aiheuttajana edelle menivät kolikkopelien lisäksi muut nettipelit, pöytäpelit (esim. ruletti ja blackjack) ja Veikkauksen vedonlyönti.

Tämän tiedon valossa on pakko kysyä, onko rahapelityöryhmä Ahteen johdolla tarkoituksella antanut julkisuuteen virheellistä tietoa pokerin vaaroista, jotta yleinen mielipide saataisiin kääntymään pokeria vastaan. Pokerista maalataan mörköä, "vaarallista koukkua", kuten Ahde asian ilmaisee, mutta todellisuudessa pokerin aiheuttamat peliriippuvuusongelmat ovat aivan eri mittasuhteissa perinteisiin uhkapeleihin nähden.

Lisäksi voidaan kyseenalaistaa rahapelityöryhmän puolueettomuus riippumattomana tutkijaryhmänä. Rahapelifoorumin jäsenistöön kuuluu Raha-automaattiyhdistyksen toimitusjohtaja Markku Ruohonen. Työryhmän puheenjohtaja Matti Ahde on toiminut Veikkauksen toimitusjohtajana vuodesta 1990 vuoteen 2001, jolloin joutui eroamaan tehtävästään. Veikkauksen nykyisen johdon julkinen linjaus on myönteinen nettipokeria kohtaan.

Nettipokeri on kymmenien tuhansien suomalaisten harrastus. Sen kieltäminen nykyisessä rahapelitarjontatilanteessa osoittaisi välinpitämättömyyttä pelaajia kohtaan. Pokerinpelaamiskulttuuria tulisi Suomessa kehittää, ei rajoittaa. Valtiollisten rahapeliyhtiöiden tulisi toimia vastuullisesti, ja ottaa mallia Ruotsissa tehdyistä ratkaisumalleista: Svenska Spelin pokerihuone on vajaassa vuodessa kerännyt kymmeniä miljoonia euroja valtion kassaan.

http://www.adressit.com/nettipokeri

Tv lupa pois!!Tiistai 14.08.2007 21:32

Nyt kun siirrytään digiaikaan voisi tv-luvan poistaa kokonaan ja vaihtaa ostettaviksi kanaviksi, koska lupaa maksetaan vain kanavista yle1 ja yle2 niin eikö olisi selvää, että jos haluaa katsoa näitä kanavia niin sitten maksaa niistä...

Tämän hetkinen hinta on
Laskutusväli 3 kk-> 51,10€ 6 kk-> 101,00€ 12 kk-> 200,70€

http://www.adressit.com/tvlupa1

p.s. kyllä laittaisin rahani aivan muihin kanaviin kuin ylen 1 tai 2 ... ja niitä en ole edes tilannut

KonserttiinTiistai 14.08.2007 10:59

Neljä Ruusua 17.08 ja Timo Rautiainen 18.08 pitävät keikan Virgin Oilissa "viimeistä kertaa" ja pakkoha ne molemmat on nähdä :)
Tutkijat tekevät paperista taipuisan, uudelleen ladattavan energiavaraston. New yorkilaisen Rensselaer Polytechnic Instituten tutkijat ovat kehittäneet uuden energiaa varastoivan laitteen, joka helposti voidaan sekoittaa paperin palaseen. Nanosuunnittelua hyödyntävä paristo on kevyt, erittäin ohut ja hyvin joustava, joten sitä voidaan hyödyntää erimuotoisissa kohteissa. Lisäksi uusi keksintö vastaa tulevaisuuden vekottimien energiavaatimuksia, koska se asettuu helposti esimerkiksi sairaalan apuvälineiden sisälle sekä kannettaviin laitteisiin.

Ohut ja taipuisa paristo voidaan printata paperiarkille. Se toimii 150 asteen kuumuudessa ja -70 asteen pakkasessa ja kaikissa lämpötiloissa näiden väliltä. Laite on muunneltavissa käytettäväksi tavalliseksi paristona (high-energy battery) kuin myös suurjänniteparistoinakin (high-power supercapacitor). Nämä eri paristot ovat tähän saakka olleet kaksi erillistä virtalähdettä lähes kaikissa sähkökäyttöisissä laitteissa. Kiinnostava ominaispiirre on myös, että uuden keksinnön käyttövoimana voi olla ihmisen veri tai hiki.

Tutkimuksen yksityiskohdat julkaistiin 13. elokuuta arvostetussa Proceedings of the National Academy of Sciences-julkaisussa. Jos paristo näyttää ja tuntuu paperilta, sen todella on paperia. Nimittäin yli 90 prosenttia laitteesta on valmistettu selluloosasta, samasta materiaalista tehdään esimerkiksi sanomalehtiä ja monia muita arkipäivässä tuttuja paperilaatuja.

Rensselaerin tutkijat imeyttivät paperiin hiiliatomeista koostuvia nanoputkia, jotka tekevät laitteen väristä mustan. Nanoputket reagoivat kuten elektrodit varaamalla ja johtamalla sähköä. Patteri on suunniteltu toimimaan niin litium-ioni-paristona kuin suurjännitevarastonakin, josta purkautuu hetkessä suuri energialataus.

Uutta paristoa voi rullata, vääntää, laskostaa tai leikata lukemattomiin muotoihin laitteen toiminnan häiriintymättä. Paperiparistoja voidaan myös pinota kuin paperipinoja ikään, ja yhdistää paristojen voima yhdeksi suureksi energiamääräksi.

"Se on pohjimmiltaan tavallinen paperin palanen, mutta se on valmistettu erittäin älykkäällä tavalla", Robert Linhardt kertoo. Hän on toinen artikkelin pääkirjoittajista. Linhardt työskentelee Rensselaerin biokatalyysin ja aineenvaihdunnan konetekniikan osaston professorina. "Me emme laita ainoastaan palasia yhteen, vaan uusi paristo on itsenäinen muihin materiaaleihin yhdistettävä virtalähde. Osaset ovat molekyylitasolla kosketuksissa toisiinsa, hiilinanoputki-tuloste on upotettu paperin sisään ja elektrolyytit ovat lionneet paperiin. Lopputulos on laite, joka näyttää, tuntuu ja painaa saman verran kuin tavallinen paperi."

Paperinohuessa patterissa ei ole nestettä, joten se ei voi pakastua tai haihtua. Valmistuksessa on käytetty nestemäisiä ioneja, erikoisesti nestemäistä suolaa, pariston elektrolyyttejä. Valmistusmenetelmä antaa mahdollisuuden käyttää paristoa äärimmäisissä olosuhteissa, tutkijat vakuuttavat.

Kannettavissa laitteissa paperinohut paristo antaa uusia mahdollisuuksia käyttää elektroniikkaa autoissa, lentokoneissa ja jopa veneissä. Lisäksi paristo voidaan muotoilla eri tavoin, esimerkiksi auton oven mukaiseksi. "Kaiken kukkuraksi paperiparisto on ympäristöystävällinen, koska se sisältää samoja ainesosia kuin paperi, eikä siinä ole lainkaan myrkyllisiä kemikaaleja", vanhempi tutkija Victor Pushparaj iloitsee.

Materiaali on käyttökelpoinen ihmisen kehoon asennettavissa laitteissa. Paperipatterissa ei ole elektrolyyttejä ja laitteen toiminta voi jopa aktivoitua ihmiskehon eritteistä, kuten hiestä, verestä tai virtsasta. Keksintömme on suunnannäyttäjä ei-kemikaaleihin perustuvien paristojen kehittelyssä, tutkijat arvioivat. Lisäksi paperiparistot ovat edullisia yksittäin valmistettuina. Tässä vaiheessa massatuotantomenetelmä vielä puuttuu. Uuden keksinnön ansiosta paristoja voidaan sananmukaisesti printata. Paperiparistosta toivotaan yhtä vaihtoehtoa etsittäessä energiapihejä tulevaisuuden paristoja. Teollisuudessa etsitään herkeämättä yhä pienempiä ja kevyempiä energialähteitä.

Uusi keksintö on suojattu patentilla. Tutkimusryhmä etsii parhaillaan paperipariston käytön tehostamismuotoja erilaisissa laitteissa.

(Radion tiedeuutiset, Proceedings of the National Academy of Sciences)

Lähde: http://www.yle.fi/teema/tiedeuutiset/uutinen.shtml?id=12109

Viinin ystäville :)Lauantai 04.08.2007 03:48