IRC-Galleria

MasterTool

MasterTool

Pierdolenie o Szopenie

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Keskiviikko 07.12.2005 14:51

Harmaantunut lossivahti katseli suloista nukkuvaa nuorta naista. Tyttö olisi nyt hänen vallassaan jos hän niin tahtoisi.
Elettiin julmia aikoja. Lossivahti ei ollut mikään suuri vallankumouksellisten ihailija, mutta tyttö näytti kaiken tuon kuran alla tulevan hyvistä oloista. Hetken hän pyöritteli mielessään mustia ajatuksia. Inhimillisyys kuitenkin voitti.
Aamulla vanhus tarjosi tytölle juurekaskeittoa ja leipää. Tyttö kertoi että hänen olisi päästävä järven yli mitä pikimiten, hän vaikutti hermostuneelta.
Vanha mies lähti kuljettamaan lossilla Margaritaa järven poikki. Satoi kaatamalla.
Kylmyys meni Margaritalla luihin ja ytimiin saakka, ja aavalla hän hytisi kuin tammenlehti. Myös lossivahti manasi huonoa säätä, joka tuntui vain yltyvän.
Aamupäivällä he pääsivät Rybinskin venesatamaan. Margarita kiitti vanhusta koko sydämestään, ja maksoi tälle huventuneesta rahapussistaan.
Hän kysyi tietä kustantajan luo, ja löysi vanhan talon kaupungin keskustan laitamilta, se oli tavallistakin ränsistyneempi, ja koristeellisempi. Se oli joskus ollut hieno talo.
Margarita takoi raskasta messinkistä ovenkahvaa. Avaamaan ilmestyi länsimaiseen liituraitaan pukeutunut laiha ja kalpea mies.
Margarita uteli tiesikö tämä Mestarista, mutta mies vain kutsui Margaritan sisälle.
Ilma sisällä oli kuuma ja tunkkainen, käytävän päästä takkahuoneesta loimotti valoa. Margarita ja liituraitainen mies kävelivät peremmälle. Muurinpangolla istui laiska kissa tuijottaen Margaritaa hypnoottisesti. Halkoja takkaan lisäsi tyylikäs, selvästi oman vaatturinsa omaava, kääpiö. Ja huoneen viimeisessä kulmassa istui pimeässä piippua polttava pitkä silinterihattuinen herrasmies.

jatkuu

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.