IRC-Galleria

MasterTool

MasterTool

Pierdolenie o Szopenie

Selaa blogimerkintöjä

Tänään saatte lukea poliittisia ajatuksiani. Ja kyllä olen myös sitä mieltä että politiikka on perseestä, sillä mitä enemmän aletaan puhumaan politiikkaa, sitä enemmän myös syntyy valheita.

Olen huomannut että ajattelutapani on maailmallinen, ei kansallinen. Kannatan lähes kaikkea reiluntuntuista ihmisten välistä _yhteistyötä_, erityisesti olen modernin teknologian kehittämisen yhteistyönä, avoimesti ja kaikkien käyttöön kannalla. Sekä reilun kaupan puolesta ja näen että maailma on aivan liian riippuvainen öljystä, johon kytkeytyvät suoraan raha ja valta. Tähän voisi vielä liittää että olen kansallisuuskiihkoilua vastaan.
Punavihertävät arvot. Olen kallellani hieman, ja maltillisesti vasemmalle, mutta uskon että minulla on silti rehellinen objektiivisuus olemassa pohjana. Minun vasemmistolaisuuteni on _arvovasemmistolaisuutta_(, ei juurikaan ideologista tai aatteellista), jonka taas koen syntyvän sellaisista asioista kuin asettautuminen pienemmän puolelle.
Lempifilosofejani ovat Aristoteles http://fi.wikipedia.org/wiki/Aristoteles ja sekulaarihumanisti Bertrand Russell http://fi.wikipedia.org/wiki/Bertrand_Russell , tunnen myös sangen salaperäistä viehtymystä utilitaristeihin http://fi.wikipedia.org/wiki/Utilitarismi Jeremy Bentham http://fi.wikipedia.org/wiki/Jeremy_Bentham (, jonka panopticonista http://fi.wikipedia.org/wiki/Panoptikon kirjoitin jo Heviyhteisöön) ja John-Stuart Mill http://fi.wikipedia.org/wiki/John_Stuart_Mill .
Yksi asia jota pidän maailmassa inhottavana on lasten kasvattaminen omiin poliittisiin tai uskonnollisiin uskomuksiinsa, _etenkin silloin kun omat uskomukset tai näkemykset edustavat jotain äärilaitaa_.
Itse en koe mitään tarvetta usko(nno)lle. En kiitä jumalaa hyvistä ajoista, enkä syytä häntä huonoista. Ymmärrän kuitenkin uskon olevan tärkeä arvo joidenkin ihmisten elämässä. Ja jos se ei vahingoita muita ja antaa itselle voimaa, niin hyvä niin. Parasta kai olisi jos ihminen olisi itse vapaa päättämään tarpeeksi kypsässä iässä mihin haluaa uskoa, vai tarvitseeko uskoa ollenkaan. Joskushan johonkin pieneen yliluonnolliseen on ihan hauskaakin melkein uskoa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.