IRC-Galleria

MasterTool

MasterTool

Pierdolenie o Szopenie

Selaa blogimerkintöjä

WojakTorstai 30.10.2008 20:16

http://www.youtube.com/watch?v=p67IVwRUilc&feature=related

Perin mielenkiintoinen tämä ilmiö. Puolalaiset nykynuoret käyttävät aikaa puolustaakseen maataan Youtubessa videoilla, joiden tarkoitus on korjata muiden vääriä käsityksiä maasta. Tässäkin videossa näkyy mainiosti nuoren tekijän isänmaallinen historiatietoisuus.

*****

EU:n tekemässä kansalaiskyselyssä eri EU-maiden kansalaisia pyydettiin nimeämään mm. vähiten mieleinen EU-kansallisuus. Vähiten pidetyimmäksi päätyivät puolalaiset. Kyselyn jälkeen eri EU-maiden nuoret tapasivat toisiaan, jonka jälkeen kysely järjestettiin uudestaan. Kaikkien pisteet nousivat, yhtä poikkeusta lukuunottammatta: brittinuoret olivat, päinvastoin kuin kaikki muut, onnistuneet laskemaan maansa pisteitä.

[Ei aihetta]Torstai 30.10.2008 20:11

Mietin tässä yhden tsekkiläisen jälkeen sellaista, että miksi rasisti usein suuttuu kun hänestä tekee ei-suotuisaa stereotypiaa, vaikka hän itse esittää samaa muista (ja vielä perusteilla jotka eivät ole sidottuja hänen kohteidensa mielipiteisiin)?

[Ei aihetta]Lauantai 25.10.2008 05:39

Jossain vaiheessa iltaa tajusin että olen ainoa seurueesta, jonka molemmat vanhemmat ovat suomalaisia. Puolalaisia, saksalaisia, puoli-puolalainen ja puoli-venäläinen, ja minä. Ei yhtäkään Suomi!-nationalistia. Imagine how great is that.

Kansan presidenttiSunnuntai 12.10.2008 15:15

http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2008/06/26/hiiri-joka-murisee/200817095/145

Artikkeli on kesäkuulta, mutta sama pätee Obaman kamppanjassa vieläkin: selvästi suurimman osan kamppanjarahoituksestaan Obama saa tavallisilta yksityishenkilöiltä alle sadan dollarin lahjoituksina. Vallankumouksellista?

IsältäLauantai 11.10.2008 04:19

"Venäläiset ovat mukavia ihmisiä. Tänne vain mahtuu mukaan miljoonia näitä kusipäitä." -Isä

Wajdan KatynSunnuntai 05.10.2008 17:15

Päätin aloittaa muutoin hilpeän eilisillan jo lähes elävän legendan mainetta nauttivan Andrzei Wajdan Katyn-elokuvalla (joka esitettiin nyt Suomessa tietääkseni vasta toista kertaa). Tasan kaksituntinen ja vanhahtavaan tyyliin kuvattu puolalaiselokuva on suorastaan piinaavan voimakas katselukokemus joka ei armahda katsojaa brutaaleimmiltakaan yksityiskohdilta. Elokuvan väkivalta näyttää pelottavan aidolta. Pianisti oli Roman Polanskille se henkilökohtainen elokuva, joka miehen täytyi lopulta tehdä; Katyn on tätä todellakin Andrzei Wajdalle, jonka isä oli yksi Katynin uhreista.

Synkkyydessä Wajdan Katyn-dramatisointi ylittää jopa kaikki tietämäni Holokaust-aihetta käsittelevät elokuvat, sillä se ei tarjoa katsojalle hetkeäkään hengähdystä (hitaammin etenevät kohtauksetkin kuljetaan pahaenteisen ja painostavan epätietoisuuden alla) tai valonhäivää: elokuvasta vyöryy tunteiden, symboliikan ja puolalaisen isänmaallisuuden tulva yli katsojan alati painostavana kuin tuhoava, musta, myrskyävä meri.

http://www.thewip.net/contributors/2008/04/interview_with_polish_director.html Arvio ja Wajdan haastattelu (Vera von Kreutzbruck).

http://www.youtube.com/watch?v=MWPIleYTjB4&feature=related Elokuvan traileri.

http://en.wikipedia.org/wiki/Katyn_massacre

Kuinka kakkua jaetaan? Lauantai 27.09.2008 05:26

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/taustat/id99619.html

http://www.yle.fi/tvuutiset/uutiset/upics/taulukot/eriarvoisuus/taulukko4.gif

http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/ulkomaat/2007/07/540985

Kauhajoen tapahtumien jälkeen hallitus, Matti Vanhasen suulla, peräänkuulutti suurempaa yhteisöllisyyden tunnetta. Miksi minusta näyttää siltä että heidän(kin) ajamansa talous- ja sosiaalipolitiikka edustaa enemmänkin ihmisiä sosiaalisesti eriyttävää politiikkaa?

Vai korvaako kadoksissa olevaa yhteisöllisyyden ja yhteisvastuullisuuden tunnetta urheiluseuraan kuuluminen ja maanpuolustus, joihin rahaa ohjaamalla suomalaiset yritysjohtajat yritystensä yhteiskuntavastuuta nyt toteuttavat?