IRC-Galleria

MasterTool

MasterTool

Pierdolenie o Szopenie

Selaa blogimerkintöjä

Venäjä-dokkariSunnuntai 31.01.2010 22:48

http://www.youtube.com/watch?v=jeK6spOIVro

Mielenkiintoinen dokumentti elämästä nyky-Venäjällä, jossa etsitään syitä siihen miksi väki vähenee Venäjällä kohtalaisen kovaa vauhtia.

Dokumentissa matkataan Moskovaan, sitten Krasnodariin Pohjois-Kaukasukselle ja lopuksi Irkutskiin Siperiaan.

Ranttia FacebookistaMaanantai 18.01.2010 16:45

Miksi pitäisi alkaa aktiiviseksi Naamakirjassa? Linkata sinne kolme kertaa päivässä status-merkintä ja antaa itsestään kuva menevänä ja mielenkiintoisena tyyppinä, vaikka ei sellaista oikeasti ole. Tai luoda itselleen julkisivu nuorena menestyvänä aikuisena, joka tuntee just ne oikeat 200+ ihmistä.

Verkostoituminen on nykyisen menestyksentavoittelu-kulttuurin mukanaan tuoma ilmiö, jolle moderni teknologia antaa mahdollisuuksia ja kehyksiä. Olkaa ihmiset omia itsejänne. Voin rehellisesti sanoa, että vietän noin 33-kertaa ennemmin aikaa ihmisten kanssa, joiden seurassa viihdyn kuin huidon siellä kaupungin "ainoassa oikeassa" hevibaarissa, firman verkostoitumispäivillä tai Facebookissa tekemässä itselleni naamaa.

Kirjoittanut: Galtsupentu -83
Facebookin aktiivijäsen jo vuoden ajan. Saldo 77 kaveria, joista aika monesta voi oikeasti sanoa pitävänsä/arvostavansa ihmisenä.

Neljännestä Baltian maastaLauantai 02.01.2010 21:20

http://jokisipila.blogspot.com/2009_12_01_archive.html

Sanoisin että varsin pätevä analyysi nyky-Suomen historiasta. Vastauksena siihen, "Miksi muistutamme enemmän Ruotsia ja Pohjoismaita kuin Baltiaa ja Puolaa?"

True BloodTiistai 29.12.2009 19:24

YLE TV 2 aloittaa maaliskuussa 2010 esittämään sarjaa True Blood (Ohj. Alan Ball mm. Six Feet Under, American Beauty). Kiitos Yle tästä yllättävän rohkeasta valinnasta todellisen laatudraaman saralla.

http://www.youtube.com/watch?v=vxINMuOgAu8

http://www.youtube.com/watch?v=U7ljoLGNSec

TSH-aiheisilta foorumeilta koottuaSunnuntai 27.12.2009 04:40

Mitä Tolkienilta oli jäänyt TSH:sta pois, että TSH:sta olisi tullut realistisempi, vähemmän kliseinen ja inhimillisempi. Muutama ehdotus oli:

- Frodo ja Sam yöpyvät Mordorissa örkkimajassa. Siellä on örkkiäiti örkinpentujen kanssa, ja örkinpennut kysyvät: Milloin tää sota on ohi ja koska isi tulee kotiin?

- Minas Tirithissä on örkkisotavangeista muodostettu vapaaehtoisyksikkö. He taistelevat kaikkein kovimmin, sillä jos Minas Tirith murtuu, Sauron teloittaa heidät pettureina.

- Sarumanilla on joukoissaan haltiapalkkasoturiyksikkö. Haltiat ovat kypsyneet ihmisten jahkailuun ja saamattomuuteen, ja haluavat tehokkaan ja kykenevän hallinnon. Sitäpaitsi Saruman maksaa hyvin.

Hienoja ehdotuksia! Ei millään pahalla pappa-Tolkien, mutta luomasi hieno maailma on aika mustavalkoinen, on vain hyvä ja paha, ja se paha on luotu vain hyvän ritarin tapettavaksi, muutenhan se tappaa sinut ja perheesi. Harmaan eri sävyt, myös "hyvissä" hahmoissa ja kansoissa, olisivat luoneet tarinaasi älyllistä syvyyttä ja tehneet siitä meitä aikuisia lukijoita paremmin puhuttelevan.

Puolan kielestä ja vähän muistakinLauantai 26.12.2009 01:40

Tiesin että se olisi vaikeaa, mutta että vaikeinta? Monien mukaan on. Jos sitä ei rakasta sitä ei opi. Ja sen rakastamiseenkiin kuuluu useasti päänhakkaaminen seinään. Wesolych swiat i scszesliwego nowego roku!

http://www.crystalkiss.com/worlds-hardest-languages-learn/

http://www.claritaslux.com/blog/polish-hardest-language-learn/

Tässä hyvää yritystä selittää "miksi?" helposti ymmärrettävien esimerkkien avulla: http://hubpages.com/hub/Most_Difficult_Languages_-_Polish

(Tämän merkinnän piilotarkoitus oli saada minut tuntemaan itseni paremmaksi, koska teen tolkuttomasti kielioppivirheitä.)

FSI taas listaa englanninkieliselle henkilölle vaikeimmaksi kieleksi oppia japanin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hardest_language
"Laki käytännöstä estäisi lopulta kaiken muuntogeenisten kasvien viljelyn maassamme."

Näin kiteyttää perinnöllisyystieteen emeritusprofessori Petter Portin 22.11. Helsingin Sanomien mielipide-palstalla hallituksen 13.11. eduskunnalle antaman lakiesityksen tulevan vaikutuksen.

Lakiesitys lyhykäisyydessään määräisi (ja todennäköisesti tulee määräämään, kun Vihreätkin istuvat hallituksessa) geeniteknologialla parannellun perunan viljelyksien ja tavanomaisella tuotantotavalla viljellyn perunan välille 18 metrin suojarajan, luonnonmukaisella menetelmällä viljellylle suojaraja olisi 30 metriä. Suojarajan tarkoitus olisi estää risteytyminen. Portin kirjoittaa Ruotsissa ja Hollannissa vastaavan suojarajan olevan 3 metriä ja Tanskassa 2 metriä. Kotimaistenkin tutkimusten mukaan 2-3 metrin suojaraja on riittävä.

18-30 suojarajan asettaminen vaikuttaa siten ettei yksikään viljelijä ota geenimuunneltua perunaa pelloilleen jos joutuu jättämään kymmenien metrien levyisiä kaistaleita viljelemättä. Saatavilla olisi esimerkiksi perunaruton kestävä geenimuunneltu perunalajike.

Vaikuttaa siltä että edistyksellistä viittaa harteilleen asetteleva Kokoomus on taipunut Keskustan kantaan, jotta saa jatkossa taas toteuttaa sille itselleen olennaista politiikkaa keskustan myötämielisyydellä. Myöskin koska keskimäärin teknologiamyönteinen Vihreät istuvat hallituksessa, oppositio tuskin tulee vastustamaan lakialoitetta ja asian toteutuminen Suomessa tulee siirtymään hamaan tulevaisuuteen.

Epun henkiTorstai 12.11.2009 17:57Ensimmäisessä kuvassa siperianhuskyn pentu, ja toisessa karjalankarhukoiran pentu. Kun olin lapsi meillä oli koira Eppu, joka oli näiden kahden risteymä. Kun oli 30 pakkasta Eppu kaivoi pihalle lumikasaan itselleen pesän josta sitten kohosi höyryä koiran hengityksen kuumuudesta. Eppu myöskin muisti aina palvoa täysikuuta ulvomalla. Harrastin myös Epun selässä ratsastamista, mikä on aivan mahtava harrastus pikkupojan ja koiran välillä. Nykyään sitä on tosin niin läski, että pitää tyytyä kakkosvaihtoehtoon ja ratsastaa sudella virtuaalitodellisuudessa.

Vähän alkanut tuollaista tekemään mieli tässä viimeaikoina. Koiran pitää näyttää koiralta. Sekarotuisen ottaisin mielelläni, sillä minua ei kiinnosta tehdä koirasta näyttelyprimadonnaa, ja ovat usein terveempiäkin.

Hummani heiTorstai 12.11.2009 17:38

Ote päivän Hesarin mielipide-osastolta:

"Turussa arkeologinen tutkimus painottuu Ruotsin vallan aikaan. Heimojemme rautakausi on unohdettu ... Syynä tähän on se että Turku (Åbo) tahtoo korostaa kuuluvansa Itämeren piirin läntiseen kaupunkiperinteeseen. Ikiomaa itäisen kulttuurin (Venäjä ja Baltia) perintöä vähätellään ja vierastetaan."

Näin kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalle Jukka Paaso, arkkitehti Turku. Paason ajatukset herättävät tiettyä vastakaikua minussa. Seuraavassa erittelen näitä. En halua kuitenkaan arvottaa sitä kumpi sinällään on parempaa, läntinen vai itäinen kulttuuriperintö.

Suomalaiset ovat vain osa Itämeren suomalaisia heimoja, laajemmin suomalaisugrilaisia kansoja, joista suurin osa asuu Venäjällä, nykyään tosin valtaväestöön monien muiden tavoin sekoittuneina.

Suomalaisia ja puolalaisia yhdistää samankaltainen tyhmänylpeys itänaapureitaan kohtaan (jonka he itse saavat taas saavat kokea omilta länsinaapureiltaan). Puolalaiset ja suomalaiset ovat kansoja joilla on itäinen alkuperä, mutta vuosisatojen aikana on suurelta osin omaksuttu läntinen kulttuuri. Molemmilla kansoilla on tietty idänromantiikka, joka valitettavasti on historiansaatossa näyttäytynyt isännän elkeisenä suhtautumisena itänaapureitaan kohtaan. Tässä ollaan hyvin lähellä läntistä imperialismia.

Jatkosodan aikana historian saatossa läntisiksi muuttuneet heimoveljet saapuivat valloittajina Itä-Karjalaan, jossa nämä pyrittiin kansallisesti herättämään suomalaisiksi, vaikka heillä, yksinkertaista elämää elävillä karjalaisilla oli kulttuurillaan paljon lähempänä alkuperäistä (josta suomalaisetkin tulivat) säilynyt elämänmuoto.

Yhteiskunnallisesti Suomi ja Ruotsi muistuttavat paljon toisiaan (tai siis Suomi muistuttaa paljon Pohjoismaita vuosisatojen vaikutuksen jälkeen, ja paljolti hyvä niin), mutta suomalaisten ihmisten alkuperä ei ole lännessä. Suurimmalla osalla suomalaisten sukulaisista lukee passissaan Venäjä. Suomi ja Viro muodostavat vain läntisen poikkeuksen muiden itäisten sukulaistensa joukossa.

Myöskään suomalaiset eivät koskaan olleet viikinkejä toisin kuin skandinaavit. Suomalaisten ihmisten alkuperä on aivan muualta kuin skandinaavien. Väittäisin että suomalaisia lähimpänä ovat virolaiset, sitten muut baltit, ja myös läntisen Venäjän pohjoisosalla elää paljon nykyään venäläistyneitä karjalaisten jälkeläisiä. Samoin koko ajan valtaväestöön sulautuvia suomalaisugrilaisia heimoja elää pitkin suurta Venäjää.