IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat -

Osoite vaihtunutTiistai 03.11.2009 23:20

Blogi nykyään osoitteessa: http://ihmeidenpietari.blogspot.com/

Tsarskoye SeloSunnuntai 13.09.2009 17:44

Hetki on taas mennyt edellisestä kirjoittelusta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan tai vieläkin myöhemmin?

Tiistaina sitten kaupungilla oli jonkinlainen tilaisuus Pietarin toisen maailmansodan aikuisen piirityksen alkamisen kunniaksi, vähän puheita, musiikkia ja pieni paraati, yllättävän vaisua toimintaa.

Keskiviikkona oli tosiaan ekat Venäjän kielen tunnit 10-1340 ja taso tuntui olevan itselle aika sopiva, eipä tuosta sen enempää mainittavaa.

Perjantaina kävimme porukalla Pushkinassa joka on pieni kaupunki 24km Pietarista etelään, noin 30minuuttia Elektritskajalla Vitebskin asemalta ja opiskelijakortilla mukavan halpaa (24rub) lystiä.

Pushkinassa pyörimme Ekaterinan palatsissa ja siihen liittyvässä puutarhassa. Palatsissa oli suunnilleen samaa tavaraa kuin eremitaasissakin mutta vain pienemmässä mittakaavassa, tässä paljon hehkutetussa meripihkahuoneessa ei mielestäni ollut mitään nähtävää. Puutarha sen sijaan oli erittäin kaunis ja vataosin hyvin hoidettukin, ehdottomasti 130rub opiskelijalipun väärti :)

Illalla tai pikemminkin yöllä oli vuorossa kanavaristeily Nevalla siltojen avautumista katselllen ja koska siltojen avauduttua jäimme väärälle puolelle joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi bilettäminen kello kuuteen asti kun metro jälleen avasi ovensa.

Kiekkoakin olisi lauantaina ollut jääpalatsissa tarjolla, mutta ei tullut tällä kertaa sitten lähdettyä.

KaupassaMaanantai 07.09.2009 23:45

Tänään oli sitten eka tapahtuma koulun puolesta kun oli eka tapaaminen kielikurssin toimesta, jatkossa opiskellaan maanantaisin ja keskiviikkoisin 10-1340 venäjää.

Sitten varsinaiseen asiaan eli kaupassa käymiseen! Käytiin siis tuossa lähellä grazhanski prospektia olevassa okei tjsp kauppakeskuksessa josta shopattiin yhtä sun toista. Kassalle kun mentiin niin siitähän se säätö vasta alkoi kun parista tuotteesta puuttuivat viivakoodit tai ne olivat haalistuneita tai muuten vaan epäkelpoja. Myös elektroniikan suhteen on hassu systeemi, tuote pitää maksaa kaupan sisällä elektroniikkaosaston kassalle josta saa jonkun hassunhauskan lapun ja tätä lappua sitten kassaneiti ihmettelee. Eikä tietenkään puhettakaan että elektroniikkaosastolla olisi myyjä tästä toiminnasta millään tavalla vihjaissut. Noh, tavarat kuitenkin saimme ja takana jonossa ihmiset olivat tyytyväisiä.

Ai niin! Kunnon sinappia ei muuten taida löytyä mistään, huomenissa menen varmaankin tsekkaamaan Stockan ja jos sieltä ei löydy niin... jotain.


Kouluun? DA!Lauantai 05.09.2009 14:56

Perjantaina tosiaan käytiin ihan koululla tekemässä venäjän kielen tasotesti jonka perusteella meitä vaihtareita sitten paiskotaan edelleen pienempiin, ilmeisesti tason mukaan määräytyviin ryhmiin. Tämä siis se koulussa käynti kuluneen viikon osalta, ensi viikolla ilmeisesti on jotain suurempaa infoa ja kieliryhmän ensi kokoontuminen maanantaina.

Nyt meillä on muuten internet! Ei ns kunnon internet mutta jonkinmoinen internet kuitenkin (hidas) ja pienellä virittelyllä voidaan käyttää muitakin portteja kuin 80.

Itse netin hankkiminen meni niin että jonotimme toimistoon jossa allekirjoitimme sopimukset, kävimme maksamassa alakerran automaattilla ja toimitimme kuitit sitten samaiseen toimistoon jossa sopimus tehtiin. Sitten netti kuulemma kytketään päivässä tai parissa. Parin päivän päästä jono toimistolla oli vieläkin suurempi kun marssimme valittamaan toimimattomasta netistä. Illalla tuo toimistossa majaileva ukkonen kävi huoneissamme ja soitti johonkin, mitä ilmeisemmin korjasivat päin v****a kirjoitetut mac-osoitteet oikeiksi ja sitä rataa, näin saimme tämän hitaan netin sitten toimimaan.

Kouluun? Njet!Lauantai 05.09.2009 14:43

1.9.2009

Tänään 1.9. mitä ilmeisemmin on se päivä jolloin täällä opettajat ja opiskelijat aloittavat koulunsa, vaihtareille se kuulemani mukaan merkitsee lähinnä sitä että opettajat alkavat nyt tehdä lukujärjestyksiä ja suunnitella opinto-ohjelmaa käytännössä. Se koska koulu todellisuudessa alkaa on jäänyt vielä toistaiseksi hämärän peittoon.

Eilen käytiin taas vähän keskustassa kävelemässä puistoja ja ihmettelemässä nähtävyyksiä sekä tietenkin ravintolassa syömässä :) Illemmalla Slovakialaiset ystävämme tarjosivat Gulashia joka on sielläpäin hyvin suosittu keitto. Pähkinänkuoressa se on suomalaista lihasoppaa mutta sakeampaa ja jotenkin mehevämpää. Päivällä siellä ravintolassa söin muuten jotain venäläistä lihakeittoa jonka nimeä en nyt kuitenkaan jaksa muistaa, erityisesti liemi oli erittäin maukasta mutta valitettavasti lihan kanssa oli ilmeisesti säännöstely voimassa, joten sitä oli korvattu nakilla ja pekonilla sekä siltikin vielä säästelty.

Saamme muuten ehkä "kunnon" internetin tänään jahka toimimamme koneidemme mac-osoitteet tuolle erääseen toimistoon missä majaiee ilmeisesti jonkinlainen mikrotukihenkilö, eipä muuten hänkään täkäläiseen tapaan osaa tai ainakaan halua puhua sanaakaan englantia.

MonumenttiLauantai 29.08.2009 21:33

Ikkunasta näkyy tosiaan tämmönen.

Muuten olo on vielä aika turistimainen, joskaan ei niin paljoa kuin vielä eilen saatikka torstaina. Loppukin turistifiilis tosin luultavasti haihtuu jahka koulu tiistaina alkanee. Samalla varmaan ravintolakäyntien määräkin vähenee olennaisesti, vaikka hinta onkin suht alhainen 8-14 euroa.

Paikallisesta kodinkoneliikkeestä muuten shoppasin jonkinmoisen jakopistokkeen joka jakaa yhden maadoittamattoman / maadoitetun kahdeksi maadoittamattomaksi ja yhdeksi maadoitetuksi, suomessa mitä ilmeisemmin suht laiton viritys? Käyttöön en tuota tietenkään ajatellut mutta näytti niin veikeätä että pitihän se edulliseen 80 ruplan hintaan itselleen hankkia. LIsäksi kyseistä tuotetta ei kuulemma siinä liikkeessä myydä joten asiaa hieman selviteltiin (parhaimmillaan kahdeksan kaupan työntekijää, esimiesporras mukaan lukien) mutta lopulta kuitenkin olin tuon veikeän kapistuksen ja leimattujen kuittilappujen onnellinen omistaja!

Ai niin, Slovakialaiset ystävämme järjestivät myös bileet pari kerrosta alempana. Istuimme siis tuossa ehkä ~18 neliön keittiössä kaikki 12 pöydän ympärillä ja joimme kuka mitäkin, välillä sitten kerrosvalvojan virkaa hoitava babushka kävi meille ystävällisesti muistuttamassa että söisimme myös tarpeeksi :)

PietarissaPerjantai 28.08.2009 22:17

Eli perille päästy ehjänä yms, junasta löytyi sopivasti pari samaan paikkaan tulevaa suomalaista joten käytännön asiatkin sujuivat varsin kivuttomasti.

Asuntola on samassa rakennuskompleksissa IMOPin tilojen kanssa eli koulumatka saattaa taittua jopa täysin sisätiloja pitkin :) Itse koulu alkaa vasta 1.9. eli ensi viikon tiistaina joten aikaa tutustua paikkoihin täällä ja kaupungilla on rutkasti.

Asuntolan varustelusta muuten niin huoneesta löytyy rajallinen määrä tilaa vaatteiden säilytykseen, sänky vuodevaatteinen, pöytä, yöpöytä, hyllykkö ja yllättävän hyvä tuoli ja koska kyseessä on kahden hengen huone niin tietenkin kaikki x2, myös ihmiset. Keittiöstä puolestaan löytyy pienen pieni pöytä, kaksi tuolia, työtasot, venäläinen jääkaappi sekä hella. Sinänsä ihan asuttava paikka, ainakin jos torakkaongelma ei nyt yhtäkkiä käänny räjähdysmäiseen nousuun.

Nettiä on sen verran mitä viitsii kännykästä läppäriin ohjattuna käyttää (jotain 16snt per megatavu) mutta vissiin joskus saadaan noihin seinistä törröttäviin piuhoihinkin jotain eloa. Niiin, nettipiuhoille tosiaan ei ole mitään rasian tapaistakaan vaan ne yksinkertaisesti vain törröttävät betonista :)

Ikkunastakin näkyy jokin perivenäläinen asia.. ilmeisesti liittyy voimalinjoihin jotenkin, mutta linnunpesistä päätellen ei ole käytössä. Tästä lisää ja kuvia sitten joskus

Teen varmaan paremman blogin vaikkapa blogspottiin jahka saan kiinteästi veloitetun yhteyden, sitten joskus.

Palailkaamme joskus!

Pietariin! Keskiviikko 26.08.2009 00:39

Eli Pietariin huomenna Sibeliuksella ja siellä sitten ollaan johonkin 30.1. asti vaihdossa, välillä toki varmaan suomeen käymään ja sellasta.

Piti kyllä enemmänkin kirjotella blogin tapaista tänne tai blogspottiin, mutta eihän sitä mukamas ehtinyt jotenkin tähän se nyt jäi.

Myöhemmin sitten joko pidän tai en pidä blogia jonnekkin tai en yhtään mihinkään.

Da svidanie ->

Ja taas on hauskaaTorstai 19.03.2009 19:52

Muut vetää taidolla mutta Adrian Mutulla

Hauskaa, part 2Keskiviikko 18.03.2009 13:47

Jos Nokia lähtee pois niin jäähän tohon vielä Ylöjärvi ja Pirkkala.
« Uudemmat -