IRC-Galleria

Yön aforismiTiistai 08.05.2007 22:09

07.05.2007
Pylly on sitä vakoa varten siinä.

Istuskelen pihlajistossa, huomenna liftaan tampereelle takas.

08.05.2007
Jatkoin myöhemmin kirjoittamista. Kotiutuminen ja toipuminen. Reissu kyllä palkitsi.

Hox: Helsingin parhaalla ja ainoalla liftauspaikalla Tampereen suuntaan, on mainos. Siinä on kaksi liftaavaa kruunukorkinavaajaa, ja teksti "älä ota kyytiin mitä tahansa - vie mökille mendoza -punaviini". Tai tuon tyylistä. Ghnn kiitti.

Ensimmäisenä kyytiin otti riihimäeltä kotoisin oleva laborantti. Oli viemässä betoninäytteitä Helsingistä labraan Riihimäelle. Puhui myös dementoituneesta mummostaan: "Kaikilla meillä on se edessä. Toivottavasti allah vetäisee kerralla johdot irti siinä vaiheessa kun sen paikka tulee".

Riihimäellä päädyin vähän kehnoon paikkaan. Kyydin hämeenlinnaan tarjosi kuitenkin mies, joka oli menossa sairaalaan katsomaan myyräkuumetta sairastavaa vaimoaan. 3 viikkoa kytee, sit teholle, kuumetta, munuaiset käryää ja neste turvottaa. Hirveä tauti. 1/1000 ei selviä siitä. Saa keväisin jostain liitereistä.

Hämeenlinnassa tuli jo ihmisiä vastaan, jotain hippejäkin. Juttelin ja kyselin neuvoa liftauspaikoista. Sielläkin oli melko selkeä "ainoa" liftauspaikka. Ja hyväksi totesinkin. Piristi saada paljon hymyileviä katseita täkäläisiltä. Pidin vähän jurompina. :)

Kyydin hämeenlinnasta multisiltaan tarjosi työterveyspuolen sairaanhoitaja, joka opiskeli virkamiesruotsia kasetilta täydentääkseen opintojaan. Kertoi siitä miten kuntaliitosten vuoksi terveysasemilla jäsentyy velvollisuudet ja vastuualueet täsmällisemmiksi, kun aiemmin jokainen teki vähän jotain. Hyvässä ja huonossa. Multisillasta ryynäsin bussipysäkille ja kuusi tuntia oli mennyt aloittamisesta.

Tykkäsin, oli virikkeellistä. Autokouluun jonkinlaista normitettua ohjeistusta liftauskulttuurista. Esimerkiksi: Kyltti = haluan vain kyltin osoittamaan paikkaan. Kyltti + peukku = olen epätoivoinen, kelpaa jos edes samaan suuntaan pääsee.

Säkällä ehkäisee osaltaan ilmastonmuutostakin marginaalisesti.

Vauhtisokeus muuten toimii toisinkin päin. Vähän aikaa kun katselee viuhuvaa liikennettä, rupeavat autot "menemään taaksepäin" pysähtyessään. Yhh.

Ja ohiajavien ihmisten ilmeistä näkee vähän asenteita jo - ainakin sen verran, onko kyseessä henkilö, jolta saisi kyydin.

Jatketaan aforismeilla: Jos jakaa maailman karkeasti hyviin ja nihkeisiin tyyppeihin, kohtaa liftatessa vain niitä hyviä.

Siksipä tuo onkin uudistavaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.