IRC-Galleria

Miltzu

Miltzu

Punainen jellona!

Uusimmat blogimerkinnät

Liikunta tekee fiksuksi (vai hulluksi)?Tiistai 09.05.2006 01:43

Olin tänään BodyPumpissa ja kaiken sen raadannan keskellä ehdin ajatella asioita. Ehkä jopa tajusin itsestäni jotain. Tai sitten ainakin sain vahvistusta sellaiselle jota olen jo pitkään miettinyt. Tässä muutama fakta itsestäni näin pohjustukseksi:

1) Viimeisen 7 vuoden aikana olen asunut 13:ssa eri asunnossa.
2) Viimeisen 7 vuoden aikana olen ollut töissä 8:ssa eri paikassa, yhtäjaksoisesti enimmillään reilun vuoden per työpaikka.
3) Viimeisen 7 vuoden aikana olen ollut 4 kertaa avoliitossa ja seurustellut vakavasti 5 kertaa. Neljän eri miehen kanssa.
4) Viimeisen 7 vuoden aikana olen aloittanut liikuntaharrastuksen n. 10-15 kertaa. Lähes aina se on loppunut kuukaudessa.
5) Viimeisen 7 vuoden aikana olen vaihtanut hiustyyliä karkeasti laskettuna 40 kertaa.

Sitä miten nopeasti olen erinäisiin asioihin kyllästynyt (työpaikka, asunto, miehet, vaatteet, kengät, hiukset, harrastukset jne) ei tähän kehtaa edes kirjoittaa. Yleensä kyllästymisestä menee vielä ainakin jokin aika siihen lopulliseen vaihtoon tai luopumiseen. Joka tapauksessa, sen sijaan että etsisin vikaa itsestäni olen aina pistänyt sen vaihtoon, mihin milloinkin olen kyllästynyt.

Miten tämän voisi tulkita? Että mulla on jotain "pieniä" keskittymisongelmia? Ettei mulla ole pätkääkään pitkäjänteisyyttä? Että mulla on sitoutumiskammo?

Keskittymiskyvyn puutteen huomasin jo koulussa kun en koskaan jaksanut täyttä 45 minuutin oppituntia istua hiljaa paikallani kuuntelemassa, tylsyys ja kärsimättömyys aiheutti usein ihan fyysistä tuskaa, tunnetta siitä että eikö tää lopu IKINÄ. Mitään sellasta mikä ei ole "kivaa" ei jaksaisi sitten pätkääkään, oli kyse sitten tylsistä rutiinitöistä tai kämpän siivoamisesta. Onkohan mulla joku ADHD?

Joku kotipsykologi ehkä sanoisi että sitoutumiskammo tai ongelmat paikoilleen jäämisessä on peruja vanhempien ilkeästä avioerosta mikä osui "pahaan kehitysvaiheeseen". "Älä suotta kiinny tai sitoudu mihinkään, se viedään kuitenkin pois". Tai sitten syynä on kotona päähän nakutettu "aina voi mennä paremminkin, pitää yrittää vielä enemmän". Vituttaa heti jos tuntuu siltä että on jumahtamassa johonkin. Vaikka menisi kuinka hyvin.

Okei, ongelma tunnistettu. Kysymys kuuluu: Millä se korjataan? Kattaakohan meidän firman sairaskassa mielenterveyshoidon?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.