IRC-Galleria

Miltzu

Miltzu

Punainen jellona!

Uusimmat blogimerkinnät

Oletteko koskaan huomanneet, että kun uuden ihmisen kanssa tovin keskustelee niin usein löytyy jokin yhdistävä tekijä, paikka tai henkilö? Tai tuntuuko siltä, että aina tulee tuttuja vastaan, ihan sama missä sitä liikkuu? Musta tuntuu siltä vähän turhankin usein. Tässä joitain esimerkkejä.

Taustaa: Olen kotoisin pienestä Sysmän kunnasta Lahden ja Jyväskylän puolivälistä, asukkaita alle 5000, lukiossa minun aikanani alle 90 opiskelijaa, eli ei ihan kauheasti väkeä.

* Kävin viime viikonloppuna Imatralla (asun siis Tampereella). Pois lähtiessä istuin junassa samassa vaunussa erään sysmäläisen jätkän kanssa. Tosin vain naamatuttu, nimeä en muistanut.

* Samaisella Imatran reissulla vaihdoin junaa Riihimäen rajalla ja päätin samalla soittaa kuulumisia tamperelaiselle kaverille Hannalle. Hän naureskeli, että kaikki taas matkustaa junassa, hänen kaverinsa Elsa oli myös junassa matkalla Helsingistä Jyväskylään. Todettiin että olen sitten nousemassa samaan junaan. Meni matka rattoisasti Elsan kanssa ravintolavaunussa. Matkalla omasta vaunusta ravintolavaunuun bongasin vielä yhden hyvän koulukaverin samasta junasta.

* Tällä imatralaisella kaverilla on yksi kaveri minun lisäkseni Tampereella, nimeltään Jussi. Imatran kaveri oli viikko sitten Tampereella ja istuttiin yhdessä iltaa Hannan kanssa. Hanna jatkoi siitä sokkotreffeille pojan kanssa, kenet oli tavannut netissä. Tämä poika osoittautui tietysti Jussiksi. Eihän Tampereella siis voi olla muita sinkku-poikia.

* Laitoinpa itsekin nettiin ilmoituksen joskus aikana ennen tätä (ÄLÄ KYSY). Se ehtikin siellä olla 3 päivää, kunnes kuulin aiheesta vittuilua Imatran suunnasta. Koska tämä Jussi oli sen sieltä bongannut ja heti Imatralle raportoinut. Koska netissä on vain yksi ainoa deitti-ilmoituspalsta niin tottahan niin voin käydä. Sain ilmoitukseeni vastauksen myös vanhalta chat-tutulta, joka asuu Kemissä.

* No okei, tunnustan, olen tavannut yhden ihmisen tämän deitti-ilmoituksen kautta. Kun kerroin missä asun, hän jutteli että joku hänen tuttunsa on joskus asunut samoissa taloissa, että oli ollut muuttoapuna. Kun hän sitten näki missä asunnossa asun niin totesimme, että ostinpa sitten juuri hänen kaveriltaan asuntoni. Siinä kohtaa vähän kadutti, että olin jo ehtinyt kertoa paljonko siitä maksoin. Paljon, nimittäin.

* Kun tuo chat tuli tuolla jo mainittua, niin tulipa mieleen muutaman viikon takaa tapaus kun chatissa yksi nuori mies (vakiokasvo) kertoi kirjoittelevansa Kosovosta. Huutelin hänelle että mitäs Kosovossa, broidikin on siellä. Kerroin muutaman tuntomerkin veljestä ja siinähän se tietysti istui, chat-pojan vieressä viereisellä koneella juuri sillä hetkellä. No, pääsinpä lähettämään veikalle terkkuja Kosovoon chatin kautta.

*Pieneksi kyläksi tuntuu, että Sysmään ja sysmäläisiin törmäilee koko ajan. Esimerkiksi täällä Tampereella tulee kadulla vastaan usein Sysmän ajan tuttuja, yksi päivä mm. äitini seinänaapurin (paritalo) molemmat tyttäret. Hauska paritalo sinänsä, kun 4 lasta asunut tässä viime aikoina ja kaikki neljä muuttaneet Tampereelle siitä. Torstaina näin Onnelassa pikkuveljeni kaveria. Eikä telkkarikaan ole jäänyt osatta, Big Brotherin Antti A. on lukioajalta tuttu ja keväällä alkavassa Unelmakämpässä kisailee yksi lapsuusvuosien lähimpiä kavereita, Taneli.

* Tuolla aiemmin tuli mainittua tuo Hanna, niin onpa ollut jokunen hauska hetki hänen luonaan kun olen vaikkapa valokuvista bongannut omia koulukavereitani. Yksi Hannan parhaista kavereista seurustelee oman koulututtuni kanssa. Tai oikeastaan isompi yllätys oli tälle Hannan kaverille, kun hän huomasi Hannalla valokuvan, jossa oli hänen poikaystävänsä hyvä kaveri (mun exä) ja minä. Oltiinhan me sen tytön kanssa tavattu joskus näiden poikienkin kautta, mutta ei sitten osannut yhdistää. No, Tamperekin on ilmeisen pieni paikka, ei siitä mihinkään pääse.

* Viime viikolla olin Jyväskylässä työmatkalla. Valitin illalla kanavalla (n. 20-30 hengen ei-kovin-aktiivinen-joukko koulututtuja), että eivät ehtineet esitellä mulle tehdasta siellä. Yksi tyyppi kanavalta huuteli myöhemmin illalla, että "hitto kun olisin tiennyt, kyllä mä näin sut siellä ravintolassa istumassa, olisin voinut esitellä tehdasta". No kas kun ei tullut mieleen, että totta hemmetissä siellä on joku tuttu töissä.

* Joskus kuukausi takaperin vaihdoin galleriassa muutaman kommentin jonkun tamperelaisen tyypin kanssa. Seuraavana päivänä näin häntä sattumalta baarissa, sehän on selvä, koska Tampereella ei noita baareja kuitenkaan montaa ole. Olin liikenteessä parin kaverin kanssa. Eikös näistä kavereistani toinen ollut tämän galleria-tyypin lukioaikaisia koulukavereita ja vaihtoivat siinä muutaman sanasen. Myöhemmin myös kanavalta löytyi tuttu, joka tuntee tämän galleria-tyypin.

No tässä menisi loppuilta, jos nämä kaikki kertoisi. Tässä kuitenkin viimeisen kuukauden ajalta ekana mieleen tulevia. No ei, yksi vielä, parin vuoden takaa, on niin hyvä.

* Olin juuri aloittanut työni Tampereen Prismassa ja asunut kaupungissa muutaman kuukauden. Yksi työkaveri Suvi oli muuttanut Tampereelle hiljattain Pellosta. Siis Lapista, sieltä kaukaa kuitenkin. Kun hän kuuli, että olen Sysmästä hän kysyi heti tunnenko erästä Satua. Toki tunsin, Satun kanssa olimme 1-5 luokat kuin paita ja perse. Se aidoin "paraskaveri" mitä mulla on koskaan ollut. Satu ja Suvi olivat tavanneet aiemmin jossain yhtä odotettavassa paikassa kuin Suonenjoen mansikkapellolla kesätöissä. Ja mikäs siinä sitten, minä törmään Suviin Tampereella. Sitä on jaksettu ihmetellä monesti.

Ai niin, keväällä piipahdin Kiinassa työmatkalla. Pekingin lentokentältä bongasin yhden koulututun. Normipäivä siis.

Joskus oikeasti tuntuu siltä, että yhtään mitään ei voi tehdä ilman, että hetken päästä puoli Suomea tietäisi siitä. Tiedä sitten auttaako ulkomaille muuttokaan, pitää kokeilla...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.