IRC-Galleria

Miltzu

Miltzu

Punainen jellona!

Uusimmat blogimerkinnät

:)Torstai 14.02.2008 20:04

'nuff said

Krapulan parannukseenMaanantai 11.02.2008 18:42

Löysin lauantaina maan mainion keinon parantaa krapula: Sekoita puoleen pulloon siideriä 2 pussia Findrexiniä! Tämä ihmelääke löytyi vahingossa, etsin päänsärkyyn helpotusta repusta matkalla Serenaan ja ainoa lääkkeeksi kelpaava oli Findrexin, eikä muuta nestettä ollut tarjolla kuin kädessä ollut siideri. Maku ei tosin ollut paras mahdollinen, mutta viis siitä kun tietää miten hyvää se mulle tekee!

Miettikää nyt mikä konsepti, siinä on särkylääkkeet, kofeiini ja alkoholi näppärässä paketissa :)

HelmeeSunnuntai 10.02.2008 20:20

Eilen oli Pacifique ja oli kyllä ehkä vuosisadan parhaat bileet!

On ollut aika IHQU viikonloppu... :)

Toteutuneita unelmiaLauantai 09.02.2008 15:51

Koskaan ei saa luopua unelmistaan. Ne toteutuu kyllä. Se saattaa tapahtua silloin kun sitä vähiten odottaa ja aikaa on voinut kulua sellaiset 7 vuotta mutta ne toteutuu silti. Vaikka tänään väsyttääkin niin en tule koskaan unohtamaan sitä elämänvaihetta mikä sai arvoisensa päätöksen eilen. Vaikka toivottavasti se ei ollutkaan ihan viimeinen "hyvästi".

Lentävä lähtöKeskiviikko 06.02.2008 23:02

Piti keksiä jotain piristävää niin järkkäsin sitten talvilomasuunnitelmia itelleni.

perjantaina 21.3. Helsinkiin, lukioaikaisten kavereiden kanssa tyttöjenilta
lauantaina 22.3. lento Geneveen ja sieltä bussilla Grenobleen / Etelä-Ranskaan 5 päiväksi
torstaina 27.3. takaisin Helsinkiin
perjantaina 28.3. (näillä näkymin) laivalle ja päivä Tukholmassa -risteilylle!

Jos ei tosta tule lomastressi niin ei mistään :)

Sietämätöntä säätöäMaanantai 21.01.2008 05:59

On ollut taas sen mittaluokan viikonloppu ettei oikein enää järki pysty selittämään että miten mä aina onnistun tässä. Jos mun elämästä kirjottais elokuvan tai TV-sarjan, niin kukaan ei uskois että tää on ollu oikeesti tätä. Mutta ei kukaan pystyis keksimään mitään näin hullua. No, eipähän oo elämä tylsää ainakaan... Ja tää Tampere on liian pieni paikka mulle. Piiri pieni pyörii ja kaikki tuntee kaikki. Ja vanha sanonta pätee edelleen - yhdelle kun kumartaa niin toiselle pyllistää.

No mutta siis lyhykäisyydessään perjantaina pelattiin bilistä ja lauantaina juhlittiin Esan ja Lindan valmistujaisia, ja jatkettiin juhlia Ilveksessä. Ja koska nukuin kolmeen asti tänään niin päätin etten mene nukkumaan ollenkaan tänä yönä, kun taksi tulee viideltä hakemaan kentälle. Nukun sitten koneessa. Se olis siis parin viikon USA:n keikka taas edessä. Blääh, vituttaa ihan sikana lähteä. Tosin, tän viikonlopun huomioonottaen maasta poistuminen on aika hyvä idea :)

Mä aloitan uuden harrastuksen, sain levysoittimet tänään. Mulla on nyt sit kunnon "DJ-koppi" makuuhuoneessa, ja iso laatikollinen vinyylejä :) Harmittaa ihan sikana lähteä työreissuun kun pääsee vasta kahden viikon päästä testailemaan noita. Asian negatiivinen puoli on se syy siihen miksi noi soittimet nyt on tossa. Hyvin rakkaan ihmisen menettäminen puoleksi vuodeksi vaihtoon ulkomaille on aika kova hinta siitä, että pääsee noilla leluilla leikkimään. Aika surkea tunne katsoa oven sulkeutuvan edessä ja tajuta ettei sitä ovesta kulkenutta välttämättä näe ennen loppukesää. Ovi sulkeutui aika monessakin mielessä.

Putki päällä, edelleenTorstai 17.01.2008 09:46

Eilen koitti kulttuuriviikon kliimaksi - 7 veljestä Tampereen työnväen teatterissa. Ja kylläpä siinä olikin, pienelle tytölle pureskeltavaa! Kun esitystä oli jatkunut alle 5 minuuttia ja veljekset siinä kisailivat sählyn merkeissä, siinä kohtaa alkoi hiipiä sellainen tunne että EI NÄIN. 3 tuntia myöhemmin esitys loppui ja ymmärsin etten ollut tajunnut hevon vittua siitä mitä just äsken tapahtui. Raja mun taiteen ymmärrykselle siis löytyi. Ainoa hyvä puoli koko hommassa oli se, että lippu oli ilmainen ja siihen sisältyi väliajalla kahvi ja konjamiini.

Tänäiltana olisi Velcran keikka, siitä saisi hyvää jatkoa tälle mun henkilökohtaselle kulttuuriviikolle. Saa nyt nähdä jaksaako sinne lähteä, kun olo tuntuu siltä että tän päivän kulttuuriteko olisi mennä nukkumaan ennen puoltayötä...

Putki päälläKeskiviikko 16.01.2008 01:55

Kun ensin kitisee sitä ettei ole päässyt leffaan moneen kuukauteen niin kuinka ongelma paikataan? Käymällä perjantain ja tiistain välissä kolmesti leffassa. Perjantaina Sooloilua, lauantaina I am legend ja tänään Tummien perhosten koti. Tämä viimeinen oli erittäin positiivinen yllätys. Mielettömän hyvä leffa. Vaikuttava, koskettava, ajatuksia herättävä, sellainen jonka haluaa nähdä uudestaan ja kuunnella vielä vähän tarkemmin ja ajatuksen kanssa. Sellainen joka pitää ostaa kirjahyllyyn, siihen Paha maan viereen.

Noista kahdesta ensimmäisestä ei viitsisi sanoa mitään. Olihan ne ajanvietettä.

BiologiaaSunnuntai 13.01.2008 18:10

Päivän tietoisku ihmisen elimistön toiminnasta.

Moni varmasti tietää, että aivot käyttävät "sokeria" ravintonaan. Tätä käytetäänkin usein perusteluna sille, miksi hiilihydraatteja pitää syödä. Harva kuitenkin tietää, että elimistö pystyy tuottamaan itse hiilihydraatteja.

Aivot käyttävät energiakseen ainoastaan glukoosia tai ketoaineita, eivät proteiineja tai rasvaa. Jos elimistö ei tuottaisi glukoosia, voisi yöunikin olla vaarallisen pitkä aika ihmisen aivoille ilman energiaa. Aivot saavat energiansa siis veren tuomasta sokerista, verensokerista. Sen on pysyttävä tasaisena, jotta aivot voisivat toimia.

Elimistö varastoi syötyä hiilihydraattia glykogeeniksi maksaan ja lihaksiin, joista se on purettavissa energiantuotantoa varten. Lihaksissa olevaa glykogeenia ei voida mainittavasti palauttaa glukoosiksi verenkiertoon. Lihaskudoksessa olevat varastot tyhjenevät lihasten kulutuksen mukaan. Ilman lisätäydennystä maksan glykogeenivarastot tyhjenevät noin 12 - 24 tunnin kuluessa, minkä jälkeen elimistön on käytettävä korvaavia energianlähteitä pakollisiin glukoosin tarpeisiin.

Jos verensokeri laskee eikä maksassa ole glykogeenejä varastossa, elimistö paikkaa sen purkamalla elimistön varastoimia rasvoja glukoosiksi - toisin sanoen käynnistyy glukoneogeneesi, jossa elimistö alkaa muodostaa glukoosia vapaista aminohapoista sekä rasvojen glyserolista että laktaatista.

Jos taas verensokeri on liian korkealla, haima alkaa tuottaa insuliinia alentaakseen sitä. Ongelmia syntyy jos syö liikaa hiilihydraatteja kerralla. Kun verensokeri nousee liikaa, alkaa elimistö pumpata insuliinia verensokerin laskemiseksi, koska liian korkea verensokeripitoisuus on myrkyllistä. Sen jälkeenkin kun verensokeri on laskenut jo liiankin alas, saattaa veressä olla edelleen huomattavia määriä insuliinia, joka taas estää sen hormoniparin toiminnan, jonka tehtävänä olisi antaa maksalle käsky purkaa rasvavarastoja sokeriksi. Alkaa väsyttää ja heikottaa, tulee nälkä. Kun insuliini estää varastojen purkamisen, päädytään yleensä syömään lisää hiilihydraatteja, olon parantamiseksi. Tästä syntyy kierre, jolloin varastoja ei päästä purkamaan ja nälkä tulee ennen kuin syöty energia on edes kulutettu.

Koska elimistön glykogeenivarastot ovat pienet, on oltava keino muuttaa ylimääräiset hiilihydraatit joksikin jota voidaan varastoida, eli rasvaksi. Hiilihydraattien määrä veressä laukaisee insuliinin tuotannon ja insuliinin ansiosta veressä oleva ylimääräenergia varastoituu rasvakudokseen. Tätä kutsutaan lipogeneesiksi: mikäli elimistön glykogeenivarastot ovat täynnä, maksa muodostaa insuliinin avulla glukoosista glyserolia sekä rasvahappoja, jotka varastoituvat triglyserideinä rasvasoluihin.

Eli siis: Hiilihydraattipitoiset ateriat voivat aiheuttaa elimistössä näläntunteen, vaikka aiemmin syötyä energiaa ei olisi vielä ehditty kuluttaa. Ylimääräiset hiilihydraatit varastoituvat elimistössä rasvaksi. Käänteisenä reaktiona elimistö valmistaa varastoimastaan rasvasta sokereita (kuten glukoosia ja ketoaineita) energiaksi. Mikäli ruokavalio sisältää paljon hiilihydraatteja, elimistön ei "tarvitse" kuluttaa varastoituja rasvoja energiaksi. Vähähiilihydraattinen ruokavalio (VHH) taas pitää verensokerin tasapainossa, kun sokeri ei tule suoraan ruokavaliosta vaan maksan glukoneogeneesin kautta. Tämän vuoksi VHH:ta noudattavat eivät yleensä tunne äkillistä näläntunnetta eikä ruokailun jälkeistä väsymystä, joka johtuu verensokerin vaihteluista. Tasaisen verensokerin ansiosta VHH:ta noudattavat selviävät hyvin 2-3 aterialla päivässä tuntematta nälkää elimistön kuluttaessa varastoituja rasvoja.

No, siinä se oli yksinkertaistetusti, perustelu sille miksi pyrin välttämään hiilihydraatteja ja miksi painan tällä hetkellä 10 kg vähemmän kuin silloin, kun söin vielä vähärasvaista ja runsashiilihydraattista ruokaa.

Lisätietoja:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ketoosi_%28tila%29
http://fi.wikipedia.org/wiki/Karppaus
www.karppaus.info
http://www.solunetti.fi/fi/solubiologia/hiilihydraattien_synteesi/2/

Uusi vuosi ja puhdistautuminenTorstai 03.01.2008 01:18

Hyvä startti uudelle vuodelle: sain vuoden ekasta aamupalasta ruokamyrkytyksen. Vuorokauteen ei oo pysynyt mikään sisällä. On lievästi sanottuna tyhjä olo... Ja tässä olotilassa raahasin 2 matkalaukkua metrolla (jossa ei ole liukuportaita) lentokentälle. On varmaan kiva lento tulossa... Ironista sinänsä että ihminen, joka on matkustanut mm. Intiassa, Kiinassa, Brasiliassa ja Bulgariassa saa elämänsä ensimmäisen ruokamyrkytyksen Broadwaylla siististä ravintolasta. Kotona mun pitäis olla torstaina puolen päivän aikaan.