IRC-Galleria

Miltzu

Miltzu

Punainen jellona!

Uusimmat blogimerkinnät

AustraliassaTorstai 22.10.2009 21:32

Tätä otsikkoa ei ainakaan oo käytetty ennen...

Brasilian reissu oli ja meni, SAP meni liveksi yllättävän kivuliaasti ja maasta ehdittiin pois ennen kuin "shit hit the fan". Pari päivää go-liven jälkeen hyppäsin koneeseen, matkustin 39 tuntia ja päädyin Sydneyyn. Pari päivää Sydneyssä, shoppailua ja biletystä ja sen jälkeen tiukalla aikataululla infosessiot Newcastlen, Sydneyn ja Perthin toimistoilla. Jos joku ei tunne Aussien maantietoa kovin hyvin niin Sydneyn ja Perthin välissä on reilun viiden tunnin lento...

Nyt siis oon Perthissä ja täältä olis tarkoitus jatkaa matkaa Singaporen kautta Lontooseen lauantaina. Lontoossa viikko ja sit KOTIIN!!!! <3

On tää Australia aika hieno maa. Ihan älyttömän kaunista ja siistiä joka paikassa, ihmiset on tosi kauniita ja trendikkäitä mutta kuitenkin aika mukavia. Ihmiset liikkuu paikasta toiseen ILMAISELLA julkisella liikenteellä, fillareilla tai kävellen. Julkiseen liikenteeseen kuuluu mm. lautat joilla on ihan normaalia ylittää jokia joka päivä työmatkoilla. Ruoka on aika hyvää ja annokset ravintolassa on tosi terveellisiä ja pieniä, ainakin kun vertaa jenkkeihin mistä mulla nyt suurin vertailupohja tulee.... Kallistahan täällä on mut siihenhän me suomalaiset ollaan jo totuttu?

BrasiliassaPerjantai 09.10.2009 08:44

Mä oon vissiin kirjottanut tällä otsikolla ennenkin kun tuli selaimelta ennustus siitä mitä oon kirjottamassa.

Joktap, oon Brasiliassa, meidän saitti menee liveksi SAP:n kanssa ens maanantaina ja tässä on koko viikko painettu ihan reikä päässä töitä. Tänään oltiin riemuissamme kun päästiin lähtemään aikaisin töistä ja kello oli siis vähän vaille yhdeksän illalla kun lähdettiin toimistolta... Niin se vaan ihmisellä hämärtyy todellisuudentaju!

Olis kiva joskus vielä nähdä mun matkatavaroitakin. Ne jäi johonkin matkan varrelle maanantaina ja mitään havaintoa niistä ei ole. Oon neljän viikon reissulla joten olis käyttöä niille muillekin kamoille kun mitä sain käsimatkatavaroissa tuotua...

On ollut ihan tuottelias viikko mut kyllä mä mieluusti olisin jo kotona. On kai taas yksi niitä päiviä kun miettii mikä tässä elämässä on tärkeetä ja mikä ei. Ei tässäkään oo mitään saatanan järkeä.

Note to self: hanki matkatavaravakuutus.

Lääkärissä ramppaamistaTiistai 08.09.2009 00:08

Tässä on viime aikoina tullut käytettyä koko kiintiö lääkärivisiiteistä. Ensin murtui elokuun alussa ranne jota on kipsattu ja kuvattu ja tarkisteltu, ja sen jälkeen on käyty verikokeissa kerran jos toisenkin. Huomenna olisi taas aamulla verikokeet ja sen päälle kipsin poisto, tosin kipsi lähti jo lauantaina mutsin keittiösaksilla mutta on kai se hyvä käydä lääkärissä tarkistamassa että kaik on OK.

Kilpirauhasten TSH-arvot oli ylhäällä ja sain tyroksiini-reseptin. Aamulla käyn testaamassa nuo kilpirauhasarvot vielä uudelleen ja jos ne on edelleen kohollaan niin aloitan noita nappeja syömään. Oikeastaan toivon että niissä olisi edelleen vikaa, se selittäisi aika monta asiaa...

Huomenna Helsinkiin, keskiviikkona Berliiniin, sieltä perjantaina takaisin ja sitten pitkästä aikaa viikonloppu Tampereella :)

Elämä kirjahyllyssäLauantai 08.08.2009 18:04

Siivoilen kämppää, olen kantanut laatikoita varastosta kämppään ja päinvastoin, ja heittänyt säkkikaupalla tavaraa roskikseen. Äsken nostelin varastossa olleesta laatikosta kirjoja hyllyyn ja naureskelin itsekseni kuinka yhdellä hyllyllä olevat parikymmentä kirjaa ja kansiota kertovat niin paljon mun elämästä. Tässä listaus ko. hyllyn sisällöstä.

* Tutkintotodistus TTY:ltä
* Kansio missä on työtodistuksia
* Diplomityö
* "Kirja minusta" (lapsuusajan valokuvia, lehtileikkeitä jne)
* Liikola-Taipale -kyläkirja (kotikylän tarinoita ja valokuvia)
* Äidinkielen käsikirja (eli siis lukioaikainen äidinkielen kirja mistä aina välillä tulee tarkisteltua oikeinkirjoitusta jne, oon hiukan nihilisti suomen kielen suhteen välillä)
* Nightwish-kirja
* Aki Pyysingin Pokerin Käsikirja
* Climb The Right Mountain (pomolta saatu kirja johtamisesta)
* Valokuvakansio minkä sain kavereilta läksiäislahjaksi kun muutin USA:an
* Johdon laskentatoimi
* Toimivaa tekstiä - opas tekniikasta kirjoittavalle (menee samaan kategoriaan tuon äidinkielen käsikirjan kanssa)
* Käytöksen kultainen kirja
* Salsa-reseptejä (sain Heidiltä lahjaksi joskus kun tietää että rakastan tulisia ruokia)
* Ranskan sanakirja
* Strategic human resource management
* BMW-kansio jossa on kaikenlaista autoon liittyvää
* Bileet (kirja, johon voi kirjoitella meneillään olevista bileistä kaikenlaista kuten vieraslistaa, ruokalistaa, illan biisiä jne. Sain joskus synttärilahjaksi Santulta)
* Muutama rikos- ja hömppäromaani, näyttäisi olevan 90% naiskirjailijoilta
* Sokerina pohjalla torni-peli :)

Vilkaisemalla läpi tuon yhden hyllyn sisällön pääsee siis hyvin perille mun harrastuksista, lempiruoista, työstä, koulutuksesta, kielitaidosta, musiikkimausta jne.

Muistan joskus kuulleeni juttua siitä kuinka paljon kirjahyllyn sisältö ihmisestä kertoo. Jollekin kaverille oli äidinkielen opettaja koulussa sanonut että jokaisella sinkkumiehellä pitäisi olla jokin Platonin filosofian kirja hyllyssä, koska antaa sillä kylässä oleville naisille sivistyneen kuvan itsestään :)

Jahas, menen jatkamaan siivoamista. Parin tunnin päästä pitäisi lähteä keskustaan kavereiden kanssa terassille, katsomaan Kimmon esitystä ja sitten Hookiin siiville!

SuomessaMaanantai 03.08.2009 09:47

Viime merkinnässä en vielä tiennyt koska muutan Suomeen. Nyt tiedän, se tapahtui viime torstaina. Tänään on ensimmäinen työpäivä kuukauden kesäloman jälkeen. Loma meni oikein mukavasti, vietin mm. kahdeksan päivää kiertämässä Kaliforniaa ja Las Vegasia.

On kyllä hassu tunne olla takaisin Suomessa. Pientä totuttelua tää vaatii mutta eiköhän tähän suht nopeasti sopeudu. Nyt jo ahdistaa kun kämppä on niin pieni eikä säilytystilaa ole tarpeeksi ja olen koko viikonlopun käyttänyt siivoamiseen ja järjestelyyn. Tänään lähden hakemaan konttia tullista, saan auton ja suurimman osan tavaroistani. Osan toin matkalaukussa mutta aika pienen osan kuitenkin.

Viikon päästä Brasiliaan. Ei nappais yhtään mutta pakko olis mennä :(

LivenäPerjantai 01.05.2009 21:49

Jos ihmettelette miksi en oo tänne kirjoittanut mitään melkein 3 kuukauteen niin se johtuu siitä että olen viimeisen kolme kuukautta tehnyt niin paljon töitä etten ole paljon kotona ehtinyt käydä kuin nukkumassa. Vajaa kuukausi sitten saatiin SAP liveksi täällä Yorkissa ja nyt on viime viikot neuvottu käyttäjiä ja korjattu käyttöönoton pikkuvirheitä. Onneksi alkaa vähän rauhoittua ja oon jopa pitänyt yhden ylimääräisen vapaapäivän ja tänään teen kotoa töitä :) Tossa tuli kolmen kuukauden aikana tehtyä n. 130 tuntia ylitöitä...

Viime viikon ylimääräinen vapaapäivä meni Tampassa, Floridassa jossa kävin Rickin veljen häissä! Oli kyllä mahtava viikonloppu, kaksi yötä neljän tähden "resortissa" meren rannalla, valkoista hiekkaa ja kirkasta ja lämmintä merivettä! Oon ihan rakastunut siihen paikkaan, Tampaan voisi muuttaa vaikka asumaan! Häätkin oli hienot.

Viikon päästä taas Brasilian visiitti edessä ja kesäkuussa varmaan Suomeen pariksi viikoksi. Älkää kysykö koska muutan täältä pois, en tiedä. Kaikkii kysyy ja aina vastaan samaa, muutan sitten kun joku kertoo missä mua tarvitaan ja koska. Ei kai mulla mitään elämää ole joten mennään työn ehdoilla.

Tiistaina olisi Nightwishin keikka Baltimoressa :)

KotonaKeskiviikko 18.02.2009 07:05

Taas mennyt melkein kuukausi siitä kun viimeksi kirjoitin. Kävin siis Brasiliassa, Intiassa ja vietin viikon Suomessakin. Intian reissulla pääsin näkemään Taj Mahalin mutta muuten oli ihan yhtä paska maa kuin aina ennenkin. Suomen visiitillä kävin Sysmässäkin kääntymässä ensimmäistä kertaa viime pääsiäisen jälkeen, mikä oli aika jees!

Nyt sitten väännetään ihan raivona töitä, tai on jo väännetty viimeiset viikot. 10-12 tuntista päivää saa tehdä koko ajan ja ainoa syy miksi lähden töistä niinkin aikaisin pois on että en muuten ehtisi salille... No ehkä tää joskus huhtikuussa helpottaa :) Ei sillä, ei tää voimille ota, ihan kivaa vaan kun on paljon töitä, kyllä tätä vähän aikaa jaksaa!

Oon tässä miettinyt että minkälaisen kesätukan leikkaisi. Onko hyviä ideoita?

BrasiliassaLauantai 24.01.2009 17:20

Vähän taas jäänyt vähiin tää kirjoittelu. Ei ole kait ollut mitään kerrottavaa.

Olen ollut maanantaista asti Brasiliassa, normaali työreissu, ei sen kummempaa. Eilen perjantaina tultiin Sao Pauloon, ollaan tosi makeassa hotellissa ihan keskustassa! Kohta pitäisi tsekata ulos, käydä vähän kiertämässä kaupunkia ja sitten lentokentälle.

Illalla on lento Frankfurtiin (vaatimaton 11,5 tunnin lento) ja sieltä kolmen tunnin vaihdolla New Delhiin Intiaan (7 tunnin lento). Intiassa viikko, sieltä sitten Suomeen viikoksi ja 8. helmikuuta taidan päästä myöhään illalla takaisin kotiin.

Muhun iski mukava flunssa tällä viikolla. Eihän tän näin pitäisi mennä että kun tuun 10 asteen pakkasesta 25 asteen helteisiin niin tuun kipeeksi?!?! Enkä mä muuten olekaan kipeä mutta nokka vaan vuotaa ihan pirusti.

Ostin tänään Sao Paulo -kahvimukin Starbucksista jollainen sattumalta löytyi ihan hotellin vierestä. Oliskohan mulla yhteensä joku 15 niitä kahvimukeja nyt??

Alustavasti on ollut puhetta että muuttaisin kesäkuun lopulla takaisin Suomeen. Tämä siis tiedoksenne kun sitä niin moni kyselee!

Kotona taas!Lauantai 03.01.2009 23:51

Home sweet home, uusi vuosi uudet kujeet ja kaikki muutkin kootut latteudet! Nyt on melkein 2 viikon reissu takana ja istun omalla sohvalla. Joulu meni ihan OK, ei siitä sen enempää. Uudenvuodenaattona otettiin suuntima kohti Dallasia ja tarkoituksena oli viettää siellä hulvaton ilta. Päästiin hotellille vasta joskus ysin jälkeen kun lähtö vähän venyi ja niinhän siinä sitten lopulta kävi ettei vanha enää jaksa ja päädyin katsomaan vuoden vaihtumista telkkarista (Times Squaren juhlat) ja ilotulituksia ikkunasta. Jostain syystä ajatus täpötäysiin baareihin tunkemisesta ei houkuttanut ollenkaan.

Uudenvuodenpäivä alkoi ajoissa ja sain kokea täysin tyhjän Dallasin keskustan. Siis oikeasti, siellä ei ollut ristin sielua! Ei mikään huono reissu sinänsä. Siitä jatkoin Arkansasin läpi Tenneseehen ja koukkasin näiden rajalla pienen lenkin että pääsin käymään myös Missisippin puolella. Siitä takaisin Tenneseehen ja drive by -valokuvaustuokio Gracelandissa, Memphisin eteläpuolella. Sitten reilu tunti pyörimistä Memphisissä ja taas nokka kohti itää. Tennesseen jälkeen oli vuorossa Kentycky ja tottakai oli pakko pysähtyä KFC:hen syömään Kentuckyn friteerattua kanaa. Vaan oli kyllä paskin KFC kokemus ikinä! Ei siitä sen enempää, oli vaan pahaa ruokaa eikä lähelläkään sitä mitä mä tilasin.

Kentuckyn jälkeen oli sitten vuorossa uskomattoman kaunis West Virginia! Koko osavaltio on vuoristoa ja maisemat oli ihan älyttömän hienot! Sen jälkeen olinkin jo melkein kotona kun pääsin Marylandin puolelle. Marylandista lyhyt pyrähdys Pennsylvanian puolelle ja sitten kotiin :) Lähdin Texasista torstaina klo 17 ja olin kotona lauantaina klo 12, maileja kertyi 1500. Onneks ei ollut oma auto :)

Eli reitti oli (tähdellä merkityt uusia paikkoja mulle):

Pennsylvania
West Virginia *
Ohio *
Illinois
Indiana *
Missouri *
Oklahoma *
Texas *
Arkansas *
Tennessee *
Mississippi *
Kentucky *
West Virginia
Maryland
Pennsylvania

Ja maanantaina takaisin töihin, vaikka tuli tuossa joulun aikaankin tehtyä joka päivä töitä...

Ai niin, sain myöhäisen joululahjan - Pradan aurinkolasit :) SWEET!

Mission impossibleLauantai 27.12.2008 23:38

Kokeilkaapa löytää Oklahoma Cityn kokoisesta osavaltion pääkaupungista (reilu puoli miljoonaa asukasta) punajuuria joulupäivänä. Täysin mahdotonta! Mun rosollini jäi siis jouluillallisella vähän vajaaksi, laitoin siihen vaan porkkanoita, suolakurkkuja, omenaa ja sipulia. Punajuuret kävin ostamassa vasta 26. päivä kun kaupat taas aukesivat. Jostain syystä täällä punajuuri ei kuulu huoltoasemien vakiovalikoimaan, suolakurkuissakin oli ihan tarpeeksi metsästämistä. Lähes kaikki kaupat oli kiinni joulupäivänä, paitsi kiinalaiskorttelin marketti. Sieltä löytyi mitä mielikuvituksellisempia säilöttyjä vihanneksia metritolkulla mutta ei ainuttakaan purkkia punajuuria.

Oikeasti aika kiva kaupunki tämä OKC, eilen illalla käytiin vähän kiertämässä keskustan baareja ja jäi oikein hyvä fiilis! Vähemmän hyvä fiilis jäi "Oklahoma National Monument" visiitistä, eli paikasta missä 1995 kuului iso PUM! ja 168 ihmistä sai surmansa maan suurimmassa terrori-iskussa ennen WTC iskuja. Jos tässä maassa joku osataan niin muistomerkkien, museoiden ja monumenttien rakentaminen. "We will never forget" ja niin edelleen.